Stránky v hlavním menu

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Ric007 a poslední změna je stará 6 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19065

    Ric007
    Participant
    Web

    Dobrý den, spravuji web pan-prstenu-lcg.cz a rád bych se zeptal, jak nastavím u stránek v hlavním menu(prázdné), které mají podstránky, aby se mi neotevíraly anebo rovnou přešly automaticky na první podstránku. Příklad: Když někdo najede na NÁVOD, tak mu na to nepůjde kliknout nebo se dostane do EASY módu…

    Dále jsem ťula zapomněl, jak jsem udělal stránkování u příspěvků a potřeboval bych to změnit, ale nevím kde. V PageNavi o nevidím a v nastavení šablony. Nyní tam mám 1,2,3….8 stránek příspěvků.

    Jinak mě už nic nenapadá. Díky za radu

    Ric007

    #19079

    admin
    Keymaster
    Web

    Stránky v menu bez odkazu jsme řešili zde. Uvedené postupy lze asi použít i pro přesměrování stránky na jinou. Máme tu pro tyto případy i vlastní štítek.

    Co chcete konkrétně měnit u stránkování (fungujícím na základě pluginu WP-PageNavi)?

    #19148

    Ric007
    Participant
    Web

    Bohužel, smazáním url odkazu a napsáním # symbolu to nevyřeším. Buď se mi to smaže celé, anebo se přejmenuju na celé – trvalé příkazy jsem měnil na vlastní.

    Existuje tedy nějaký atribut, který by mi nechal hlavní složky v menu neaktivní??? Pořád nevím, co s tím a jak

    #19151

    admin
    Keymaster
    Web

    Asi nerozumím, teď jsem to zkoušel a funguje to bez problémů.

    V menu Vzhled – Menu – záložka Odkazy, vložte nějaký odkaz (např. úvodní stránka webu) a text. Přidejte tuto položku do svého menu. Přemístěte si ji kam potřebujete, rozklikněte ji a zcela smažte odkaz (směřuje na úvodní stránku) a nechte pouze text. Takto vložená položka menu bude dále neaktivní.

    Můžete také zkusit plugin Advanced Disable Parent Menu Link, který by to měl dělat automaticky pomocí Javascriptu, ale u všech nadřazených položek na první úrovni (nemůžete si vybírat).

    #19155

    Ric007
    Participant
    Web

    Aha tak tahle se to dělá, přes ty ODKAZY. No já mám právě vytvořené nadřazené stránky a ty sem chtěl, aby nikam neodkazovaly. Bylo by to lepší, pak při tvoření nové stránky ji přidat pod nadřazenou a ne to pak tady nastavovat ještě v menu. ale moc díky, tak to utvořím… jen jsem chtěl ještě optat, jestli jde do url něco nastavit, aby nikam neodkazovala. Když to nechám prázdné a kliknu na odkaz tak mi to hází – url neexistuje, a já bych chtěl, aby to prostě nikam neodkazovalo

    #19156

    Ric007
    Participant
    Web

    Nešlo by to spíš u těch nadřazených stránek, aby nikam neodkazovaly???

    #19158

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, tak by to mělo fungovat, když tam nebude vyplněn žádný odkaz, tak na ně nebude vůbec možné kliknout a nebudou “aktivní” (testováno na šabloně Twenty Fourteen). Nemohl bych to někde přímo vidět? Možná si v něčem přesně nerozumíme… Aby nadřazené stránky nikam neodkazovaly, tak k tomu by měl sloužit výše uvedený plugin.

    #19159

    Ric007
    Participant
    Web

    Tak nevím, nainstaloval jsem ten plugin ale nic to nedělá. Nadřazené stránky pořád jdou rozkliknout. A v NASTAVENÍ nikde nic nevidím, aby mohl plugin nějak pozměnit či nastavit.

    Asi to zkusím přes ty odkazy, kdy nastavím jako URL nějakou podstránku. Škoda, že to nejde dát bez URL, aby to nikam neodkazovalo.

    Spíš nevím když smažu URL odkaz proč mi to vždycky automaticky skočí zpět.

    No nic díky za pomoc, budu si muset s tím nějak poradit sám, ale štve mě to, jelikož je to prkotina. Jen to nefunguje! Díky a měj se Ric007

    #19160

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin sice nemá žádné nastavení, ale měl by bez problémů fungovat. I když teď jsem ho zkoušel a když je na webu ještě widget se stránkami, tak mu dává plugin přednost a vlastní menu ignoruje… Ale to by mělo jít snadno odstranit, zkuste případně widget na zkoušku odebrat.

    Nepoužíváte nějaký plugin pro vlastní menu? Zkoušel jste deaktivovat pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen. Postup s vynechanou URL adresou určitě funguje, patrně máte na webu nějaký jiný problém (či konflikt). Bez toho se bohužel dál nedostanete… Nebo pošlete alespoň URL adresu, kde to je možné vidět…

    Spíš nevím když smažu URL odkaz proč mi to vždycky automaticky skočí zpět.

    Tak tomu nerozumím…

    #19183

    Ric007
    Participant
    Web

    Ahoj, šablonu jsem si vytvořil přes Artisteer a widget tam mám vložení jako menu na postranní panel. Tak jestli to není tím, že nemůžu nastavit neaktivní odkaz u nadřazených stránek. Ale nechme toho, já si pak s tím nějak poradím.

    Jen bych měl ještě nějakej dotaz! když vkládám nějaký obrázek do příspěvku a minimalizuji okno, tak mi ten obrázek zasahuje do textu. To stejné třeba funguje, když má někdo menší rozlišení. Existuje nějaký plugin, který by mi automaticky upravoval obrázek dle velikosti okna??? Díky zase za radu :-)

    #19189

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem i widget “Menu” a plugin také bez problémů funguje, i když to nevypadá ideálně (vypadá to jako odkaz, ale není to odkaz). V tomto případě mi přijde vhodnější způsob vynechání odkazu přímo v menu (místo pluginu). Ideální způsob by byl asi plugin, který by to automaticky řešil už při generování menu (a ne pomocí Javascriptu), ale zatím jsem žádný takový neviděl. Zkuste na chvíli přepnout na výchozí šablonu Twenty Fourteen a uvidíte, zda to způsobuje šablona.

    Ale nechme toho, já si pak s tím nějak poradím.

    Nemám rád nedořešené problémy, zejména pokud jsou podivné a mělo by to fungovat :-)

    Automatické velikosti obrázků většinou řeší přímo tzv. flexibilní (responsive) šablony, které přizpůsobují svůj vzhled velikosti používaného zařízení. Na počítači má web tři sloupce a velké obrázky, ale na mobilu je tam jen jeden sloupec a malé obrázky. Obrázkům by se pak také neměly natvrdo nastavovat přesné rozměry, protože si s velikostí poradí šablona. Pokud to šablona z Artisteeru neumí, tak můžete zkusit nějaký plugin, např. Simple Responsive Images (nezkoušeno). Občas také stačí jen trochu upravit šablonu, ale to už je trochu složitější, zejména když jsme ji zatím nikde neviděli a není možné to vyzkoušet.

    #19211

    Ric007
    Participant
    Web

    NADŘAZENÉ STRÁNKY V MENU – tak jsem to vyřešil, jak jste říkal přes odkazy a smazal URL adresy. Nakonec to šlo v pohodě, i když jsem to v nastavení MENU celé přeházel a stránky pak uložil jako koncepty.

    VELIKÉ OBRÁZKY – ten plugin mi nic nedělá. Jak jste to myslel, obrázkům by se neměly natvrdo nastavovat přesné rozměry, protože si s velikostí poradí šablona. Vždyt vždycky když je nahraju, tak musím nastavit jak chci aby byly velký. Nevím, asi budu muset to nastavit někde v tom Artisteer.

    PAGE NAVI – plugin mám sice nainstalovaný, ale dle nastavení tam to nemám – viz stránkování 1,2,3…8 Další. Podle mě to bude zase někde v nastavení šablony. Já vím, že už jsem to někde upravoval ale jak projíždím celé nastavení tak to nikde nemohu najít. Ani podle zdrojového kódu jsem nevyčetl, kde bych to našel. Asi to bude zase v té šabloně, takže musím přes Artisteer

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.