Špatné zařazení rubrik

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1522

    JimboSlinger
    Participant
    Web

    Zdravím,

    Netuším proč, ale dva dny zpátky zničehonic začali blbnour rubriky. Některé se neukazují, další jsou zcela špatně zařazeny. Přitom mám vše ok v administraci, ale na webu je to pořád takhle zpřeházené.

    viz web:

    http://jimboslinger.php5.cz/

    Pod položkou Návody rady tipy… má být rubrika software a v ní 3DS max, AAE a Sony Vegas. přitom první dva jsou úplně někde jinde a Sony vegas je “neviditelný”. Prostě tam není v menu.

    Děkuji za případné rady a pomoc.

    #11060

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejsem si jist, zda přesně rozumím. Pod položkou “Návody, rady, tipy” je ukryta rubrika s ID číslem 5. A když se podívám na první příspěvek s názvem “CZTUTORIAL – 3DS MAX – Modelování fotbalového míče // Hot make model of ball”, tak dole vidím, že patří do následujících rubrik: “Novinky, 3DS MAX, Návody, rady, tipy, Software”. Takže patří jak do rubriky “Návody, rady, tipy”, tak do rubriky “Software” a dalších. A u příspěvku v administraci budou patrně všechny tyto rubriky zaškrtnuty. Zkuste prosím ještě trochu lépe upřesnit, co je vlastně špatně, a to třeba právě na tomto příkladu…

    #11061

    JimboSlinger
    Participant
    Web

    Dobře. Takže hlavní topic ma byt “Návody, rady, tipy”… A pod nim Maji byt tri subtopicy (3DS MAX, Adobe After Effects, Sony Vegas). V administraci wordpressu ve sprave rubrik je vse spravne prirazene.

    Ale na webu tam Sony Vegas neni vubec ukazany a dalsi dva subtopicy (AAE, 3DS MAX) se nwm proc chovaji jako hlavni rubrika a jsou zarazeny primo v hlavnim menu. Pritom maji byt zarazeny pod Návody, rady, tipy”. (Neco jako muzete videt “hry” v hlavnim topicu ANDROID).

    Snad jsem trochu problem osvetlil

    #11062

    admin
    Keymaster
    Web

    Snad trochu :-) Takže problém není v zobrazení konkrétních příspěvků, ale v horním menu? Jakým způsobem to menu na webu funguje? Vytváříte si ho sám (v administraci je to menu Vzhled – Menu) nebo tam je nějak auotmaticky nastavené šablonou nebo tam funguje na základě nějakého pluginu? Jakým způsobem ho případně upravujete?

    Netuším proč, ale dva dny zpátky zničehonic začali blbnour rubriky.

    Nemohlo jít o nějakou aktivaci nového pluginu či nějaké jiné úpravy? Pokud to dříve fungovalo, tak se to patrně muselo nějakým podivným způsobem rozbít. Zkuste zavzpomínat..

    #11063

    JimboSlinger
    Participant
    Web

    JJ problem je v rubrikach. (tech aae, 3ds max). Ty se nezobrazuji jako sub ale jako hlavni topici. A sony vegas subtopic s neukazuje vubec :)

    Menu se vytvari automaticky dle vytvorenych rubrik. Od hlavnich po subtopicy atd. Proste rozbalovaci menu.

    Vse bylo prave ok. A pridanim nove rubriky zacali ty problemy.

    Pokud se nemylim, dnes AAE a 3DS max byli jeste pod “navody, rady, tipy”. A pridanim sekce hry do ANDROID se rozhodily jako samostatne :D

    #11064

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže se to rozbilo přidáváním rubrik a podrubrik? To bude patrně nějaký problém v kódu šablony (pokud pro menu nepoužíváte nějaký plugin). Na webu je použita tato šablona Albizia (stejná verze)? Vypadá to, že se u ní již podobný problém s položkami menu u někoho vyskytl. Pokud je to ona, tak se na to můžeme zkusit podívat…

    #11065

    JimboSlinger
    Participant
    Web

    On měl trošku jiný problém, jak se zdá. Ale taky se to týkalo menu no.

    Zkusím se ještě přes noc na to podívat, počachrovat s rubrikami, zkusit vlastní menu popřípadě nějaký plugin pro menu. V případě nevyřešení se určitě ozvu

    #11066

    JimboSlinger
    Participant
    Web

    Vytvoření vlastního menu pomohlo :)

    Díky za věnovaný čas ;)

    #11067

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak ještě jsem se díval na inkriminovanou šablonu a problém je patrně v nastavení šablony. V menu Vzhled – Albizia Theme Options – Navigation Menu – Primary Navigation si můžete vybrat rubriky, které se budou v menu zobrazovat. A pokud nemáte žádné vybrané, tak jich autoři zobrazí automaticky pouze 9. Neptejte se mě proč je tam tento limit, ale myslím, že jde o to, aby se rubriky vešly na stránku a nepřesahovaly.

    Menu pak využívá funkci wp_list_categories() s následujícími parametry (themes/albizia/includes/navigation.php):

    title_li=&number=9

    Problém ale pak spočívá právě v tom, že jich je pouze 9, protože samotný dotaz do databáze bude směřovat na prvních 9 rubrik (a ve výchozím nastavení podle názvu). Takže pokud přidáte novou rubriku, tak se tam velmi pravděpodobně nezobrazí a nebo se zobrazí (je dost vysoko podle abecedy), ale třeba jako hlavní rubrika, protože jí bude chybět nadřazená rubrika. Vznikne tak vcelku zajímavý galymatyáš :-) Kromě vlastního menu ve WordPressu tak můžete používat nastavení přímo v šabloně, kde si jen zaškrtnete, které rubriky se budou na webu opravdu zobrazovat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti