Validita webových stránek – oprava chyb

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Validita webových stránek – oprava chyb

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #912

    Roomm
    Participant
    Web

    Při analýze stránek jsem narazil na informaci o VALIDITE webových stránek a následně na několik chyb. Jak mám postupovat a kde tyto chyby můžu opravit a jak ?

    #8031

    Lukenzi
    Participant

    Opravit je můžeš ve zdrojovém kódu tvé šablony vzhledu. Ale záleží na tom kolik a hlavně jaké ty chyby jsou. Nikde totiž není psané, že tvé stránky musí být bezpodmínečně validní. Doba kdy se dělali stránky validní proto, aby se v každém prohlížeči zobrazili stejně jsou už dávno pryč, dnes je to spíš naopak…co se má zobrazovat stejně musíš napsat “nevalidně” za pomocí různých vychytávek a využívat vlastností (chyb) konkrétního prohlížeče (samozřejmně myšleno pokud používáš CSS a efekty jako jsou například stínování, zakulacené rohy, přechod z barvy do průhlednosti a podobné kraviny)

    Jednoduše řečeno, pokud chyby nejsou vážné a stránky se zobrazují v každém prohlížeči stejně jsou už z principu validní i když ti validátor řekne že nejsou. Ale sto lidí sto názorů…

    #8032

    Krabath
    Participant
    Web

    Ahoj, taky můžeš zkusit plugin Validation Helper.

    #8033

    neteyescz
    Participant

    Jak již zde bylo napsáno,nic si z toho nedělej.Validní web je spíše slušností pokud nějáký programátor tvoří stránky za peníze.Jde hlavně o to,aby se tvoje stránky dobře zobrazovaly v prohlížečích(spíše stejně).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti