Textový editor – chybí externí "no follow" odkazy

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Textový editor – chybí externí "no follow" odkazy

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  hamil1 a poslední změna je stará 10 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2203

    lucky.man
    Participant
    Web

    Ahoj, po aktualizaci WP (zřejmě na verzi 3.3.2) se mi v textovém editoru změnila podoba nabídky pro vkládání odkazů. Původní verze vypadala nějak takhle http://www.tvspoty.cz/wp-content/uploads/insert-link-ok.jpg, ta nová vypadá takhle http://www.tvspoty.cz/wp-content/uploads/insert-link-ko.jpg.

    Problém je, že chybí volba “no follow” odkazů (kromě dalších voleb), kterou bych potřeboval a nechápu proč tam není. Neví někdo co s tím? Díky za radu.

    #12829

    mirekk
    Participant
    Web

    Zkusil bych se podívat, který že to plugin obstarával rozšířené vkládání odkazů. Ten teď je pravděpodobně deaktivován, nebo nespolupracuje s verzí WP

    #12830

    lucky.man
    Participant
    Web

    Uff, používám TinyMCE Advanced prakticky na všech webech automaticky a už tak dlouho, že mi nedošlo, že by to mohla být funkce pluginu. :) Plugin se tváří jako funkční, ostatní funkce normálně do editoru přidá, jenom ty odkazy tedy zřejmě nechá původní.

    Nějaký typ na jiný plugin, který by rozšiřoval možnosti pro vkládání odkazů?

    #12831

    admin
    Keymaster
    Web

    Starší verze WordPressu obsahovaly první formulář, ale pouze v ořezané podobě. Bylo tam tedy jen několik možností, zatímco na screenshotu je kompletní formulář z plné verze TinyMCE (a bez češtiny), takže byl asi na webu použit nějaký plugin? Ani tam nikde nevidím zmiňovanou volbu pro “nofollow”? Nejčastějším pluginem je TinyMCE Advanced, ale ten by měl fungovat i s nejnovější verzí WordPressu…

    Aktualizace: Tak už tu volbu pro nofolow vidím: záložka Advanced – Relationship Page to Target – No Follow.

    Ten druhý formulář je pak novinka WordPressu 3.1, takže už existuje také poměrně dlouho… Podobné nastavení pro nofollow u nového systému odkazování na existující obsah jsem zatím u žádného pluginu neviděl, což ale neznamená, že neexistuje…

    P.S. Tak koukám, že jsem měl odpověď v prohlížeči tak dlouho, až se tu zatím objevily další vysvětlující odpovědi :-)

    #12832

    admin
    Keymaster
    Web

    V menu Nastavení – TinyMCE Advanced – Advanced Options (v červeném rámečku) – můžeš zaškrtnout volbu “Advanced Link Enabling this TinyMCE plugin will overwrite the internal links feature in WordPress 3.1 and newer. Cuttently there is no way to enable both of them at the same time.” To by mělo navrátit do WordPressu původní rozšířený formulář pro odkazování přímo pomocí TinyMCE.

    Jinak pro ten nový systém odkazování na existující odkaz jsem zatím bohužel nic nenašel…

    #12833

    lucky.man
    Participant
    Web

    Nastavení TinyMCE Advanced pomohlo, díky.

    Když mi došlo, že to je pluginem, tak jsem se na možnosti nastavení teprve pořádně podíval. Protože u “no follow” odkazů jsem měl původně za to, že je to standardní volba WP. Pořád nechápu, proč to tam v základu není.

    #12834

    lucky.man
    Participant
    Web

    P.S. Abych nezakládal nové téma, tak zkusím ještě doplňující dotaz:

    Už dřív jsem uvažoval o pluginu, který by všechny externí odkazy udělal “no follow”, což by mi vyhovovalo v 95% případů. Nevím ale jak dosáhnout výjimek, tzn. aby některé odkazy zůstali klasické bez “no follow”. Jde to vůbec zároveň při použití nějakého pluginu?

    #12835

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslím, že “nofollow” ve WordPressu v samotném základu je, např. u komentářů (při zadaném URL webu), atd. Ale v samotném textu příspěvku/stránky se podle mě předpokládá, že když na něco odkazujete, tak to stojí za zmínku (význam) a není tam důvod dávat “nofollow”. Ale nevím, je to jen můj názor, nejsem žádný SEO šaman :-) A nechám se v tomto ohledu rád poučit…

    Zajímavá kombinace, takže externí odkazy upravit (skoro) všechny “nofollow” a interní nechat být? Takže pro odkazování na existující obsah webu můžete klidně používat stávající nový formulář, protože tam nic neupravujete a jde pouze o externí odkazy. Tam se to pak může nastavit nějakým pluginem, který to umí, např. WP Links, ale bohužel je tam nevýhoda, že to bude fungovat na všechny externí odkazy. Automaticky to jinak moc nejde udělat, nějak se ten zvolený odkaz musí vždy ručně označit… Logicky je asi správnější zapnout automaticky “nofollow”, když jich je naprostá většina, ale zbývá dořešit, jak označit ty ostatní. Možná by šel využít klasický zkrácený zápis (shortcode)? Potom by se musely tyto externí odkazy vkládat např. pomocí pluginu CF Internal Link Shortcode (zde by pak patrně nefungoval automatický “nofollow”). Další možností by byla úprava pluginu pro automatické “nofollow” tak, aby se mohla k odkazu ručně přidávat nějaká třída (např. “externi”) a takto označené odkazy by pak byly ignorovány. Těžko říci, chce to rozmyslet a vyzkoušet, co by bylo šikovnější…

    #12836

    hamil1
    Participant
    Web

    Aktuálně řeším stejný problém. Našel jsi nějaký plugin, který umožní většině externích odkazů přiřadit no follow a některé nechá “follow”?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti