Správa více webů jedním functions.php

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Správa více webů jedním functions.php

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3673

    milosak
    Participant

    Mám několik webů na kterých mám práva redaktorů a další nastavení udělaná ve functions.php. Na všech webech je functions.php shodné a když udělám nějakou změnu musím přepsat všechny functions.php. Je nějaká možnost mít externě jedno functions.php ve kterém když udělám změnu projeví se to na všech webech?

    #16491

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Můžete se pokusit, přes include nebo require přiložit externí soubor z jedné URL adresy ale není to asi nejlepší cesta – vkládání z URL se nedoporučuje, takže nic moc řešení neexistuje – sdílení functions.php také není možné. Jedině si šablonu publikovat a po každé změně ji aktualizovat na všech webech, nebo si přidat vlastní zdroj aktualizací šablon do WP (pokud to jde, že :) ). Nejlepší by asi bylo, mít na domácím disku soubory šablony a ty nechat automaticky aktualizovat na všechny weby (přes nějaký program či co :D) (někdo.. tuším že Lukenzi to tady doporučoval).

    #16492

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Soubor functions.php slouží pouze pro úpravy šablony. Pokud by měly změny fungovat i po deaktivaci šablony, tak je lepší používat vlastní plugin s funkcemi, zejména pro různá nastavení webu či uživatelská práva.

    2) Nejlepším způsobem je použití Multisite verze, tedy jenom jedna instalace WordPressu. Jakmile pak změníte nějakou šablonu či plugin, tak se provedené změny promítnou na všech webech z celé sítě.

    3) Dalším způsobem je asi opravdu vlastní úložiště a speciální plugin pro automatické aktualizace (mohou být i pravidelně vynucené). Každý den by se tak automaticky stáhla aktuální verze pluginu (měl by to být spíše plugin než soubor functions.php, viz bod 1).

    #16493

    milosak
    Participant

    Díky za reakce. Proč je lepší na nastavení práv redaktorů vlastní plugin než nastavení ve functions.php? Kromě změny šablony.

    #16494

    admin
    Keymaster
    Web

    Protože jsou oddělené funkce šablony od obecných funkcí. Nastavení práv uživatelů nemá s šablonou nic společného a pokud změníte šablonu (protože třeba něco přestane fungovat), tak o tuto funkčnost zcela přijdete (a redaktoři budou mít výchozí práva). Takže není to nic, co by souviselo s výkonem, ale spíše s logikou a pořádkem :-)

    #16495

    admin
    Keymaster
    Web

    Na toto téma doporučuji také zajímavý článek.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti