stream z IP kamer

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal a poslední změna je stará 10 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6594

    Michal
    Participant

    Ahoj, máte někdo zkušenost, jak dostat stream z IP kamery do WordPressového webu? Tak, abych vložil přehrávač a přehrávalo se to na určeném místě, bez nutnosti doinstalovávat VLC player atd…

    Michal

    #17846

    admin
    Keymaster
    Web

    Zaměřil bych se nejdříve na manuál ke konkrétní kameře, měly by tam být definovány všechny technické detaily, zejména kde je možné stream “odchytit” a jak ho zobrazovat (embedovat) na klasickém webu. Samotná implementace do WordPressu pak bude podle mě spočívat pouze v jednoduchém zadání HTML kódu do nějaké stránky, widgetu, souboru šablony nebo si k tomu můžete napsat vlastní plugin s různými parametry např. pro zkrácený zápis (shortcode).

    #17847

    Michal
    Participant

    Z kamery to jde dostávat RTSP protokolem, ale zatím se mi nepovedlo to vložit do webu. Asi to nebude otázka do tohoto fóra..?

    M.

    #17848

    ScheRas
    Participant
    Web

    Otázka do tohoto fóra to klidně může být. Alespoň to bude trochu změna :) Můžete nám poslat typ kamery? Koukl bych na to.

    #17849

    Michal
    Participant

    Jde o Hikvision DS-2CD2012-I: http://www.hikvision.com/en/products.asp?cid=10

    #17850

    ScheRas
    Participant
    Web

    Jak tak koukám do dokumentace, tak se zdá, že kamera umí stream přes http port. Tudíž by mělo stačit k videu přistupovat pouze přes ip.ip.ip.ip:80. Teda, to je jenom nástřel, ale zaměřil bych se určitě tímto směrem.

    #17851

    Michal
    Participant

    Přes port 80 je standardní přístup do kamery – do konfigurace, live view atd…na přímý přístup k videu používám RTSP na portu 554, k tomu je pak potřeba nějaký přehrávač (třeba VLC), jde o to jak to dostat do webu :).

    #17852

    ScheRas
    Participant
    Web

    Odkázal bych Vás na tuto diskusi. Snad se Vám to podle toho podaří.

    #17853

    Michal
    Participant

    Principielně jde asi o něco takového. Několik takových kódů jsem zkoušel a nerozběhl :). Konkrétně Quick time pl. rtsp nepřehraje (alespoň z této kamery).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti