vkládání obrázků do bloku classic

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem vkládání obrázků do bloku classic

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  klima a poslední změna je stará 5 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36469

    klima
    Participant
    Web

    Dobrý den
    opět se ozývám s těmi obrázky a jejich vkládáním v Gutenbergu do textu v bloku classic. /WP5.0.2/
    1/: jsem udiven! Dnes jsem trochu experimentoval. Na první pokus se mi podařilo vložit obrázek kamkoli, kolikrát jsem chtěl, šla nastavit velikost obrázku a ono to obtékalo, až jsem čuměl. Přikládám printscreeny. Velikost obrázku jde nastavit chycením myší za některý ze čtverčků v rozích obrázku a tahem za něj a nebo po staru přes editaci obrázku (symbol tužky).
    2/: byl jsem znovu udiven tím, že při pokusu o odstranění obrázku z pokusného příspěvku mi zcela zmizel celý příspěvek, zůstal jen panel nástrojů bloku classic a prázdná první řádka textového pole. Vše se mi povedlo obnovit kouzelnickým způsobem, tedy že jsem se vrátil na seznam příspěvků a příspěvek jsem otevřel znova.
    3/: Moje nadšení z toho, že blok classic začal fungovat podle mých představ, bylo zchlazeno tím, že jakmile jsem k jednotlivým odstavcům přidal nadpisy (konkrétně nadpis H3), kouzlo obtékání bylo změněno na částečné obtékání, tedy kolem obrázku obtekl jen zbytek odstavce, kam jsem obrázek vložil a další odstavec začal až pod obrázkem. To ale v editoru není vidět, chyba v obtékání se projeví až po publikování příspěvku na web. V editoru to vypadá pořád krásně obtékající. Nesouhlasí s tvrzením jásavé zprávy uvádějící WP5.0 a toho oslavovaného Gutenberga “Jak to uvidíte v editoru, bude to i na webu.” Další dva prinscreeny.
    moje poznámka: Bez nadpisů odstavců (aspoň některých) prý trochu vázne SEO, míval jsem plugin na SEO (než jsem ho vyhodil a nahradil jiným), který na mě anglicky ječel, že nemám nadpisy a vyhrožoval mi oranžovými a červenými puntíky. Vždycky jsem se zadýchal, než jsem si vysloužil odměnu v podobě zeleného puntíku. A bez těch nadpisů je ten příspěvek nepřehledný, SEO-neSEO. Takže nic moc.
    4/: Ač jsem se snažil, nenalezl jsem žádný jiný blok, který by umožnil vkládání obrázků s obtékáním, takže jsem závislý na bloku classic, který by ještě potřeboval doladit. Třeba se dočkám, než mě napadne nějaký nový příspěvek.
    V žádném jiném bloku, než v bloku classic nefunguje klávesová zkratka Shift+Alt+j pro vyrovnání textu do bloku, tak jak je vidět v přiložených printscreenech, takže pravá strana odstavců není zarovnaná pod sebe. Zrovna třeba v bloku paragraph by se šikla… Aby autoři nevypadali, že neumí sesmolený text vyrovnat, aby vypadal k světu. Škoda.
    Pěkný den! ZK
    PS: něco se pokazilo, nejde mi přiložit ty v textu slibované printscreeny… Budou (snad) níže.

    #36470

    klima
    Participant
    Web
    #36474

    klima
    Participant
    Web

    a poslední…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti