slider margin padding

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mical a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2583

    mical
    Participant
    Web

    ahoj, mam nastaveny slider na strance http://fitness2you.cz/hp-test/ vse je ok, sirka, velikost obrazku atd, ale potreboval bych se zbavit okraju nad a pod sliderem obrazku. nastavil jsem boxu cernou barvu pro lepsi orientaci. Nejde mi to pres styly snizit, zadne oramovani ani nastaveno neni.

    Nevite nekdo, jak to nastavit, aby vyska slideru byla presne jako vyska nejvetsiho zobrazeneho obrazku? Dekuji za rady. Michal

    #13867

    admin
    Keymaster
    Web

    Co je to konkrétně za slider? Není tam nějaké defaultní nastavení slideru přímo v administraci? Vypadá to, že je černému prvku obsahujícímu slider nastavena natvrdo výška 510 pixelů, která už nejde přepsat pomocí stylů…

    #13868

    mical
    Participant
    Web

    je to tento slider… http://wordpress.org/support/plugin/wp-imageflow2/page/2

    v adminu se nastavuje sirka toho boxu, vyska ne, nejspis je nekde tedy pak natvrdo zafixovana pomerem… obrazky jsou takto velke jak potrebuji, ale potreboval bych oriznout prostor nad a pod… kdyz slider zuzim, je i nizsi samozrejme.

    Dekuji za rady

    #13869

    mical
    Participant
    Web

    pokud Vas napada lepsi plugin tohoto ipod stylu zdarma, klidne rad zmenim… diky

    #13870

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, plugin WP-ImageFlow Plus nastavuje vše automaticky a dopočítává to pomocí Javascriptu tak, aby se tam vešly různě velké obrázky (tedy i orientované na výšku) a byl tam ještě prostor pro zobrazení případných popisků a dalších informací. Možná by stálo zato napsat autorovi pluginu, že v případě obrázků orientovaných na šířku je celý slider zbytečně vysoký. Zkoušel jsem si s tím trochu hrát a důležité jsou dvě hodnoty, které můžete pozměnit. Pozor ale při případné automatické aktualizaci, protože dojde k přepsání upraveného souboru.

    V souboru plugins/wp-imageflow2/js/imageflowplus.js najděte řádek 268:

    this.max_height = Math.round(this.images_width * 0.51);

    Důležitá je zde hodnota 0.51, která automaticky dopočítává výšku. Pokud máte nastavenou šířku 1000 pixelů, tak výška bude automaticky 510 pixelů (aneb 1000 * 0.51). Zkuste ji snížit na 0.45, čímž dojde ke snížení výšky slideru na 450 pixelů.

    Dále je třeba upravit ještě řádek 199, kde je dopočítávána vzdálenost obrázků od horního okraje slideru:

    var new_img_top = Math.round((this.images_width * 0.34 - new_img_h) + ((new_img_h / (this.conf_reflection_p + 1)) * this.conf_reflection_p));

    Zde je důležitá hodnota 0.34, kterou zkuste snížit např. na 0.27, čímž posunete obrázky ve slideru trochu nahoru. Zkuste s těmi parametry trochu experimentovat, určitě naleznete vhodnou kombinaci.

    Bohužel mě v tomto případě nenapadá žádné jiné vhodné řešení než úprava zdrojových souborů. Případně můžete zkusit nějaký jiný slider.

    #13871

    mical
    Participant
    Web

    super, dekuji moc! jeste bych mel jeden dotaz… slo by nastavit u tohoto slideru, aby hlavni fotka byla porad na stredu a rotovaly by jako dokola… ze takto dojede slider na jednu stranu nebo na druhou, je tak jakoby blbe vpravo nebo vlevo, nevypada to tak dobre. Kdyz by rotovaly fotky ale ta hlavni byla vzdy uprostred, tak by to bylo nej… dekuji za rady

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti