stránkování

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2126

    morca
    Participant
    Web

    dobrý večer všem,

    po radách zde na foru jsem zprovoznil výpis příspěvků a chtěl bych příspěvky stránkovat. Zkoušel jsme např.: http://wilianto.com/how-to-make-wordpress-pagination-without-plugin/, ale nejsem schopný ho zprovoznit, mohli byste mi prosím poradit, kde dělám chybu?

    1) zkopíroval jsem funkci do functions.php

    2) vložil jsem funkci do template, nic se nestalo:

    query_posts("cat=aktuality");
    if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post();

    echo"<strong>"; the_title(); echo"</strong><span style="font-size: x-small;">aktualizovano: "; the_date(); echo"</span>";
    ?>

    <?php the_content('<p>Pokračuj »</p>'); ?>
    <?php endwhile; endif; ?>
    <?php echo pagination(); ?>

    Editoval admin: Označení zdrojového kódu.

    #12728

    Lukenzi
    Participant

    ten kód je nějaký pofidérní…

    asi by to mělo být takto:

    echo the_title();

    echo" <span style="font-size: x-small;">aktualizovano: ".the_date()."</span>";

    #12729

    morca
    Participant
    Web

    když jsem vyzkoušel Tvůj zápis Lukenzi, tak mi to neformátovalo the_date() a the_date() se zapsal hned za the_title() (jakoby přeskočil: “aktualizováno)”. Ten původní zdrojový kod jsem dal bez apostrofu, tak se zobrazil špatně, napravuji:

    query_posts("cat=aktuality");
    if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post();
    echo"<strong><br>"; the_title(); echo"</strong><span style="font-size: x-small;">aktualizovano: "; the_date(); echo"</span>";

    Poraďte mi prosím proč mi nejde to stránkování :-(

    Moc děkuju

    #12730

    admin
    Keymaster
    Web

    Ten původní kód je podle mě správně, funkce the_title() a the_date() se vypisují i bez toho, aby se používala funkce echo().

    Pokud se nic nezobrazuje, tak ve funkci nebude žádná zásadní chyba, ale problém bude se stránkováním ve WordPressu. Pokud totiž používáte funkci query_posts(), tak ji ještě musíte upravit tak, aby stránkování fungovalo. Podívejte se na náš podrobný návod (v češtině).

    Pokud by byl problém v odkazované vlastní funkci, tak můžete zkusit také např. plugin WP-PageNavi, který by měl fungovat bez problémů (ale opět s úpravou funkce query_posts() pro stránkování).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti