Vnitřní htaccess redirect

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23069

    StanikKolarik
    Participant
    Web

    Dobrý den, stala se mi taková nemilá věc – zasekl se mi WP a nešlo to uložit, tak jsem si text zkopíroval do schránky a pak vložil do nového postu.
    Ale jelikož potřebuju pak najednou publikovat odkaz na několika místech najednou (odkazuje jedno na druhé), tak se mi stalo že na některém (a nedaří se mi zjistit kde) jsem nechal starý odkaz vedoucí na koncept který jsem ale už smazal. Proto bych chtěl poprosit jestli by mi někdo nemohl napsat ty dva nebo tři řádky do .htaccessu
    aby lidi co přicházejí na neplatný http://www.stanislavkolarik.cz/?p=5031 přeletěli na platný http://www.stanislavkolarik.cz/?p=5033

    zkoušel jsem to několika způsoby, jeden mi dokonce asi 10minut fungoval, tak jsem o tom napsal článek kdyby se to třeba někdy někomu taky hodilo. Ale pak to zase fungovat přestalo (což je mi divné).
    Problém je, že všechny způsoby mi vždy fungují na “canonical link” , ale na “shortlinky” mi nefungujou.
    jako určitě by to šlo řešit nějakým pluginem, ale po nedávných zkušenostech (čistil a přeinstalovával jsem 12webů) radši praferuju čistší metody.
    díky

    #23078

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém bude možná s umístěním kódu pro přesměrování v souboru .htaccess. Zadávate ho před výchozí pravidla pro WordPress nebo za?

    Když vezmu uvedený příklad z webu:

    # redirect bucks-ostrava
    Redirect 301 /?p=5031/ http://www.stanislavkolarik.cz/?p=5033/
    Redirect 301 /2015/05/bucks-pardubice-ostrava-steelers-2/ http://www.stanislavkolarik.cz/2015/05/bucks-pardubice-ostrava-steelers/

    1) Zkusil bych to bez zpětných lomítek na konci.

    2) Pokud je umístěn až za pravidly pro WordPress, tak první řádek nemusí fungovat, protože už bude část ?p=5031 v tuto chvíli převedena na /2015/05/bucks-pardubice-ostrava-steelers-2.

    3) Problém je také v tom, že je původní příspěvek smazaný, takže ID už vlastně neexistuje a některé funkce a interní přesměrování nemusí správně fungovat. Většinou je lepší zachovat oba příspěvky a pouze je přesměrovat.

    4) Použití pluginů bych se nebál a určitě bych to také zkusil, fungují na trochu jiném principu a vyhnete se problémům s .htaccess. Doporučil bych např. Safe Redirect Manager, který by neměl způsobovat žádné problémy ani znečistit databázi.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti