Slider a podobné

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1192

    Karel
    Participant

    Zdravím, měl bych jednu otázku. Na šabloně http://jinsonathemes.com/demo/?themedemo=zinfolio-theme, jsem našel slider, který umí přesouvat pouze text. Na wordpress.com jsem našel spoustu pluginu, které jsou určeny právě pro tuto aplikaci. Jak jsem alě koukal, slider umožňuje pouze posouvání obrázků, osobně bych potřeboval jen poradit, zda klasický slider např. Promotion Slider, umí také posouvat pouze text, obrázky se mi nechtějí dávat do obsahu stránky, proto hledám nějaký slider, který umí přesouvat text. Předem děkuji za odpověď.

    #9301

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Pokud se dobře dívám na stránku, je to slider nejnovějších článků, v němž je náhledový obrázek a popis. Osobně myslím, že samosebou toto pluginy umí. Zrovna u Promotion slider bych prostě nepřidával náhledový obrázek… Pokud by to nepohlo, samozřejmě by šel upravit kód tak, aby se zobrazoval pouze titulek a text. Pokud by jste chtěl něco sofistikovanějšího, doporučuji vlastní výrobu v JS a JQUERY :-)

    Neteyes.cz

    #9302

    Karel
    Participant

    Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Trochu jsem si pohrál se zdrojovím kódem a text se mi začal ukazovat bez obrázků, jak jsem potřeboval :) Nic méně bych měl ještě jeden dotázek, na uvedené stránce (šabloně) jsou pod slider nějaké nabídky. Potřeboval bych ještě jen vědět, přes co tyto nabídky mohu udělat. Předem děkuji.

    Odkaz na náhled: http://topwpthemes.com/zinfolio-wordpress-theme/

    #9303

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Dle mých zjištění, se jednu o jakousi funkci Blurbs.php, Blurb v angličtině znamená záložka, což je docela trefné… První možností je to, že se inspirujete jejich řešením a něják překopete kód a vložíte do své šablony. Druhou možností je to, že napíšete kód(php, css,html) a ten pak vložíte do své šablony.

    Neteyes.cz

    #9304

    Karel
    Participant

    Blurb je přesné. Jak sem tak trochu experimentoval se šablonou tak jsem to našel. Moc děkuji za opodvěd. Teď jen nevím, kde zaktivním tento Blurb, stránka sice existuje, ale nevím jak ji spustit. Předem děkuji za odpověď.

    #9305

    neteyescz
    Participant

    Osobně mám trošku kostrbaté řešení, normálně bych vložil do stránky pomocí Include(http://php.net/manual/en/function.include.php).

    #9306

    Karel
    Participant

    Include mi funguje… tak že se mi to tam ukáže, jak potřebuji… problém je ovšem v tom teď, že když tam vložím include, tak se mi příspěvky (kategorie-rubriky) seřadí uplně jinak. Předtím jsem měl normálně Úvod – Před zahájením práce s pumpičkou – … a po změně se mi to přehodilo na .. – Před zahájením práce s pumpičkou – Úvod. Koukal sem do nastavení, jestli tam není někde nějaké řazení, ale to jsem nenašel. I přesto, že mám Úvod na ID 1, Před zahájením práce s pumpičkou ID 2 – … Asi by pomohlo něco jako plugin nebo nastavení, které by umožňovalo řezení podle času vytvoření. Předem děkuji za odpověď.

    #9307

    neteyescz
    Participant

    Moc to nechápu, ale příspěvky ve WP CATEGORY se obecně zobrazují dle času vytvoření.

    #9308

    Karel
    Participant

    Mám vytvořené příspěvky, jeden v 12:04 – Úvod, 12:27 – Před zahájením práce s pumpičkou, než sem vložil include, tak takle seděli, když tam vložím include, tak se mi obrátí. Sám pořádně ani nevím čím to je. Zrušil sem include a je to v pohodě, hold budu muset nějak zprovoznit jinak Blurb, sice sem si stáhl nějaký plugin, který by měl umožnit, přehrání Blurb, ale nikde sem nenašel, kam to pořádně vložit nebo spíše jak to nastavit. Stáhl jsem si Blue Network Plugins, a když sem to ho dal jako aktivního, nic se mi neobjevilo .( tak bych řekl, že i přesto, že je u toho napsáno, že je kontabilní s verzí, tak bych řekl, že buď je chyba u mě, nebo je chyba někde opět zase u mě :) Děkuji za odpověď

    #9309

    neteyescz
    Participant

    Ještě můžete zkusit tohle:

    <?php include (TEMPLATEPATH . '/blurbs.php'); ?>

    PS: Promažte Cache prohlížeče.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti