Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Čeština pro WordPress › stejný header 1 jako title
Štítky: All in one seo pack, bloginfo(), get_post_meta(), header, the_title(), title, wp_head, wp_title()
Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna je stará 14 let, 1 měsíc.
-
AutorPříspěvky
-
10. ledna 2011 (20:14) #835
ahoj, prosím o radu, sám jsem to zkoušel, ale nepodařilo se mi docílit kýženého výsledku. používám wp3.1 s allinoneseopack s přepisem titulku a chtěl bych, aby <h1 class=”entry-title”> byl stený, jako titulek stránky. pokoušel jsem se to všelijak “ošéfovat” v loop-page.php ale nepovedlo se mi to. děkuji za případné rady…
10. ledna 2011 (21:39) #7697Zajímavý nápad, ale nevím do jaké míry konkrétně proveditelný…
Plugin All in One SEO Pack funguje podle mnoha složitých pravidel a závisí na funkcích WordPressu, které jsou používány speciálně v záhlaví (header.php), např. wp_head() a wp_title().
Raději bych se tedy pokusil tento způsob nasimulovat, než do něj přímo zasahovat.
Příklad:
Pro stránku máš v nastavení pluginu např.
%page_title% | %blog_title%
To znamená, že chceš mít automaticky v titulku (title) stránky “Název stránky | Název webu”. Shodou okolností to samé dělá přímo šablona Twenty Ten pomocí následujícího kódu v souboru header.php:
wp_title( '|', true, 'right' );
bloginfo( 'name' );Ale pro h1 této stránky se objeví pouze “Název stránky”.
Pokud bys chtěl to samé, co se objevuje v titulku, tak musíš použít správné funkce na správném místě. Pro stránku budeš tedy upravovat loop-page.php, kde místo
<h1 class="entry-title"><?php the_title(); ?></h1>
použiješ např.
<h1 class="entry-title"><?php the_title(); echo " | "; bloginfo( 'name' ); ?></h1>
Pomocí funkcí WordPressu the_title() a bloginfo() a základní funkce PHP echo si tak přizpůsobíš i h1 obrazu svému. Je to sice trochu složitější (aneb trochu “oklika”), ale dá se to za chvíli zvládnout. Možná by to šlo udělat i nějak jednodušeji s využitím pluginu, ale bylo by potřeba ho pořádně prohlédnout a nastudovat jeho funkce…
10. ledna 2011 (21:52) #7698to mi právě nefungovalo, aiosep totiž změnil titulek stránky a když jsem do loop-page.php napsal místo the_tile(); wp_title(); tak to zobrazilo >>
příklad:
vytvořil jsem stránku s title: propozice (je to krátké, takže vhodné do menu)
aiosep – zde jsem změnil title na: propozice závodu blabla
ale zaboha nemůžu dostat tu h1 ve tvaru aiosep titlu
10. ledna 2011 (22:36) #7699Aha, tak to jsem si neuvědomil, zkoumal jsem pouze formát a už ne to, že můžeš název vlastně libovolně přepsat při úpravách příspěvku…
V tomto případě budeš asi muset získat hodnotu přímo z uloženého uživatelského pole pluginu pomocí funkce get_post_meta(), např. takto:
<h1 class="entry-title"><?php echo get_post_meta($post->ID, '_aioseop_title', true); echo " | "; bloginfo( 'name' ); ?></h1>
Doufám, že už jsem se trefil :-)
10. ledna 2011 (23:25) #7700děkuji, zabralo to ;)
mezitím už jsem se dopracoval přes výpis var_dump k podobnému, ale z nějakého nepochopitelného důvodu to stejně neběhalo <?php print $_aioseop_title; ?>
to tvoje funguje, ještě jednou díky!
13. ledna 2011 (19:05) #7701 -
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.