Vyhledávání obsahu

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Marp a poslední změna je stará 10 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5095

    Marp
    Participant

    Zdravím, potřeboval bych poradit řešení nebo plugin, který vyhledává obsah na serveru a nikoliv jen ve WordPressu. Například ve složce http://www.neco.cz/soubory/neco.pdf a ta složka není samozřejmě součástí WP. Nebo je lepší vložit např. PDF a XLS soubory do knihovny médií a zobrazovat je odtamtud?

    #16768

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud chcete mít soubory zcela mimo, tak to bude asi složitější a vhodnější bude nějaké samostatné řešení, které pak budete muset integrovat do WordPressu. Ale možnosti jsou různé…

    Velmi dobře vypadá např. plugin SearchWP, který umí indexovat .pdf soubory (uložené v Knihovně médií, ale možná by to šlo i mimo).

    Samostatné indexovací programy, které byly integrovány s WordPressem jsou např. Sphider for WordPress či Masala. Patrně jsou zastaralé, takže bude možná třeba aktualizovat program i samotnou integraci do WordPressu.

    Jako nejjednodušší bych ale asi viděl integraci Custom Search Engine (od Google).

    Ale šlo by asi udělat i vlastní řešení, které bude mít dvě základní fáze. Nejdříve je třeba rozpoznat obsah dokumentů (a nahrát ho do WordPressu, třeba jako skrytý CPT) a potom obsah začlenit do vyhledávání…

    #16769

    Marp
    Participant

    Řešení od Google jsem zkoušel a laboroval s ním, ale vůbec neměl adekvátní výsledky: sice se vypsal výpis, že to soubory nalezlo, ale při kliknutí na výsledek se zobrazilo No Found… Tak jsem rezignoval a přes Webtrh zadal poptávku a už je vyhledávání funkční včetně odkazu ke stažení.

    Teď mám jiný, taktéž vážný problém (teda klient to považuje za vážný) – web se ve všech prohlížečích zobrazuje bezvadně, pouze v IE se všechny obrázky, logo webu a vše, co je provázané odkazem objeví s ohraničením v hnusné modré barvě…web je zeleno-šedo-bílý. Navíc IE se všechny obrázky roztánou přes šířku webu a když jde o obrázek o velikosti cca 300×200, tak to vypadá šíleně.

    Použitá šablona je Juicy z Themeforest, ve složce CSS má sice dva fixy pro IE, ale asi nefungují, jak mají. WP je poslední verze, včetně aktuálních pluginů.

    Web je zde: http://bursia.cz

    #16770

    admin
    Keymaster
    Web

    Možná Google potřeboval nějaký čas na indexaci? Těžko říci… Ale docela by mě zajímalo, jaké řešení bylo tedy pro vyhledávání použito? Podle mě to není nic jednoduchého…

    Problém s IE je podivný, patrně jde o nějaký problém způsobený úpravami. Když jsem vyzkoušel v IE demoverzi šablony Juicy, tak vše funguje bez problémů. Zkusil bych deaktivovat všechny pluginy a na zkoušku nasadit neupravovanou verzi šablony…

    #16771

    Marp
    Participant

    Chlápek mi upravil soubor search.php, kde vložil funkce pro vyhledávání ve složce a podle jména s výstupem do odkazu, jsou to dva PHP kódy.

    Šablonu jsem nijak neupravoval – jen logo a favicon a v kódu provedl několik překladů > v tomhle jsem si jistý, protože jsem šablony z AJ do CZ nepřekládal poprvé.

    Zkusím povypínat některé pluginy a až budu někde u IE, tak vyzkouším – já používám jen Linux, konkrétně Debian na notebooku.

    #16772

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to jsme se úplně nepochopili. Já jsem myslel, že je potřeba vyhledávat přímo v obsahu těch dokumentů a nejen podle názvu :-)

    Zkouším demo a uvedený web v IE9. Před chvílí se to ale celé trochu zlepšilo…

    #16773

    Marp
    Participant

    Povypínal jsem pár pluginů, co nejsou úplně potřeba, ale to orámování toho loga a fotek tam je. O ty fotky fotky ani tak nejde, jako o to logo > zkoušel jsem hledat, kde bych mohl zrušit aby logo bylo jako odkaz na Home, ale v té spoustě PHP u šablony Juice se fakt ztrácím… To by klientovi stačilo.

    #16774

    admin
    Keymaster
    Web

    Který plugin to způsoboval?

    Zkusil bych následující CSS:

    a, img { border: none; }

    #16775

    Marp
    Participant

    Vypnul jsem Flash Video Player a Search Everything. No, to bych zkusil, ale nevím který ze 14ti CSS souborů bude ten správný a nechci rozhodit šablonu.

    Přímo ve složce Juicy jsou:

    custom.css

    editor.css

    rtl.css

    sidebar.css

    style.css

    a v separátní složce css jsou:

    editor.css

    ie.css

    iefix.css

    layout.css

    lightbox.css

    media-queries.css

    reset.css

    twitter.css

    typography.css

    Předpokládám, že by to mohl být soubor buď ie.css nebo iefix.css, popř. custom.css nebo style.css

    #16776

    admin
    Keymaster
    Web

    Prémiová šablona bude mít určitě nějaké speciální políčko pro vložení CSS, obvykle něco jako “Custom CSS”, které bude schované někde v nastaveních šablony. Ale obecně by mělo být možné to přidat klasicky do souboru style.css či custom.css…

    #16777

    Marp
    Participant

    V souboru reset.css je úplně na konci:

    Code:
    /* RESET */
    /* —————————————– */

    /* Global reset */
    /* Based upon ‘reset.css’ in the Yahoo! User Interface Library: http://developer.yahoo.com/yui */
    *, html, body, div, dl, dt, dd, ul, ol, li, h1, h2, h3, h4, h5, h6, pre, form, label, fieldset, input, p, blockquote, th, td { margin:0; padding:0 }
    table { border-collapse:collapse; border-spacing:0 }
    fieldset, img { border:0 }
    address, caption, cite, code, dfn, em, strong, th, var { font-style:normal; font-weight:normal }
    ol, ul, li { list-style:none }
    caption, th { text-align:left }
    h1, h2, h3, h4, h5, h6 { font-size:100%; font-weight:normal }
    q:before, q:after { content:”}

    /* Global reset-RESET */
    /* The below restores some sensible defaults */
    strong { font-weight:bold }
    em { font-style:italic }
    a img { border:none } /* Gets rid of IE’s blue borders */

    Ale nikde v nastavení šablony není Reset CSS ani Custom CSS :-(

    #16778

    Marp
    Participant

    admin: vložil jsem ten kód do custom.css a už se to i v IE zobrazuje korektně. Díky!

    #16779

    Marp
    Participant

    …no, v nových verzích IE to je v pořádku, ale ve starých verzích nikoliv a to je problém: klient má svoje zákazníky, kteří mají notebooky většinou staré, se starými WXP a starými prohlížeči IE, kteří navíc neví, že jsou další prohlížeče a neví, co jsou aktualizace OS a aplikací. Takže požadavek klienta je, aby se to zobrazovalo všude stejně a jsem pomalu v koncích :-(

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti