Smazání uživatele

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 4 roky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29426

    kosatikeu
    Participant

    Dobrý den, poté, co jsem smazala uživatele, zmizely ze stránky obrázky. Je obsah stránky závislý na tom, kdo ho tam dává? Díky za odpověď.Dita

    #29436

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, nikdy mě to v této souvislosti nenapadlo, ale je to opravdu tak, zkoušel jsem to před chvílí. Samotné stránky/příspěvky je možné případně obnovit z koše, ale nahrané mediální soubory už nikoli (pokud nemáte vysloveně zapnutou poměrně skrytou funkci pro aktivaci koše mediálních souborů). Takže i když uživatel pouze nahraje nějaké soubory a jsou součástí stránky nějakého jiného uživatele, tak dojde k jejich nenávratnému smazání.

    Raději jsem zkontroloval překlad, zda není trochu matoucí, ale řekl bych, že je to vcelku výstižné:

    Chystáte se smazat následujícího uživatele:
    Co se má stát s obsahem, který byl vytvořen tímto uživatelem?
    – Kompletně smazat

    Pokud jste se tedy rozhodla kompletně smazat obsah, který byl vytvořen konkrétním uživatelem, tak je cestou zpět pouze obnova ze zálohy (databáze i soubory).

    #29457

    kosatikeu
    Participant

    Dobrý den, jak obnovím stránky ze zálohy, prosím?
    Díky. DH

    #29459

    admin
    Keymaster
    Web

    Musíte mít nějakou zálohu dostupnou (buď na straně hostingu nebo zálohujete sama pomocí nějakého pluginu/služby). Potom je vhodné web na chvíli “odstavit” a nahrát na FTP soubory ze zálohy + importovat databázi. Ale různých postupů je mnoho, záleží i hodně na tom, jaký používáte případně plugin. Nejjednodušší řešení je asi u některých hostingů, kde mají přímo v administraci možnost obnovit starší zálohu…

    #29460

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, díky, už jsem na to přišla.

    Takže nakonec pomohl hosting nebo máte vlastní zálohy? Každopádně díky za celý dotaz, nikdy jsem si neuvědomil, že se mohou vlastně i smazat obrázky, které uživatel nahrál a jsou použité na stránce, kterou nevytvořil…

    #29462

    ota.n
    Participant

    to admin: toto by mně zajímalo “pokud nemáte vysloveně zapnutou poměrně skrytou funkci pro aktivaci koše mediálních souborů” – kde to je schované?

    #29463

    admin
    Keymaster
    Web

    @kosatikeu:

    Pomohl mi hosting.

    @ota.n: Do souboru wp-config.php se musí přidat následující:

    define('MEDIA_TRASH', true);

    Potom jsou i smazané mediální soubory nejdříve odstraněny do dočasného koše (jako u příspěvků) a můžete je snadno obnovit. Dříve to bývala docela oblíbená funkce, ale možná bude do budoucna z WordPressu zcela odstraněna, nevidím ji ani v oficiální dokumentaci (anglicky).

    #29464

    ota.n
    Participant

    @admin: Díky, na nějakou dobu se mi to bude hodit.

    #29466

    admin
    Keymaster
    Web

    @ota.n: Aha, už asi vidím souvislost :-) Jen pozor, pokud to maže nějaký skript automaticky, tak je možné tento koš obejít (stejně jako u příspěvků). Pokud to ale někdo maže ručně, tak by to mohlo pomoci (pokud koš samozřejmě nevysype)…

    #29470

    ota.n
    Participant

    @admin: Ano, je to tak a tohle je spíš na odhalení problému mezi klávesnicí a židlí a ten ani netuší že nějaký koš existuje :-)

    #29475

    ota.n
    Participant

    Tak nevím, úpravu wp-config.php jsem provedl, ale v administraci nikde nic co by vypadalo jako koš nemám a po smazání mediálního souboru to vypíše hlášku že soubor byl permanentě odstraněn.

    #29485

    admin
    Keymaster
    Web

    Teď jsem to zkoušel a místo “Smazat” tam mám všude “Odstranit” a soubor není smazán, ale pouze přesunut do koše (viz screenshot).

    Attachments:
    #38452

    petr.sedlar
    Participant

    Zdravím, já jsem na to dojel teď.
    Bohužel se mi volba “co se má stát…” nikde nezobrazila.
    Část stránek se smazala zcela, část padla do konceptů, část do koše (na základě jakého algoritmu nevím) – média nenávratně.

    Používáme nejvyšší verzi WP.
    Je někde možnost nastavení, co se má po smazání uživatele stát s jeho obsahem?

    #38459

    mirekk
    Participant
    Web

    No ano, samozřejmě:

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti