velmi dlouhé publikování článků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem velmi dlouhé publikování článků

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Andres a poslední změna je stará 12 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1245

    Andres
    Participant

    Zdravím,

    mám jeden problém. Když do článku přidám víc prvků jako obrázky, videa, atd., tak po kliknutí na tlačítko “publikovat” musím čekat třeba i dvě minuty. Je to OK? Co můžu udělat, abych celý proces zrychlil?

    #9707

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Zde by mohla hrát roli paměť serveru, monitorujte, zda není u svého vrcholu (http://wordpress.org/extend/plugins/wp-memory-usage/). WordPress je sám o sobě celkem svižný CMS, možná by ale pomohlo zapojení některého z Cachovacích pluginů. Ve vysoké míře ale také rychlost publikování závisí na rychlosti zápisu dat do databáze, zkuste s tím kontaktovat hosting… Nejspíše je to ale bohužel normální jev ( i Když 2 minuty je extrém ).

    Neteyes.cz

    #9708

    Andres
    Participant

    Děkuji za odpověď :)

    Memory usage mám 44MB ze 128, takže tam by problém být neměl.

    Na Cache používám plugin Quick Cache…

    Ta rychlost zápisu do databáze se dá nějak objektivně změřit?

    #9709

    admin
    Keymaster
    Web

    Napadají mě ještě následující body:

    – Týká se to všech příspěvků nebo jen velmi dlouhých (např. s mnoha obrázky)?

    – Jaký používáte prohlížeč? Zkuste to i v nějakém jiném prohlížeči.

    – Zkopírujte si nějaký text z příspěvku, kde to trvalo dlouho a vložte ho do nově vytvořené stránky, kterou pak zkuste také publikovat. Cílem je zjistit, zda je problém pouze u příspěvků nebo i u stránek.

    – Když deaktivujete všechny pluginy a nasadíte výchozí šablonu, tak problém přetrvává (můžete to zkusit např. na nějaké testovací subdoméně)?

    – Menu Nastavení – Zobrazování – na konci stránky je nabídka “Aktualizační služby”, kde odeberte http://rpc.pingomatic.com (případně další, pokud tam jsou).

    Problém může být ale samozřejmě i u hostingu (databáze či cokoliv jiného), ale tam by pak neměl být problém pouze u publikování, ale třeba i jinde v administraci. Jaký používáte hosting? Obrázky by také neměly způsobovat problém, protože do databáze se uloží pouze jejich příslušné HTML, což jsou dva řádky kódu navíc.

    Zkuste vše postupně vyzkoušet, třeba se něco uchytí…

    #9710

    Andres
    Participant

    Děkuji za další návrhy,

    Ono se to má takto: čím delší příspěvek, tím delší publikování. Obrázky, či videa publikování ještě o něco prodlužují. Krátký příspěvek o délce třeba dvou odstavců bez obrázku je publikován během pěti sekund.

    Prohlížeče jsem otestoval a ty na to vliv nemají. Nezáleží ani na tom, zda se jedná o stránku nebo příspěvek.

    Hosting mám u Wedosu a žádné stížnosti jsem na ně nečetl….

    Aktualizační služby jsem odebral a skutečně to vypadá, že to trochu pomohlo.

    Asi to bude nějakým pluginem nebo i tím, že jich používám opravdu spousty. Toho testování se teda ale trochu bojím :D

    #9711

    neteyescz
    Participant

    Je také možné, že pluginy vytváří více požadavků, než je Wedos schopný odbavit, momentálně je to 5, ostatní čekají ve frontě a to možná zapříčiňuje zdržení.

    Neteyes.cz

    #9712

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Co je to přesně za limit požadavků?

    Andres: Aha, tak to bude patrně nějakými pluginy. Mohou totiž využívat funkce spouštěné právě při publikaci příspěvku/stránky a provádět při tom své vlastní úkoly, např. aktualizaci údajů v databázi, atd. Kolik máte na webu obsahu (příspěvků, komentářů, uživatelů)?

    Určitě ale zkuste všechny pluginy (nebo alespoň většinu) deaktivovat a vyzkoušet to. Jinak bohužel nikdy neodhalíte viníka, i když to může způsobovat třeba jen jeden špatně napsaný plugin. Můžete také prověřit nastavení hostingu instalací čisté verze na nějaké testovací subdoméně. Vlastně tam pak také můžete naimportovat některé příspěvky, nahrát všechny pluginy a zkoušet to přímo tam…

    P.S. Aktualizační služby není ideální vypínat, protože např. okamžitě upozorňují Google, že byl na webu publikován nový příspěvek.

    #9713

    neteyescz
    Participant

    admin: Limit php požadavků.

    #9714

    Andres
    Participant

    500 příspěvků (importoval jsem tam staré příspěvky z původního webu), 300 komentářů, 20 uživatelů.

    Nejpravděpodobněji se mi opravdu jeví ta možnost s některým pluginem, protože těch pluginů, které jsou využívány při tvorbě příspěvku je víc. Časem to prozkouším, teď bohužel moc nemám čas, ale moc vám děkuju za pomoc :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti