Výběr obrázku podle title

Štítky: , , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 3 roky, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26066

    endwin
    Participant

    Zdravim.
    Snažim se načíst obrázek dle zadaného jména a jelikož to zatim jen testuju tak si to tisknu na stránku…
    Ale furt se mi nedaří aby se obrázek dle post_name vybral…

    $args = array( 'post_type' => 'attachment', 'orderby' => 'menu_order', 'order' => 'ASC', 'post_mime_type' => $type , 'numberposts' => null, 'post_namme' => $media );
    $attachments = get_posts($args);
    print_r($attachments);

    v $type je jestli to ma být { video | image }
    v $media je name který si zadam.
    A to že zadávam post_title mi přijde že naprosto ignoruje.:-D

    #26067

    admin
    Keymaster
    Web

    Máte tam post_namme, ale to bude asi jen překlep.

    Problém bude v tom, že žádný parametr post_name není podporován. Můžete použít parametr name, ale zadávat se musí tzv. “slug” (aneb zkrácený název pro URL).

    #26068

    endwin
    Participant

    :-D Cha!
    Děkuji. :-D
    Já jsem nejdřív psal pro title pak jsem to přepsal na name protože jsem si říkal že by mohli dělat nepořádek mezery v title a name bude vhodnejší.:-)
    Protože si to posílam jako $_REQUEST proměnnou.
    Každopádně již sort by name funguje.
    Děkuji. :-)

    #26079

    admin
    Keymaster
    Web

    Sice tomu zdůvodnění moc nerozumím, ale to už je asi jedno, hlavně že to funguje. Celkově jsou názvy jednotlivých parametrů trochu nepřehledné a občas se v různých funkcích používají jinak :-) Už jen to, že pomocí name vlastně hledáme prostřednictvím funkce get_posts() název v URL adrese (a nikoli samotný název), který se však v databázi ukládá do sloupečku s názvem post_name, může způsobit mnoho nechtěných záměn…

    #26080

    endwin
    Participant

    :-D ano…
    kdyztak postuji muj php kod…

    /* Přímé vyhledání dle názvu v proměnné $media */
    $args = array( 'post_type' => 'attachment', 'orderby' => 'menu_order', 'order' => 'ASC' , 'name' => $media );
    $attachments = get_posts($args);
    /* END přímé vyhledání dle názvu v proměnné $media */
    
    /* vyhledávání dalších verzí se stejným názvem a WP proto přejmenovanými na nazev-cislo !!!nenačte li se první, projde name-0 až name-10!!! */    
    $i=0;
    while((!$attachments)&($i<10)){
      $med = $media.'-'.$i;  
      $args = array( 'post_type' => 'attachment', 'orderby' => 'menu_order', 'order' => 'ASC' , 'name' => $med );
      $attachments = get_posts($args);
      $i++;               
    }            
    if ($attachments) {
      foreach ( $attachments as $attachment ) {
        $image_title = $attachment->post_title;
        $image_guid = $attachment->guid;  
        $image_type = $attachment->post_mime_type;
        /* END vyhledávání dalších verzí se stejným názvem, nenačte li se první, a WP proto přejmenovanými na nazev-cislo */
    #26082

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, sice to končí otevřenou podmínkou a cyklem, ale logika je asi jasná. Spíše moc nechápu, k čemu je to celé vlastně dobré? Nějak si nedokážu představit praktické využití, zejména dohledávání obrázků se stejným názvem (a tedy i číslovkou na konci)…

    #26083

    endwin
    Participant

    Proste jsem to potreboval.:-D
    Nj… za to se omlouvam… je to vysec z kodu a tohle mi nejak uteklo…

    #26086

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevadí, když to někdo bude potřebovat, tak už si to dá nějak dohromady :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.