vkládání vodoznaku

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  milosak a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #779

    milosak
    Participant

    Jak do fotek dostat vodoznak/logo. Našel http://wordpress.org/extend/plugins/watermark-reloaded/ ale ten vkládá text. Potřebuji tam logo a to i ve fotkách, které jsou už publikované. Předem díky za reakce.

    #7437

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud vím, tak zmiňovaný plugin Watermark RELOADED umí opravdu zatím vkládat pouze text (i když autor pluginu má obrázky už delší dobu v plánu).

    Další možností je plugin NextGen Gallery, který umí vkládat i obrázky, ale neřeší to bohužel problém se stávajícími obrázky v Knihovně médií.

    Jediný plugin, který jsem našel a měl by umět vkládat jako vodoznak i obrázek je DynPicWaterMark, a to i pro všechny (takže možná bude i tam, kde bys ho nechtěl) stávající obrázky na webu.

    Pokud si troufáš, tak můžeš zkusit nasadit i vlastní řešení, ale není ideální a budeš si ho muset asi trochu přizpůsobit.

    #7438

    milosak
    Participant

    DynPicWaterMark se mi na WP 3.0.1 nepodařilo rozeběhnout. Zkoušel jsem i několik straších verzí. To jak píšeš vlastní řešení funguje bez problémů. Nejsem kodér a nepoznám v čem to není ideální. Jediné co bych potřeboval je vodoznak vertikálně i horizontálně vycentrovat. Změnou $dest_x a $dest_y se mi sice daří vodoznak posouvat, ale vzhledem k tomu, že na webu jsou fotky různých rozměrů nelze tímto způsobem vodoznak vycentrovat.

    #7439

    admin
    Keymaster
    Web

    Co konkrétně u toho pluginu DynPicWaterMark nefungovalo? Vypisovalo to nějakou chybu? Tento plugin by měl právě umět i volitelné umístění vodoznaku na obrázku, takže by pak nezáleželo na tom, jak je který obrázek přesně velký.

    To vlastní řešení je myslím trochu náročnější v tom, že se vodoznak vlastně vždy znovu generuje při každém novém načtení stránky. Na střed obrázku vodoznak jen tak jednoduše umístit nepůjde – musela by se vždy ještě nejdříve zjistit velikost obrázku, abychom mohli říci, kde je vlastně střed obrázku… Zkusil bych nejdříve raději rozchodit ten plugin, což může být o dost jednodušší než vlastní řešení… Může tam být jen nějaká drobná chyba, kterou půjde narychlo opravit…

    #7440

    milosak
    Participant

    DynPicWaterMark se instaloval normálně. Nevypisoval žádnou chybu. Když přidám fotku tak mi plugin i zobrazí kam vodoznak umístit. Ale vodoznak se do fotky nevloží. Zkoušel jsem všechna nastavení pluginu, ale nic nepomohlo. Zkusím to ještě nainstalovat na jiný web.

    #7441

    milosak
    Participant

    DynPicWaterMark se mi nepodařilo rozjet ani na druhém webu kde mám wp 3.0.1

    Pro plugin Watermark Reloaded jsem našel vylepšení díky kterému jdou vkládat i obrázky. Viz. http://www.atsutane.net/2010/05/watermark-reloaded-image-watermark-hack.html

    Bohužel logo vloží jen do nově přidávaných fotek. Takže můj problém doplnění vodoznaku i do fotek, které už jsou v knihovně médií to neřeší.

    Používám stále ten kód o který tady označujeme jako o “vlastní řešení”. Funguje to v pohodě, ale zjistil jsem, že mi na webu nejdou otevřít .pdf a .doc dokumenty. Nevíte někdo jak to ošetřit? Napadlo mě umístit tyto dokumenty do jiného adresáře než je uploads. Potřeboval bych to, ale dělat přes knihovnu médií. Lze to nějak nebo pouze FTP?

    Předem dík.

    #7442

    milosak
    Participant

    Nikdo neví?

    #7443

    admin
    Keymaster
    Web

    Máš pravdu, plugin DynPicWaterMark mi také nefunguje, zatím netuším proč. Asi tam bude nějaká skrytá chybka…

    Vylepšení pluginu Watermark RELOADED jsem nezkoušel, ale každopádně díky moc za odkaz. Vypadá to, že plugin i úprava přímo modifikují nahrávané soubory, takže se to opravdu vytvoří až u nových obrázků (narozdíl od vlastního řešení skriptem, který generuje vodoznak automaticky znovu při každém zobrazení obrázku).

    Problém s otevíráním .pdf a .doc souborů asi opravdu souvisí s tou úpravou? Patrně se to týká všech souborů a když to není obrázek, tak je skript ukončen funkcí exit(). Takže to také není ideální řešení. Zajímavé, přece musí pro WordPress existovat řešení jak automaticky vkládat vodoznak do všech obrázků – ještě zkusím zapátrat, případně opravit nějaký skript.

    Nahrávání souborů do vlastních adresářů jsme řešili zde, což asi souviselo s tímto problémem :-)

    #7444

    milosak
    Participant

    Problém s otevíráním .pdf a .doc s tím souvisí. Když to smáznu tak je normálně otevřu. Jinak díky za tvůj čas a pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti