Video

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27418

    zdenek.hrdina
    Participant

    Ahoj, hledám způsob, jak na svoje stránky umístit několik videí (*.MOV). Tyto videa jseu všechny o velikosti větší než 8MB, nedají se tedy přidat do klihovny medii.
    Zároveň je nechci mít dostupné na YOUTUBE a podobných serverech, jsou soukromého obsahu a nechci je zpřístupnit veřejně.

    Poradil by jste mi někdo s vhodným řešením?

    Používám iCloud (úložiště od Apple) relativně tohle by se dalo využít. Není to preferovaný zdroj, který bych chtěl využít.

    Děkuji za radu, Zdeněk

    #27420

    Azifaral
    Participant
    Web

    1. Omezení na velikost souboru máte pouze pro upload souboru pomocí webového rozhraní. Pokud by jste se přihlásil ke svému WordPressu pomocí FTP tak tam můžete vložit jakkoliv velký soubor. To omezení je z největší pravděpodobností nastaveno vašim poskytovatelem webhostingu. Takže můžete se přihlásit pomocí FTP, ta videa dát do nějakého adresáře, např. soukrome-video a pak jenom svým známým dát přesný url odkaz. Jen tímto způsobem to video zůstane dále soukromé.
    2. Pokud by jste totiž dal odkaz na stránky toho vašeho WP, tak naopak musíte zabezpečit, aby vám uvedené stránky neprojeli roboti a tím se ta videa naopak nestala veřejnými, takže by jste potom musel nadefinovat v robots.txt kde se robot může a kde nemůže dostat.
    3. Ale obecně si myslím, že si trochu zbytečně komplikujete život, že nejjednodušší je to opravdu dát na Youtube, ale tomu videu dát buď nastavení Neveřejné video a nebo Soukromé video.

    —–
    Zde je popis těchto stavů z Google:
    Pokud video nastavíte jako neveřejné, může si ho zobrazit každý, kdo na ně má odkaz. Neveřejná videa se nezobrazují na kartě Videa na stránce vašeho kanálu. Nezobrazují se ani ve výsledcích vyhledávání YouTube, ledaže by někdo toto neveřejné video přidal do veřejného seznamu videí. Sdílení neveřejného videa: Lidem, kteří k němu mají mít přístup, sdělte jeho adresu. Tito lidé budou moci video zhlédnout.Na rozdíl od soukromých videí se na něj lidé, se kterými jej sdílíte, mohou podívat i bez účtu Google. Každý, kdo odkaz zná, také může takové video různými způsoby dále sdílet, například může přeposlat odkaz někomu dalšímu. Jestliže si nepřejete, aby jiní uživatelé vaše video sdíleli, nastavte je jako soukromé.

    Soukromé video si můžete zobrazit pouze vy a uživatelé, které sami vyberete. Nezobrazí se ve vašem kanálu ani ve výsledcích vyhledávání a pro ostatní bude neviditelné. Sami si můžete zvolit, se kterými uživateli chcete soukromé video sdílet.
    —-

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti