Spusteni noveho webu na wordpress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Spusteni noveho webu na wordpress

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 4 roky, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37791

    Hakenovami
    Participant

    Dobry den,

    Mame stary web, ktery jsem doposud spravovala pres filezilu a zdrojoveho kodu. Je to vsak ponekud zdlouhave. Nicmene rozhodli jsme se, ze stranky kompletne prekopeme – novy design.

    Jak, prosim, zaregistrovat stranky na wordpressu, vytvorit nove, aniz by se prepsaly stare a spustily se, az budou kompletne hotove (tedy bez vypadku stranek)? Tedy, abych na nich mohla prubezne pracovat.

    Dekuji moc

    Misa

    #37792

    flashrad
    Participant

    Dobrý den,
    Stránky můžete vytvořit nezávisle na své stávající doméně na:
    1. vašem počítači (localhostu) pokud si nainstalujete svůj server. Jak zde .
    2. na svém hostingu si vytvoříte subdoménu a stránky budete tvořit tam (tedy na subdoména.vašeadresa.cz).

    Instalace wordpressu na localhostu zde.

    Většina hostingů vám nainstaluje wordpress sama.

    Wordpress se nikde neregistruje, je to v php napsaný CMS, který vám poskytne administraci a spoustu předdefinovaných tříd pro správu a zobrazení vašeho obsahu. Ty pak využívají tuny šablon (zadarmo i placených) zde a rozšiřují je tuny pluginů zde.

    #37793

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný dotaz se tu objevil zrovna nedávno: https://www.separatista.net/forum/tema/upraveni-existujiciho-webu-lze-to-ve-wordpressu

    WordPress zprovozníte někde mimo, kde ho uživatelé zatím nebudou navštěvovat, např. domena.cz/novy nebo novy.domena.cz a až ho budete mít připravený, tak ho jen přemístíte (je třeba zkopírovat soubory a zmigrovat databázi). Pokud ho nemusíte mít přístupný online, tak ho můžete vytvářet přímo na počítači (localhost).

    #37795

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ano toto je samozřejmě jedna z možností. Je tady ještě jedno elegantnější řešení. Můžete si vytvořit ten “nový” wordpress web přímo na adrese vaší domény. V této chvíli by jste jej samozřejmě neviděla, protože při zadání adresy do prohlížeče se dostanete na stávající prezentaci. Nicméně pokud si upravíte svůj hosts soubor, který máte v počítači, tak se dostanete z počítače na zakládající wordpress web. Ten si můžete celý takto vytvořit a stále vám běží váš starý web. Jakmile máte hotovo, tak pouze změníte A záznam v DNS. Výhoda je v tom, že vše děláte na doméně a pak nemusíte dělat změny v databázi.

    Hosts soubor najdete u Windows v adresáři Windows\system32\drivers\etc\, případně na mac /private/etc/hosts a musíte si jej spustit jako správce. A pak jenom tam uděláte zápis té domény v tomto duchu, kde samozrejme IP adresa je takova, kde mate v teto chvíli svůj wordpress:
    217.16.187.32 domena.cz www.domena.cz
    Když se zase chcete dostat zpět na svou běžící prezentaci, tak jenom zapodmínkujete uvedený řádek pomocí znaku #:
    #217.16.187.32 domena.cz www.domena.cz

    #37796

    Hakenovami
    Participant

    Dekuji.

    Myslite, ze byste mi mohli napsat postup, jako pro blbce? We wordpressu umim psat clanky a orientovat se v systemu, ale vytvaret domena.cz/novy nebo upravovat hosts soubor jaksi nevim kde a jak na to.

    #37797

    Hakenovami
    Participant

    Subdomenu vytvorim. Ale wordpress mam nainstalovat tedy na stranku nebo na subdomenu? Aby mi to neprepsalo web. Dekuji

    #37798

    Azifaral
    Participant
    Web

    Pokud to budete tvořit formou subdomény, tak wordpress nainstalujete na subdoménu. To znamená, že si vytvoříte adresář, do něj nakopírujete wordpress a spustíte instalační proces.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti