Snippet na počítání znaků v editoru

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Snippet na počítání znaků v editoru

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34988

    Azifaral
    Participant
    Web

    Zdravím,
    mám dotázek, jestli to někdo neřešil. Chtěl bych dostat do WP editoru počítání znaků, podobně jako je to např. ve Wordu. Ono tam je počítání slov, ale z pohledu např. normostrany je to údaj k ničemu, protože tam je to počítáno na znaky (1800 znaků včetně mezer). Našel jsem plugin, ale to mi zase připadá pitomé si zaplevelit web pluginy podobného typu. :)

    #34990

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký plugin jste našel? :-)

    Nebál bych se toho, bude to asi pouze jednoduchý plugin, který se bude spouštět při práci v editoru a neměl by nijak ovlivnit zátěž webu. Někdy je plugin lepším řešením než vlastní kód, který může zastarat, zatímco autor plugin se průběžně stará o vývoj… Mám pocit, že jsme to tady už také řešili, ale nemohu to dohledat :-(

    #34991

    Azifaral
    Participant
    Web

    Já našel Character Countdown, který dělá ještě něco navíc a to, že si můžete nastavit limit počtu znaků, které chcete použít. Tedy bez toho limitu to nefunguje, ale to je tak trochu šumák, protože si tam můžete nastavit třeba i 10000 znaků a do těch se vlezete vždycky …snad :). Problém je trochu s aktuálností toho pluginu, protože on je naposledy updatovaný před 3 lety, ale je testovaný a to i teď mnou na poslední verzi WP. Drobná chybička je, že nepočítá mezeru jako znak, což by tedy měl. Ostatní pluginy tohoto typu co jsme našel jsou testované někde na 3kových verzích.

    Jinak co se týká měření množství napsaného textu, vhodné třeba ve chvíli kdy máte externí redaktory a potřebujete je vyplácet podle množství napsaného textu, tak tam jsem našel WP Word Count + k němu existuje Pro verze vcelku za pár drobných a to je dost mazlík plugin, který vám vyplivne statistiky délky textu postů, pages a to jak z pohledu těch příspěvků, tak z pohledu autora a ta pro verze to pak dělá i po měsících atd. Opravdu velmi hezké.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti