Tip a uprava šablony

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  hooon a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20134

    hooon
    Participant

    Ahoj všem, učím se pracovat ve WordPressu a chtěl bych zprovoznit stránky na inzerci s prodejem ojetých aut. Představoval bych si podobný styl, jako je např. “Sbazar.cz”. Líbí se mi vzhled a chování inzerátů, rolovací styl a postupné zobrazování dalších inzerátů dole apod. Jen menu bych rád vertikální po levé straně (ale když tak klidně i horizontální nahoře). V menu by bylo rozdělení podle stáří auta, ale i podle značek.
    Zaujaly mě docela šablony:
    Pluto Clean Personal WordPress Masonry Blog Theme
    Fashionista – Responsive WordPress Blog Theme

    Nebo máte někdo ještě jiné tipy????? Za každý budu rád.

    Mám k tomu ještě pár otázek pro zkušenější:
    1 – Jak přesně nahrát šablonu do wordpressu?
    2 – Jak tam pak přidávat nové inzeráty (text + foto) a aby se řadily odshora od nejnovějšího?
    3 – Při přidávání inzerátu jak a kde se zadá, aby se daný inzerát zobrazil jak v sekci podle stáří, tak i v sekci podle značky?
    4 – Co všechno a jak pak nahrát včetně wordpressu a šablony na web?

    Předem děkuji všem za případné odpovědi a za čas věnovaný mému dotazu.

    #20135

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    1- V administraci můžete přímo nainstalovat free šablony, nebo nahrát soubory nějaké jiné šablony přes nahrát soubory nahoře u instalace šablon, můžete také nahrát složku se šablonou pomocí FTP do adresáře wp-content/themes

    2- Takhle bych to asi řešil vlastním typem příspěvku, s vlastními poli – náhledový obrázek – fotka, cena, typ auta + značka, jméno + příjmení, telefon, email, krátký popis

    nebo pokud není potřeba nic extra, můžete dělat normálně nové příspěvky v kategorii např. auta a poté je delit štítky např. červené, modré, černé, bílé, škoda, ferrari, opel…

    3- Nejlépe pomocí údajů v 2. bodě řadit

    4- nejprve nainstalovat wordpress, pak plugin, který obsahuje bod 2. a šablonu, poohlídnout se po dalších pluginech, co se mohou hodit a taky postahovat… Přes FTP nahrát

    Nevím, jestli existuje nějaký czech friendly plugin pro toto… Kdyžtak využijte sekci práce a zakázky, někdo se toho za pár peněz chopí (nemělo by to být teoreticky příliš složité) :)

    #20156

    hooon
    Participant

    OK, děkuji moc za tipy, vyzkouším. Jen se ještě zeptám, někde jsem četl, že by měly být šablony instalovány zabalené v zipu. Nebo je lepší je rozbalit a nějak instalovat? Když to chci nejdřív vyzkoušet offline, mám instalovaný WampServer a v něm WordPress. Stačilo tedy šablonu rozbalit a někam nakopírovat? Do Vámi zmiňovaného adresáře wp-content/themes?
    Je ve WordPressu 3.9.2 někde možnost upravovat šablonu v “živém náhledu”, že je ihned jakákoli úprava vidět?
    Děkuji

    #20157

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokud ji chcete nahrát do WordPressu pomocí administrace (Vzhled->šablony->přidat novou->nahrát soubor), je potřeba ji nahrát tak, jak jste ji stáhnul (v ZIPu). Taktéž funguje přímá instalace šablon a pluginů – WP si stáhne soubor ZIP k sobě na server a rozbalí si jej.

    Třetí možnost je, rozbalit soubory u sebe na počítači, a potom přes FTP přístup celou složku šablony či pluginu nahrát do adresáře wp-content/themes (či wp-content/plugins – princip je stejný), potom už ji stačí pouze aktivovat ve vzhled->šablony (popř. pluginy->přehled pluginů) a vše je hotovo.

    Pokud se šablona nebo plugin nezobrazí v seznamu, je s ním něco špatně, a musíte najít něco jiného

    #20159

    hooon
    Participant

    Děkuji moc, jakmile se k tomu dostanu, určitě vše vyzkouším.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti