Stránky v menu se nezobrazují

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 2žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Martin Simek a poslední změna je stará 3 roky, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29728

    Martin Simek
    Participant

    Dobrý den,

    měl bych jednu velkou prosbu. Mám vytvořené menu ze statických stránek. Pokud jsou stránky samostatné, zobrazují se normálně. Pokud ovšem z některých udělám jako by podmenu, tak se již nezobrazí.

    Prosím, prosím za každou pomoc

    #29729

    Kovanda
    Participant

    Dobrý den,

    jakou používáte šablonu? Co je to “jako by podmenu”? Odkaz na Vaše stránky dosti napoví.

    #29731

    Martin Simek
    Participant

    šablona je Twenty Fifteen.

    odkaz zde

    Pokud stránky jsou v menu samostatně, tzn. žádná není podřazená jiné, zobrazí se a fungují. Pokud ale chci, aby stránky “Med jako vášeň”, “Produkty” a Vytáčení medu” byly v menu až po rozkliknutí stránky “Fotogalerie” (popotahnu je je v seznamu do prava a označím jako podřazenou), v menu se tyto stránky vůbec nezobrazí a položka Fotogalerie nelze rozkliknout.

    Děkuji moc Šimek

    #29732

    Martin Simek
    Participant
    #29733

    Kovanda
    Participant

    Z nějakého důvodu se Vám nezobrazí kód tlačítka pro rozbalení podmenu. Zkuste přejít na šablonu Twenty Twelve jestli bude vše funkční. Pokud ano vraťte zpět Twenty Fifteen a zkuste jestli nepomohl “reset” šablony.

    #29734

    Martin Simek
    Participant

    V Twenty Twelve je to OK, ale po vrácení zpět to zase nejde.

    Díky moc

    #29738

    Kovanda
    Participant

    Máte pouze nainstalovaný plugin photo-gallery nebo ještě jiný? Zkuste ještě deaktivovat všechny pluginy, možná si některý nerozumí s Vámi používanou šablonou.

    #29739

    Martin Simek
    Participant

    Dobrý večer,

    Již jsem všechny mimo photo gallery vypnul. Viz. příloha. Zkoušel jsem i další šablony a je to tak 50:50.

    Díky moc

    #29742

    Kovanda
    Participant

    Zkuste deaktivovat i tu galerii ať víme, že to opravdu není pluginem.

    #29745

    Martin Simek
    Participant

    Tak pluginem to není. Smazal jsem celé zápatí v editoru, nemůže to být tím??

    #29746

    Kovanda
    Participant

    Aha tak to může :)

    Zkuste šablonu odinstalovat a znovu nainstalovat.

    #29747

    Martin Simek
    Participant

    Joooo povedlo se, ale teď tam mám zase text box Používáme WordPress (v češtině), který tam vůbec nechci. Jak se tedy dá civilizovaně vypnout? Lze nastavovat i velikost (barvu, průhlednost, pozici) toho horního hlavního textového pole.

    Díky moc

    #29750

    Kovanda
    Participant

    Určitě de skoro všechno :)

    Nejdříve si nainstalujte plugin kterým lze vkládat vlastní CSS, například Custom CSS and Javascript.

    Po jeho aktivaci jděte do administrace – Vzhled – Custom CSS a vložte zde tento kód

    #colophon {
        display: none;
    }

    Pak klikněte na Save and Publish a znovu načtěte stránku. Pak můžeme upravit další vzhled.

    #29751

    Martin Simek
    Participant

    Hotovo (viz. Printscreen), ale žádná změna.. :)

    #29754

    Kovanda
    Participant

    Musíte “deklaraci” #colophon vložit včetně identifikátoru # !!

    #29762

    Martin Simek
    Participant

    Dobré ráno,

    Víte, já CSS, PHP a podobně vidím poprvé v životě, tak se moc omlouvám za takovéto chyby. Včera jsem se snažil id patičky vyčíst z editoru, ale žádnou deklaraci identifikátorů jsem tam neviděl. Vždy to tam je jako footer.. Je někde nějaké vysvětlení základních pojmů, abych Vás nemusel otravovat s elementarníma věcma?

    Díky moc

    #29763

    Martin Simek
    Participant

    Dobré ráno,

    Víte, já CSS, PHP a podobně vidím poprvé v životě, tak se moc omlouvám za takovéto chyby. Včera jsem se snažil id patičky vyčíst z editoru, ale žádnou deklaraci identifikátorů jsem tam neviděl. Vždy to tam je jako footer.. Je někde nějaké vysvětlení základních pojmů, abych Vás nemusel otravovat s elementarníma věcma?

    Díky moc

    #29765

    Martin Simek
    Participant

    Jéé. Už jsem na to přišel. I tak děkuji.

    #29766

    Kovanda
    Participant

    Nemusíte se vůbec omlouvat a neotravujete. Každý kdo Vám tady pomůže, tak to udělá protože chce. Jinak by Vám prostě vůbec neodpovídal :) .

    Nemyslím si, že je zapotřebí znát CSS a už vůbec ne PHP kvůli jediným stránkám. Není to někdy nic jednoduchého a záleží na každém znaku co napíšete. S drobnostmi Vám převážně někdo poradí a větší věci stejně nelze řešit na fóru, ale spíše poptávkou.

    Jen kdyby Vás to zajímalo, tak docela dobré jsou stránky Jak psát web.

    Pokud budete potřebovat ještě něco upravit, ptejte se.

    #29770

    Martin Simek
    Participant

    Ještě jeden dotaz, prosím. Kód níže udělá pozadí stránky průhledné, ale já bych to potřeboval naopak. Tzn. aby bylo částečně průhledné bílé pozadí textu a byl částečně vidět obrázek pod textem. Šlo by to?

    .site {
    background-color: rgba(255,255,255,0.7)!important;
    }

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.