The_excerpt s formátováním

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress The_excerpt s formátováním

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1451

    faly
    Participant

    Ahoj,

    delší dobu se snažím vyřešit jak upravit the excerpt, aby automaticky z textu neodstraňoval tagy <p>. Je nějaká možnost jak toho docílit bez úpravy zdrojových souborů WP nebo použití pluginu?

    Díky za odpověď.

    #10688

    admin
    Keymaster
    Web

    Nezkoušel jsem to, ale teoreticky by to mělo jít pouhým odstraněním fitru wpautop z funkce the_excerpt(). Zkuste vložit následující kód do souboru functions.php (v adresáři aktuálně používané šablony):

    remove_filter( 'the_excerpt', 'wpautop' );

    #10689

    faly
    Participant

    admin: Co jsem zkoušel tak toto pouze odebere tag <p>, který excerpt automaticky vkládá okolo vkládaného textu.

    Napadá mě jen dodělat funkci, která by z the_content vrátila určitý počet slov, ale tam je zase problém s rozdělením tagu img.

    #10690

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, moje přehlédnutí. Pochopil jsem to, že tam HTML je a chcete se ho zbavit :-)

    Obecně je problém s rozdělováním textu, pokud by měl obsahovat HTML značky. Může se totiž bohužel jednoduše stát, že zůstanete uprostřed nějaké HTML značky a bude to dělat neplechu (napadá mě, img, strong, p, ale i další). Proto to ve WordPressu funguje tak, že když chcete mít úvodní stručný výpis, který bude automaticky generován z obsahu příspěvku (a tedy nepoužíváte speciální pole v administraci s názvem “Stručný výpis”), tak jsou z celého textu odstraněny raději všechny HTML značky, aby nedocházelo k problémům s rozdělováním textu. Konkrétně to celé zajišťuje funkce wp_trim_excerpt(), která funguje tak, jako zmíněný nápad – funkce vezme obsah (content), odstraní HTML značky a vyplivne oříznutý úvodník.

    A co s tím? Můžete vzít tuto funkci, trochu ji upravit k obrazu svému (viz např. návody 1 a 2) a potom používat raději tuto funkci, a to nejlépe napíchnutím na filtr get_the_excerpt. A nebo můžete použít jednoduchý plugin Advanced Excerpt, který dělá patrně přesně to samé a měl by fungovat (nevím tedy jak konkrétně řeší rozdělování HTML značek).

    Obecně by to ale mělo pro tyto účely fungovat trochu jinak. Pokud chcete používat stučné výpisy, tak je spíše doporučováno vyplňovat pole pro “Stručný výpis”, případně do obsahu vkládat značku pro pokračování textu. Potom by se podobné problémy vůbec neobjevily. Pokud máte na začátku každého článku např. nějaký obrázek, tak ten by měl být zase řešen pomocí funkce náhledových obrázků a nikoli vkládáním HTML do obsahu textu. Ale občas to není tak jednoduché, nějakým způsobem se začne s webem pracovat a pak už se to špatně mění… A doufám, že jsem to tentokrát nepopletl :-)

    #10691

    faly
    Participant

    admin: děkuju, ušetřil jste mi dost času.

    #10692

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně, díky za zpětnou reakci, že jsem se už trefil :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti