Vlastní ikony do wordpressu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34930

    katak
    Participant

    Zdravím všechny,

    mám stažené/koupené ikony, které bych chtěl použít pro svůj WP web. Poradil by mi někdo prosím, jak je vložit, abych je mohl použít v šabloně?

    Měly by fungovat podobně jako například – obálka – která značí emailovou schránku nebo – telefon – který značí kontakt.

    Jestli přes nějaký plugin, nebo jestli je lze vložit podobně jako obrázek.

    Děkuji.

    #34942

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    trochu přemýšlím na co se ptáte :) Nevím v jakém formátu uvedené ikony, které jste pořídil máte, ale tak jako tak, je do wordpressu budete muset nahrát ve formátu, který následně umíte přečíst v prohlížeči. Takže abychom byli konkrétní, tak se jedná o jpg, png, gif a teoreticky svg, ale tam už je trochu omezení. A pak už je používáte jako klasický obrázek a vložíte jej do příspěvku, stránky, či do šablona tak jak potřebujete.
    A nebo jsem váš dotaz úplně nepochopil a máte nějakou konkrétní představu, kde ty ikony budete dávat a na to by jste právě potřeboval nějaký plugin.

    #34947

    katak
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji za reakci. Možná jsem svůj dotaz podal špatně, vzhledem k tomu, že jsem začátečník :) ale snad jsme se pochopili.
    Zabrouzdal jsem na váš web, jestli něco podobného nenajdu. Konkrétně na této stránce https://www.vlasyaucesy.cz/kontakty/ , po pravé straně je box “Najdi si své kadeřnictví”. Jsou tam dvě ikonky. Přesně takovéto využití bych potřeboval.
    Ikony mám k dispozici jednak v png, ale i v sgv. V některých šablonách lze ikonu vložit i do textu jako například odrážku nebo jako ikonu vedle textu v buttonu. Tak by mě jako začátečníka zajímalo jak to udělat, aby se ta moje vlastní ikona nahrála do šablony a dala použít takto v textu, ale také tak jak to máte ve své stránce.

    Snad je to takhle ode mě pochopitelné :)

    #34948

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no a to je přesně to o čem jsem psal já. Ty “ikony” co tam máme jsou normální obrázky, uložené do png a následně vložené k textu. V tomto případě je to uděláno “ručně” jako html, které je vložené do widgetu, ale obecně ten obrázek prostě dáte k textu a zarovnáte jej podle potřeby doleva/doprava. To že použijete ikonu jako odrážku je možné buď udělat přes css, kde tomu listu řeknete, že místo odrážky bude nějaký obrázek, viz https://www.jakpsatweb.cz/css/list-style-image.html, ale daleko výhodnější řešení je pomocí vynikajícího pluginu Shortcodes Ultimate, když se podíváte na nastavení seznamu uvidíte, že můžete použít jeho ikony, kterých je velké množství a nebo si natáhnete svůj obrázek, jako to třeba děláme my na jednom z našich webu http://www.zdraviakrasa.cz. A takto si můžete uložit X různých typů seznamu (listu) a používat je podle potřeby. Stejně jako jiné typy shortcodu, kde ty obrázky/ikony použijete.

    Takže, když to shrnu, ikony budete používat jako normální obrázky, doporučuji jpg/png/gif s tím svg je to takové na zvážení, protože on nemá plnou podporu u starších prohlížečů, např. IE8 a v IE9 jenom částečně.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti