Správa obrázků ve WP

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #894

    gignkiller
    Participant
    Web

    Ahoj, chtěl bych Vás poprosit, zda nevíte jestli existuje nějaký plugin do WP na správu obrázku, nejlépe, aby mohly být obrázky ve složkách a dalo se jednotlivě vybírat pro vznikající galerie. Vím, že nextGEN gallery to všechno obsáhne, ale já mám šablonu, která má moc pěkně udělanou vizualizace galerii, ale nedomyšlený zbytek kolem. Děkuji za odpověď.

    #7965

    Lukenzi
    Participant

    Stačí si jen vybrat a zkoušet co se ti hodí nejvíc… http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=gallery&sort=

    #7966

    gignkiller
    Participant
    Web

    Bohužel jsem nenašel nic, co by spolupracovalo s tou moji šablonou, tváří se to že změny v galeriích se provedou ale ve finále nic.

    #7967

    gignkiller
    Participant
    Web

    Tak jsem nainstaloval File Gallery. Povedený plugin. Obsahuje spoustu užitečných funkcí a přehledně se v něm dají vybírat jednotlivé obrázky, které chcete do galerie zařadit, ovšem s mojí šablonou zřejmě nespolupracuje. Nicméně mohu doporučit.

    #7968

    Lukenzi
    Participant

    ovšem s mojí šablonou zřejmě nespolupracuje

    Docela bych se divil kdyby tento plugin “nespolupracoval” s nějakou šablonou. Přečetl sis “návod k použití”? (http://skyphe.org/wp-content/plugins/file-gallery/help/index.html)

    Možná by pomohl odkaz na použitou šablonu, nějaké řešení vždycky existuje, zvlášť u WordPressu.

    #7969

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, díky Lukenzi. Zkus trochu podrobněji popsat v čem je vlastně problém. Naprostá většina pluginů je funkčních, jen je občas potřeba prostudovat návod.

    Využiju tento dotaz ještě k přehledu několika zajímavých pluginů pro správu galerií, které nám postupem času utkvěly v paměti:

    – Asi nejznámější je NextGEN Gallery (prověřený a aktualizovaný plugin).

    File Gallery vypadá také dobře.

    Lazyest Gallery

    Magic Gallery

    Často využívané jsou pak i externí galerie (např. Google Picasa) a další, kdy obrázky nehostujete na svém serveru, ale pomocí nějaké externí služby, která je integrovaná do WordPressu. Podobný přístup se občas vyplatí zejména pokud umožňujete svým uživatelům nahrávat mnoho fotek (např. alba z dovolené)… Rizikem je pak ale samozřejmě závislost na externí službě.

    #7970

    gignkiller
    Participant
    Web

    Šablonu můžete shlédnout na stránce http://www.servis-zahrad.cz/ . Mám manuál od tvůrce šablony ale je přistupný jen přes admin sekci. Takže pokud by se chtěl někdo podívat, tak mě kontaktujte na mail P.Viskot@seznam.cz a já Vám zašlu login a můžete se mrknout.

    #7971

    Lukenzi
    Participant

    Manuál od tvůrce šablony je ti k ničemu pokud chceš využívat nějaký jiný plugin pro galerie, v tomto případě je důležitý manuál k danému pluginu. Myslím tím např. způsob vkládání galerií do článků nebo stránek. Například ten výše zmíněný plugin File Gallery se vkládá do článků pomocí zástupných značek což se můžeš dočíst třeba právě v “manuálu” k tomuto pluginu a zrovna tento plugin jsem zkoušel a funguje naprosto bez problémů.

    Užitečné je přečíst si hlavně body

    4.fully integrated with the visual editor (tinyMCE) – click on the [gallery] placeholder image and change any option in the File Gallery metabox – changes will be applied instantly

    a

    13. compatible with “WordPress Mobile Edition”, “Media Tags” and “WPML Multilingual CMS” plugins

    Na stránce tohoto pluginu se samozřejmě dozvíš víc http://wordpress.org/extend/plugins/file-gallery/

    #7972

    gignkiller
    Participant
    Web

    Lukenzi, já jsem si manuál samozřejmě přečetl. Vím jak se ovládá a jak už jsem napsal v předchozích příspěvcích, plugin je to šikovný, jen mi u něj chybí práce se složkami, tak jako to má NextGEN Gallery.

    #7973

    admin
    Keymaster
    Web

    gignkiller: Eh, tak teď už tedy opravdu netuším, na co se tu vlastně ptáš :-)

    #7974

    Lukenzi
    Participant

    gignkiller: nevím asi mi to uteklo, ale jak koukám tak o tomto pluginu ses zmínil jen že “nespolupracuje” s tvou šablonou nic jiného nevidím… Proto jsem se ti taky snažil vysvětlit, že každý plugin nějak funguje, jen je třeba někdy objevit různá přidaná tlačítka, nastavení atd….

    Každopádně ve tvém dotazu sem se už taky docela ztratil a už nevím co máš teda za problém, pluginů pro galerie je opravdu hodně a až na výjimky fungují skvěle a se šablonami spolupracují dokonale. Problém je tedy patrně úplně někde jinde…

    #7975

    gignkiller
    Participant
    Web

    Máte pravdu, začíná to být zmatené. Abych to uvedl na pravou míru.

    Mám šablonu, která má pro stránky, nebo příspěvky v nastavení šablony charakterizované jako fotogalerie vytvořený design (rámování miniatur, orámování zvětšených obrázků s navigačními tlačítky a další designové prvky…). Pokud v této šabloně vytvořím galerii, provede se to pomocí WP origo galerie tak jak funguje bez použití pluginu.

    Ovšem pokud vložím více galerii na jednu stránku, obrázky se pomíchají, protože WP nemá žádný nástroj na to abych si mohl vybírat obrázky do jednotlivých galerii, přehledně se v nich pohyboval, natož si vytvářel vlastní složky s obrázky pro jednotlivé galerie.

    Když použiji plugin NextGEN Gallery, získám nástroj na správu obrázku, ale pokud vložím galerii na stránku ztratím designové prvky šablony, protože se mi zobrazí design NextGEN Gallery. A to i když vložím kód, který se používá podle návodu od tvůrce šablony pro vložení galerie do příspěvku. Z toho soudím, že pokud použiji plugin, finální galerie, kterou vidím online už není prvek šablony ale pluginu a z toho důvodu chybí orámování a tak dále.

    Chci zachovat designové prvky šablony a proto moje otázka zní: (cituji z prvního příspěvku) ,, nevíte jestli existuje nějaký plugin do WP na správu obrázku, nejlépe, aby mohly být obrázky ve složkách a dalo se jednotlivě vybírat obrázky pro vznikající galerie.,, Abych upřesnil, musí to být plugin, který bude opravdu jen spravovat jednotlivé soubory, ale nebude vytvářet vlastní galerie, které potom budou vidět na online stránce.

    Snažil jsem se to napsat co možná nejsrozumitelněji, pokud to tak není, tak už se tím nebudeme zabývat a směřujte svoje síly konstruktivnějším příspěvku na fóru.

    Každopádně děkuji za reakce na moje příspěvky.

    #7976

    Lukenzi
    Participant

    No to je jiná… :) Každopádně tedy tvůj problém není v samotných pluginech nebo šabloně jde pouze o správné nastylování pomocí CSS tak, aby tebou použitý plugin pro galerie (který ti bude vyhovovat), zobrazoval obrázky vizuálně stejně jako by to dělala tvá šablona.

    Na tvou otázku ti tedy můžu dát snadnou odpověď, pluginů umožňujících funkce které požaduješ (správa souborů, složek, jednotlivých obrázků atd) existuje hodně, ale žádný z nich nemůže vědět jak tvá šablona dané obrázky či galerie zobrazuje, proto nikdy externím pluginem nedocílíš toho abys zachoval stejné designové prvky šablony. To prostě nelze.

    Řešení je podívat se na zdrojový kód tvé šablony, zjistit jak je v ní řešeno zobrazování obrázků (CSS třídy, divy atd.) a upravit plugin, který na zobrazování galerií použiješ. Někdy tyto pluginy umožňují vlastní nastylování zobrazených obrázků přímo v administraci, některé musíš bohužel upravovat přímo editací css souborů v pluginu. Pokud CSS nerozumíš nebo na tohle nemáš čas nezbude ti asi nic jiného než požádat někoho aby to udělal za tebe. Každopádně tohle není práce na deset minut :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti