Title

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1768

    petrvybiral
    Participant

    Nevíte někdo prosím jak nastavit pro jednotlivé stránky tag <title> Díky moc. Upravil jsem zoufale v šabloně natvrdo <title> XXX </title> a stejně si to pořád píše co chce.

    #11932

    admin
    Keymaster
    Web

    Nepoužíváte nějaký SEO plugin nebo prémiovou šablonu? Pokud tam ale natvrdo napíšete nějaký text, tak by se měl zobrazovat. Pokud upravujete správný soubor u aktuálně použité šablony (většinou jde o soubor header.php). Obvykle se používá funkce wp_title(), která se automaticky přizpůsobuje tomu, co je právě zobrazeno na webu (tedy název příspěvku, stránky, rubriky, atd):

    <title><?php bloginfo('name'); ?> <?php wp_title(); ?></title>

    Chtělo by to vidět nějaký příklad…

    #11933

    petrvybiral
    Participant

    Používám – All in One SEO Pack – http://www.javoricko.cz

    #11934

    admin
    Keymaster
    Web

    V tom případě by se mělo vše řídit podle nastavení tohoto pluginu, protože je využíván k přepisování (nejen) titulků stránek a příspěvků. Projděte si konkrétní nastavení pluginu v menu Nastavení – All in One SEO. Pomocí proměnných tam můžete přesně definovat, jak by měly příslušné titulky vypadat. Konkrétní titulek pak můžete ovlivnit třeba u každého příspěvku, kde máte speciální sekci “All in One SEO Pack” a můžete zde vyplnit vlastní titulek, popis, atd. Pokud tuto sekci při editaci příspěvku nevidíte, tak si ji zobrazíte pomocí záložky “Nastavení zobrazených informací”, kde zaškrtnete položku “All in One SEO Pack”.

    Pokud ještě něco nefunguje tak, jak by mělo, tak poprosím o příklad, tedy na stránce XY je titulek “takový”, i když jsem v administraci vyplnil “makový” a nastavení pluginu je pro stránky určitě správné, konkrétně “takové”.

    #11935

    petrvybiral
    Participant

    Už to funguje. Díky moc. Ještě jsem se chtěl zeptat. Nadpis stránky na adrese http://javoricko.cz/zkamenely-zamek/ má jinou velikost i barvu písma než na adrese http://javoricko.cz/video/ Nemůžu najít v čem je chyba.

    #11936

    admin
    Keymaster
    Web

    A v čem byl tedy nakonec problém s názvy?

    Pro stránku “Zkamenělý zámek” používáte speciální šablonu stránky s názvem “Stránka s postranním panelem”, zatímco stránka “Video” je pouze klasická stránka.

    #11937

    petrvybiral
    Participant

    1) Bylo to v – All in One SEO. 2) Co se týká nadpisů stránek, pokud chci stejnou velikost a barvu písma, tak to asi jedině přepsat v CSS ?

    #11938

    admin
    Keymaster
    Web

    A v čem byl tedy nakonec problém s nastavením All in One SEO? Zkuste nám to sem podrobněji popsat, ať se mohou další uživatelé poučit.

    Pokud jde o odlišné nadpisy, tak můžete buď sjednotit používání šablon u stránek (“Výchozí šablona” či “Stránka s postranním panelem”) nebo to upravit přímo v příslušných souborech šablony (buď page.php nebo sidebar-page.php). Záleží na čem to chcete sjednotit. Ale koukám, že na webu už máte všude stejnou šablonu, takže je to asi už vyřešené…

    #11939

    petrvybiral
    Participant

    1) Tuším, že to bylo v nastavení All in One SEO – Titulek a omlouvám se za své nekolegiální jednání. Příště hned po provedení opravy napíšu výsledek a postup.

    2) Nadpisy sjednotím na obou šablonách. Teď používám šablonu jednu, protože dva typy nadpisů se mi moc nehodily a chtěl jsem to alespoň nějak vyřešit.

    #11940

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Snažíme se připomínat uživatelům, aby zde své poznatky také zapisovali, protože to další čtenáři určitě ocení…

    2) Přesně tak, stačí upravit příslušný .php soubor v adresáři s aktuálně používanou šablonou (a zaměnit HTML pro titulek, např. z h2 na h3) nebo upravit zobrazování nadpisu v souboru style.css (ale pozor změna se může projevit i jinde než na stránkách).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti