Úprava obrázku

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2153

    jaja
    Participant

    Dobrý den,

    nainstaloval jsem si WP na svoji doménu stáhl jsem si tuto šablonu http://www.sablony.com/webove-sablony/wordpress-motivy-36672/

    Chtěl bych se zeptat, jak upravím ty obrázky na úvodní stránce v redakčním systému.

    Jsem ve WP teď opravdu začátečník, požádal bych Vás také, prosím, jestli nevíte o nějakých dobrých (pokud možno) českých odkazech na dobré návody, kde bych se mohl práci s WP postupně učit.

    Díky moc

    #12734

    Karlinho
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    záleží na tom, zda jsou ty obrázky vůbec měnitelné v menu, nebo jsou dané v šabloně “na pevno” (že jsou přímo v kódu).

    Můžu Vám pomoct – vytvořte na Vašem webu administrační účet a zašlete mi prosím jméno a heslo na mail karel.hladis@gmail.com a já se podívám na tu administraci. Jestliže tam nebude, můžu Vám pomoct změnit obrázek v kódu.

    Nebojte se, pár lidem jsem už pomohl

    K těm návodům – já osobně jsem se učil prostě za běhu :-) Ale zde jsou nějaké adresy, které mi mohly ušetřit nějaký ten čas:

    http://oslik.tode.cz/wordpress-tutorial

    http://www.wpress.cz/2668/clanky-o-wordpressu-ktere-stoji-za-pozornost/

    http://www.tutoriarts.cz/tutorialy/wordpress-49

    http://www.cwordpress.cz/wordpress-manual-cesky

    některé věci se mohou opakovat – googlete a googlete :-)

    Přeji hodně štěstí. Kdyby jste se chtěl na cokoliv zeptat, můžete použít můj mail.

    #12735

    jaja
    Participant

    Děkuji za nabídku ale snad to zatím zvládnu. V mojí šabloně by slider již měl být patrně zabudovaný. Podle tohotu tutoriálu je možné obrázky do slideru doplnit následovně: http://www.youtube.com/watch?v=v7aJ3BPF50I

    Nicméně já ve svojem redakčím systému nenacházím položku Custom Fields. Neporadil by by mi někdo, jestli jsem ,,na správné stezce,, a jak bych tam mohl ty Custom Fields dostat?

    #12736

    Karlinho
    Participant
    Web

    Najedete si na příspěvek, “Custom Fields” jsou v češtině “Uživatelská pole”. Jestli je při úpravě příspěvku nevidíte, můžete si zapnout jejich zobrazování, když kliknete na světle šedou tabulku v hlavičce hned pod šedým proužkem (administrace, profil…) – “Nastavení zobrazených informací” a tam si můžete odškrnout toto pole ;-)

    #12737

    jaja
    Participant

    vidím tam jen pole jako Pluginy, Welcome atd., ale pole Custom Fields ani Uživatelská pole tam není

    #12738

    Karlinho
    Participant
    Web

    Nejspíš na to klikáte, když se nacházíte na Nástěnce. Zkuste kliknout na “Nastavení zobrazených informací” u úpravy konkrétního příspěvku. Snad je chyba v tom…

    #12739

    jaja
    Participant

    tak Custom Field už tam vidím. Zadal jsem do Name ,,articleimg,, a do hodnoty odkaz na obrázek, ale vpravo se mi nezobrazuje tabulka Kategorie, respektive, je tam tabulka Rubriky ale v ní není kromě Uncategorizhed nic na výběr. Nevíte v čem by mohl být problém?

    Plugin Category Custom Fields 1.0 mám nainstalovaný…

    #12740

    Karlinho
    Participant
    Web

    A máte nějakou kategorii vytvořenou? Můžete se také podívat v těch nastaveních zobr. informací, jestli vám tam něco nechybí…

    #12741

    jaja
    Participant

    Díval jsem se na soubory mé šablony a mám tam PHP soubor s názvem Slider. Pokud jsem správně pochopil postup, tak bych měl obrázky, které chci mít ve slideru, nahrát do knihovny Média v redakčím systému a pak zkopírovat jejich odkaz do PHP kódu souboru Slider (Ale zatím nevím, kam přesně. Nevíte jak ono místo většinou bývá označeno?). Pochopil jsem to správně?

    #12742

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak je zmiňovaná šablona AgroCom placená a nemůžeme ji bohužel vyzkoušet. A bohužel ji ani nikde nevidíme v provozu, takže netušíme, jak by měla správně fungovat a jak by se měla nastavovat. K čemu by tam měl sloužit plugin Category Custom Fields a proč jste ho vůbec instaloval?

    Dostal jste k zakoupené šabloně nějaký návod? Moc nevěřím, že by se odkazy na obrázky vkládaly přímo do .php souboru, od toho tu většinou máme v administraci WordPressu právě uživatelská pole či přímo speciální nastavení šablony.

    #12743

    Lukenzi
    Participant

    Z videa jde ale jasně vidět jak se ty obrázky vkládají.

    Vyberete pole “articleimg” a jako hodnotu vložíte URL adresu k obrázku a uložíte.

    Nějak nerozumím tomu v čem je problém…

    #12744

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Nikde tam žádné video nevidím? Asi mám nějakou vlčí mlhu :-)

    #12745

    jaja
    Participant

    Našel jsem k té své šabloně návod. Tam uvádí abych najel na položku Slider, vložil nový, pojmenoval ho a aploudoval náhledový obrázek. To jsem udělal. Pak jsem do pole Hodnota zkopíroval odkaz na můj orbázek. Ale když pak v tabulce Publikovat kliknu na zobrazit náhled, na místě, kde chci mít slider se objevuje nová stránka se stejným jméném jako se jmenuje můj slider.

    Chtěl bych se ještě zeptat. Když najedu do nabídky Slider a dám vytvořit nový. Dosáhnu určitě toho, že se mi bude vytvářet do toho předpřipraveného pole v mé šaloně?

    #12746

    jaja
    Participant

    Lukenzi, odkaz na to video je v mojem třetím příspěvku.

    #12747

    Lukenzi
    Participant

    jaja: já to vím, ale admin to nevidí :)

    #12748

    admin
    Keymaster
    Web

    Už to vidím, hledal jsem video na stránce se šablonou :-)

    Mimochodem, to video souvisí přímo s touto šablonou? Připadá mi, že tam je zcela jiná šablona a u každé může být zprovoznění slideru trochu odlišné…

    jaja: Pokud už máte k dispozici nějaký funkční návod, tak nám sem alespoň zkopírujte nějaký úryvek, podle kterého by bylo zřejmé, jak se má slider opravdu zprovoznit. Nebo raději pošlete přihlašovací údaje do administrace WordPressu a odkaz na návod na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    Funkce náhledu možná pro konkrétní položku slideru nebude fungovat správně, musíte to publikovat a uvidíte. Založil jste nový slider nebo pouze nějakou položku slideru (někdy musí být více než 1 aby to vůbec fungovalo)? Takhle se ale opravdu nikam nedostaneme – vy máte placenou šablonu, o které bohužel nic nevíme a jenom nám sem dáváte útržky nepřesných informací, ze kterých prostě nic nevykouzlíme, i kdybychom sebevíc chtěli…

    A ještě jste nám také neodpověděl, o co vůbec šlo se zmiňovaným pluginem Category Custom Fields?

    #12749

    jaja
    Participant

    Admin: Myslel jsem, že ten Plugin potřebuji pro správný chod Custom Fields. Ale patrně jsem se mýlil. Děkuji. Takhle to asi opravdu vyřešit nepůjde… Poslal jsem Vám mail.

    #12750

    admin
    Keymaster
    Web

    Po detailním zkoumání bylo zatím zjištěno následující…

    Slider se nezobrazuje patrně proto, že nejsou správně načítány příslušné Javascriptové soubory. A to je způsobeno kombinací dvou faktorů:

    1) Uživatel nahrál šablonu i s nadřazeným adresářem, takže šablona byla umístěna v adresáři wp-content/themes/Moje sablona/Sablona. Není to sice ideální, ale fungovat by to bez problémů mělo.

    2) A zde nastupuje chyba WordPressu, který nezvládne skutečnost, když nadřazený adresář obsahuje mezeru.

    Takže co s tím? Dokud nebude tento problém opraven přímo ve WordPressu, tak je třeba šablonu nahrávat bez zbytečného nadřazeného adresáře s šablonou “Moje sablona” a stačí nahrát do adresáře wp-content/themes pouze adresář se samotnou šablonou “Sablona”. Dalším řešením je přejmenovat nadřazený adresář tak, aby neobsahoval mezeru. Pozor, šablonu je pak třeba znovu aktivovat, protože se bude tvářit, že neexistuje a automaticky se aktivuje výchozí šablona Twenty Eleven.

    #12751

    jaja
    Participant

    Tak už to funguje! Problém byl v té mezeře v názvu adresáře. Děkuju moc všem za pomoc a čas mně věnovaný!

    #12752

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně, vlastně je to ale také trochu chyba WordPressu, který nepočítal s nestandardním uživatelským chováním :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti