Vyhledávání ve WordPressu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20065

    Baratheon
    Participant

    Dobrý den,
    potřeboval bych poradit od zkušenějších. Jde o vyhledávání na jednom webu, který má nainstalovaný WordPress.

    Řekněme, že mám seznam 5000 dodavatelů a potřebuji, aby se pomocí vyhledávání na webu dali dohledat. Příklad: Jeden z nich bude “Firma ABC”, když do vyhledávače na mém webu napíši “AB” tak chci, aby mi to našlo mezi výsledky právě i tu “Firma ABC” – prosím jak to nejlépe/nejefektivněji vyřešit?

    Děkuji za odpovědi a Váš čas.

    #20066

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud vím, tak přesně tak by to mělo fungovat? Jak jsou ale vkládány firmy (dodavatelé) do WordPressu? Jde o klasické příspěvky, vlastní typ obsahu (CPT) nebo něco jiného (plugin)?

    #20067

    Baratheon
    Participant

    No mě je v podstatě jedno jak to bude fungovat, ale by to fungovalo. Vzhledem k tomu, že jde o seznam 5000 firem tak asi založit 5000 příspěvků.

    Jde o to, že když mám třeba 10 firem které se např. budou jmenovat “Firma A”, “Firma B”, “Firma C” a tak dále.. Aby mi po zadání do vyhledávání vyběhli všechny, které obsahují např hledaný výraz “Firm”

    #20068

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, tak by to mělo nyní fungovat… Můžete to zkusit přímo na tomto webu – vpravo nahoře je zelené tlačítko s lupou pro vyhledávání. Když tam zadáte např. “wordpre”, tak se vyhledají všechny články, které obsahují “WordPress”. Nebo máte nějaký konkrétní příklad, kde to nefunguje?

    #20069

    Baratheon
    Participant

    Ano vím, že to funguje tak, že to najde klíčové slovo v každém příspěvky a vyběhnou příspěvky, které hledaný text obsahují.

    Potřeboval bych něco spíše jako databázi dodavatelů. Kam mohu umístit 5000 výrobců. Třeba jednu záložku (příspěvek) kde bude umístěn seznam těch 5000 dodavatelů a bude tam rovnou v tom příspěvku vyhledávání, které bude hledat pouze v těch 5000 dodavatelích a po zadání jména výrobce v tom příspěvky vyběhne seznam těch výrobců, kteří budou obsahovat hledaný text. Snad mě chápete..

    #20072

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel tomu moc asi zcela nerozumím… Původní dotaz byl na vyhledávání, které by mělo bez problémů fungovat. Ale určitě bych doporučil pořádně promyslet, jakým způsobem budete firmy do WordPressu zadávat (importovat), aby se s nimi dalo dobře pracovat v rámci WordPress API.

    Přehled všech firem (pokud jich je 5 tisíc) na jedné stránce asi není příliš dobrý nápad (ale je to samozřejmě možné)… Vyhledávání na jedné stránce je asi lepší přímo v rámci prohlížeče (CTRL + F) nebo by muselo být patrně řešené nějak pomocí Ajaxu (na stránce by bylo pouze pole pro vyhledávání a pomocí autocomplete by se hned zobrazovaly firmy, které by odpovídaly zadávanému výrazu). Ale stejně tomu asi moc nerozumím… Pokud bude každá stránka samostatný příspěvek v rámci nějakého vlastního typu obsahu, tak by neměl být s vyhledáváním problém?

    #20074

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Myslím, že na rozsáhlejší katalogy je použití vlastního typu obsahu předurčeno… Můžete mít plugin, který přidá záložku firmy, ve které si ještě díky metaboxům a taxonomiím (kategoriím aj.) můžete přidávat pole jako “logo, adresa, založeno v r., sídlo, zaměření ap.”, což by s klasickými příspěvky nebylo snadné odlišit např. od části “blog”.

    Toto všechno (tedy tuším) můžete zvládnout v pluginu zvaném types

    ovšem pokud chcete mít pouze to, co jste popisoval, nevím, jestli používání nadbytečných funkcí je rozumné, a jestli není lepší si funkcionalitu napsat přímo do vlastního kódu. Můžete použít nějaký zakázkový web pro zadání úkolu, pokud nejste programátorsky zdatný

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti