Tvorba pluginu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Paul.Heyek a poslední změna je stará 12 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1368

    Paul.Heyek
    Participant

    Ahoj,

    snažím se vytvořit jednoduchý plugin, který má (zatím) jedinou požadovanou funkci – při změně viditelnosti u příspěvku (ze soukromý na veřejný) má na konec článku přidat jednu větu. Ale potřebuji, aby se ta věta zapsala “natvrdo do DB” (nikoliv jen filter).

    Jako první jsem si naspal funkci a přidal filter. Teď ještě potřebuji, aby při akci ‘private_to_publish’ to zapsal natvrdo do článku – a to jsem zatím nedokázal.

    <?php

    /*

    Plugin Name: Add my text

    */

    function add_my_text($content) {

    $content = $content.”Tento příspěvek je dostupný pro všechny uživatele od “.date(“m. d. Y”);

    return $content;

    }

    add_filter(‘the_content’,’add_my_text’);

    ?>

    Dokáže mě někdo posunout či přímo nakopnout k řešení mého problému?

    #10311

    admin
    Keymaster
    Web

    Opravdu to potřebujete zapsat přímo do obsahu článku? Pokud vám jde pouze o články s provedenou změnou ze soukromého na veřejný (a nikoli všechny veřejné), tak to by asi mohl být důvod. Nebylo by ale v tomto případě lepší použít např. uživatelské pole? Zatím jen myšlenka – budete používat pole zverejneno, které bude defaultně 0 a pokud dojde ke změně viditelnosti, tak ho jednoduše aktualizujete. V šabloně pak budete zobrazovat příslušný text podle toho, co je obsahem tohoto pole. Použijete tak akci private_to_publish v kombinaci s funkcí add_post_meta(), případně update_post_meta(). Zatím jsem to ale nezkoušel, takže uvítáme případné zkušenosti…

    #10312

    Paul.Heyek
    Participant

    Ano, potřebuji změnit přímo obsah článku, výše uvedené je jen příklad pro zjednodušení. Bohužel to nedokáži vyřešit, zkoušel na to jít přes apply_filters a pak add_action, jenže mi to prostě nechodí. Tak hledám někoho, kdo tohle již řešil a má to v malíku.

    #10313

    neteyescz
    Participant

    Jenom trošičku přispěji do tématu. Před časem jsem si nainstaloval plugin Shortcodes Ultimate, který umoýní dávat na web hezké boxíky. Objevil jsem tam velice zajímavou funkci, pomocí které můžete přímo do článku dávat obsah pro registrované a pro neregistrované – to vše jen klilknutím myši.

    Netyescz

    #10314

    Paul.Heyek
    Participant

    Ten plugin znám, procházel jsem jeho zdrojáky. Ale svůj problém jsem už vyřešil. Nevím proč, ale hook private_to_publish mi nechodil, ale když jsem ho nahradil

    if( $new_status == 'publish' && $old_status == 'private') {}

    tak to fungovalo.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti