Úprava šablony WordPress theme #36235 – InFit

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Úprava šablony WordPress theme #36235 – InFit

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2541

    Karlinho
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    momentálně upravuji jednu šablonu, ale nalezl jsem na pár zádrhelů. Demo šablony je zde – http://www.templatemonster.com/demo/36235.html.

    1. Tak předně – nefunguje diakritika. Je možné, že za to může písmo Francois One. Proč mi nepomohlo do CSS kódy vložit @import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Francois+One);? Je to špatně? Toto písmo je totiž stejné, ale obsahuje diakritiku.

    2. K písmu – kdyby nezobrazovalo diakritiku – neznáte někdo písmo podobné, které by ji zobrazovalo?

    3. Přestal fungovat widget My – Popular posts. Nenapadá někoho, kde může být chyba?

    Děkuji za každou odpověď.

    #13692

    Lukenzi
    Participant

    vložený kód je špatně, takhle vložíš pouze výchozí font bez dia

    správně to má být

    @import url(https://fonts.googleapis.com/css?family=Francois+One&subset=latin,latin-ext);

    V google Web Fonts si najdi tento font, pak klikni na tlačítko vpravo “Quick-use” a na zobrazené stránce musíš dole zaškrtnout “Latin Extended (latin-ext)”. Pod tím už budeš mít zobrazený kód pro 3 možnosti jak font vložit do stránky a jak jej nastavit.

    #13693

    Karlinho
    Participant
    Web

    Tak, jak jsi to psal, tak jsem to i našel – a vkládal jsem tam i latin-ext a ono nic. Už ale vím proč – písmo se tam vkládá přes Cufon. Teď nastává druhá otázka – jak do souboru cufon-replace.js s kódem Cufon.replace(‘co_chci_nahradit, { fontFamily: ‘Bebas’, hover: ‘true’ }); vložím své písmo, tedy písmo Francois One s latin-ext? Když tam napíšu jednoduše Francois One, tak mi to na webu nezobrazí a je tam místo toho tuším Arial…

    A ještě ke třetímu bodu – tento widget je součástí šablony. Widget sice vložit do panelu můžu, ale nezobrazí se mi obsah. Dříve se zobrazoval, teď jsem se na něj podíval a prostě tam obsah není. A nejde to ani tehdy, když tento widget smažu a někde vložím nový… V čem se stala chyba?

    #13694

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, poradit můžeme většinou pouze tehdy, když si můžeme šablonu vyzkoušet, což bohužel u této šablony nepůjde, protože je placená (mimochodem zajímavý název “White Weight Loss WordPress Theme by Elza”). Zkuste se obrátit na podporu této šablony nebo pošlete administrátorské přístupy (WordPress a FTP) na emailovou adresu pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat (případně můžete poslat zazipovanou neupravovanou verzi šablony k otestování a pak nepotřebujeme přístupy)…

    Obecně má s načítáním fontů pravdu Lukenzi, ale pokud se v šabloně ještě děje nějaké další “voodoo” s Cufonem či nefunguje nějaký widget, tak to bohužel bez přístupu k šabloně asi nevyřešíme…

    #13695

    Karlinho
    Participant
    Web

    Email odeslán :-)

    S tím písmem to ještě nějak vykoumám…

    #13696

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže zatím jsem se podíval na zmizelý obsah z widgetu “My – Popular Posts”. Naštěstí to bylo vcelku jednoduché :-) Widget bere oblíbené příspěvky podle počtu schválených komentářů, takže pokud tam žádné komentáře nejsou, tak samozřejmě neexistují žádné oblíbené příspěvky. Obnovil jsem jeden testovací komentář z koše a hned to začalo fungovat :-)

    Citace příslušného MySQL dotazu ze souboru /includes/widgets/my-popular-posts-widget.php:

    $popularposts = "SELECT $wpdb->posts.ID, $wpdb->posts.post_title, $wpdb->posts.post_content, $wpdb->posts.post_excerpt, COUNT($wpdb->comments.comment_post_ID) AS 'stammy' FROM $wpdb->posts, $wpdb->comments WHERE comment_approved = '1' AND $wpdb->posts.ID=$wpdb->comments.comment_post_ID AND post_status = 'publish' AND comment_status = 'open' GROUP BY $wpdb->comments.comment_post_ID ORDER BY stammy DESC LIMIT ".$pop_posts;

    #13697

    Karlinho
    Participant
    Web

    Přesně tohle jsem potřeboval :-) Sám bych to nenašel… Děkuji, jsem zase o něco chytřejší.

    #13698

    admin
    Keymaster
    Web

    Další související emailový dotaz:

    “Pokud by jsi měl chvilku čas, podíval by jsi se i na plugin na odběry novinek? Jde mi o to tlačítko SUBMIT – nikde nemůžu najít, kde ho změnit…”

    Problém spočívá v tom, že má tlačítko pro odeslání emailové adresy definové styly přímo v šabloně, a to pomocí obrázku. Musíte tedy patrně změnit následující obrázek:

    skola-hubnuti.cz/wp-content/themes/theme1373/images/subscribe-submit.gif

    Nebo jinak definovat tlačítko pro odeslání, které obsahuje ještě třídu .wpsb_form_btn. V souboru style.css v adresáři šablony se vše načítá na řádku 2385:

    #wpsb form input[type="submit"]

    #13699

    Karlinho
    Participant
    Web

    Děkuji adminovi :-)

    Ještě něco k písmu – původně zde byl cufón s písmem Bebas. To nepodporovalo českou diakritiku, a tak jsem si našel na netu Bebas Neue, které ji podporuje. Když jsem ji ale importoval na web, tak se mi sice vypsala diakritika, ale písmo se mi strašně zmenšilo.

    Tak jsem cufón zrušil a písmo načítám přes @font-face – http://www.fontsquirrel.com/fontface/generator. Nejdříve jsem si ho vyexportoval bez diakritiky a písmo se mi zobrazovalo normálně. Když jsem tam vložil i české znaky, tak se mi písmo opět zmenšilo jako s tím cufónem.

    Stránka – http://www.skola-hubnuti.cz/.

    Nevíte někdo, kde je prosím problém? Děkuji.

    #13700

    Karlinho
    Participant
    Web

    Nikdo neví, co s tím? Chtěl bych to mít opravené co nejdříve… Děkuji

    #13701

    Lukenzi
    Participant

    Jo to by chtěli všichni…

    Co se týče úpravy je to myslím si docela jasné, nastavit určitý font titulkům a poté nastavit jiný font pro celou stránku je docela nesmyslné, prvně definovaný font se tak nikdy nepoužije.

    Prvně se definuje font pro “body” a až potom se musí definovat jiný font pro konkrétní části, protože CSS soubor se vždy parsuje od shora dolů.

    #13702

    Karlinho
    Participant
    Web

    Ano, toho jsem si vědom a hned jsem to upravil… Ale problém je pořád stejný – nejde mi upravovat velikost písma. Ať už nastavím třeba v .sf-menu font-size: 50px; tak to nic nezmění…

    #13703

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemám čas to číst celé, tak se zatím vyjádřím jen k poslednímu dotazu :-)

    Pokud nastavíte vlastní velikost písma (tedy font-size) u třídy .sf-menu, tak to bude k ničemu, protože podřazený element .sf-menu li a má tuto velikost stále jen 14px. Musíte velikost změnit přímo pro definici .sf-menu li a (soubor style.css, řádek 590), aby byly ovlivněny odkazy v hlavním navigačním menu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti