taxonomy

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 10 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5383

    peekaa
    Participant

    Mám na webu udělané menu přes tagy, takže třeba ../tag/projekty mi vyhodí všechny projekty s tím to tagem. Chtěl bych ale projekty více škálovat, ale nechci to mít v tazích, aby se to zobrazovalo v mraku štítků. Někde jsem našel, že by to šlo pomocí tzv. taxonomie, že se dá pomocí tohoto vyrobit něco jako tag2, kde si naškáluji co chci jak chci, a bude mi to pak fungovat např. jako ../tag2/zive-projekty, ../tag2/ukoncene-projekty, apod s tím, že mrak štítků zůstane pěkně čistý jen s tagem projekty.

    Neumím /nechci to dělat ručně, tak jsem hledal nějaký plugin, který by byl dostatečně light, ale to vyhledávání v pluginech na wordpress.org se mi zdá že dává takové divné výsledky, ani když dám dám řezaní dle popularity, tak na prvních místech nenacházím, co bych potřeboval.

    Chtěl bych tedy asi plugin, který bude umět něco jako tag2 vytvořit, umístit dialog tag2 ke každému článku i příspěvku, a umožnit ten systém ../tag2/… ve webových adresách.

    Poradíte? Díky.

    #16860

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Myslím, že v tomto případě je škoda použít další plugin. Zcela by stačilo si přes soubor šablony (asi functions.php) přidat jednu taxonomii (jest tagy, kategorie…) – čož splňuje, to co ty chceš. Viz. (EN)

    http://wp.smashingmagazine.com/2012/01/04/create-custom-taxonomies-wordpress/

    http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/create-custom-taxonomies-wordpress/

    popřípadě zde přímo funkce:

    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/register_taxonomy

    nebo můžeš využít automaticky vygenerovaný kód zde:

    http://generatewp.com/taxonomy/

    Nevím, jak jsi na tom s programováním ale kdybys potřeboval, napiš mi na mail jancikuvmail(at)gmail.com a nějak to vyřešíme

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti