Vlastni sablona – nechteny prazdny radek na zacatku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vlastni sablona – nechteny prazdny radek na zacatku

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  seten a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2448

    seten
    Participant

    Mam nasledujici problem. Dostal jsem za ukol upravit web ve WordPressu, se kterym nemam zadne velke zkusenosti. Kvuli nefunkcnimu vyhledavani bez diakritiky a zjisteni, ze ani ruzne aktualizace nezabiraji, i kdyz v nejnovejsi verzi vse funguje jak ma jsem zacal pretahovat obsah do nove instalace WordPressu a provedl jsem nasledne :

    prekopirovani souboru tak jak jsou na ftp puvodniho webu a prekopirovani databaze krome tabulky options a users ve kterych hadam bude nastaveni.

    Web vyuziva vlastni upravenou sablonu. Ruznym porovnavanim nastaveni a nastavovanim jsem se dopracoval az k tomu ze weby vypadaji stejne az na drobnou vadu a to ze na vrchu kazde stranky je vlozen prazdny radek ktery tak posune logo a menu. Zdrojove kody jsou naprosto stejne takze jediny rozdil musi byt v databazi a tak se ptam nevi nekdo jaky atribut by to mohl zpusobovat? Predpokladam ze puvodni autor upravoval nekterou ze zakladnich sablon.

    #13343

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém by nemusel být ani v databázi, ale přímo v nějakém upravovaném souboru šablony. Patrně jste tam někde nechtěně vložil mezeru či nový řádek, který se tam možná zobrazuje. Zkuste tam na zkoušku nahrát původní verzi šablony a uvidíte, jestli je to tento problém nebo něco jiného…

    Co to vlastně bylo za zmiňovaný problém “nefunkcnimu vyhledavani bez diakritiky”?

    #13344

    seten
    Participant

    Problem je dle meho v databazi v nejakem nastaveni v tabulce options. Zdrojove kody obou webu jsou naprosto totozne. Nejsem autorem tohoto webu a tak ani nevim z jake sablony se vychazelo, ale rozdil mezi aktualni live verzi a mou testovaci je pouze v databazi, kde jsem neprenesl tabulku options, protoze dle meho je tam i zakopany pes co se tyce vyhledavani.

    Nefunkcni vyhledavani bez diakritiky jsem myslel to, ze pokud bylo vyhledavano heslo bez diakritiky a pritom se na webu vyskytovalo s diakritikou tak i presto byl vysledek hledani nulovy. Vypozoroval jsem ze cista aktualni instalace WP dokaze i sklonovat hledana hesla. Aktualizace na stejnou verzi ale u stareho webu nezabrala.

    #13345

    Lukenzi
    Participant

    Odkaz na weby by nebyl?

    #13346

    seten
    Participant

    Odkazy nevim jestli mohu zverejnovat. Problem stale trva a jsem presvedcen, ze je v db v tabulce options. Slozky themessablona jsou pro oba weby naprosto stejne ale u noveho je stale jeden prazdny radek na zacatku stranky ktery posune logo.

    #13347

    admin
    Keymaster
    Web

    Moc se mi to nezdá, podle mě je rozdíl v souboru header.php. Za HTML značkou body je nějaká mezera, která by to mohla způsobovat a ještě je celý kód patřící do hlavičky (head) až v části pro body. Jako kdyby někdo přesunul funkci wp_head()?

    #13348

    seten
    Participant

    Soubory header.php jsou na obou webech stejne. Funkce wp_head je v nich pred znackou /head takze by mela byt uvnitr hlavicky. Zjistil jsem ze vychozi sablona byla zrejme WordPress Default Autor: Michael Heilemann. No popravde uz mi dochazeji napady co zkusit dale.

    #13349

    seten
    Participant

    Tak jsem zkusil prekopirovat i tabulku options a k memu prekvapeni to take nezabralo. Ale soubory jsou proste stejne, porovnavam obsahy v total commander a hlasi vse shodne.

    #13350

    admin
    Keymaster
    Web

    Odkazy jsem ještě viděl před smazáním a opravdu je tam nějaký problém v HTML, takže ty soubory stejné nebudou. Pošlete prosím přihlašovací údaje k oběma webům (administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat…

    #13351

    seten
    Participant

    Tak jsem nakonec porovnal vystupni html obou stranek. Total commander ukazoval rozdil v Doctype i kdyz na prvni pohled zadny nebyl. Zkusil jsem tedy header.php porovnat v hexa, ale ani zde rozdil live a testovaci verze nebyl. Nicmene jsem otevrel header.php odentroval radek s Doctype a projistotu prepsal znovu uvodni znak ‘<‘ ulozil a ono to najednou vypada jak ma :) takze dekuji za spolupraci a nasmerovani spravnym smerem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti