skrytá stránka

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1547

    xtradesman
    Participant

    Zdravím,

    chci na svůj web umístit formulář pro zadání e-mailu, po jehož odeslání bude uživatel přesměrován na určitou stránku, přičemž tato stránka by neměla být vidět nikde v menu, ani pro vyhledávače, ani ve vyhledávání WordPressu. Jednoduše by měla být na určité neveřejné adrese, na kterou ale jde normálně odkázat, pokud ji někdo zná…

    Konkrétně vložíte do určitého formuláře e-mail, a odešlete ho (řeším externí aplikací). Na ten e-mail Vám dorazí zpráva na jaké adrese najdete požadovaný (jinak skrytý) obsah. A tuto stránku netuším jak ve WP udělat.

    Jak jsem naznačil nechci to řešit pomocí registrace WordPressu (vlastnost stránky Private), ale pomocí externí aplikace. Ta obsluhuje přesun e-mailu do určité databáze, odeslání e-mailu s linkem a případně přesměrování uživatele na nějakou konfirmační stránku s poděkováním za vložený mail.

    Možná s pomocí nějakého pluginu?

    Díky za radu

    xtrady

    #11141

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Nevím přesně, zda si rozumíme. WordPress je platforma, která pomáhá spravovat web. WordPress však nijak neomezuje zásahy do serveru a tvorbu vlastních stránek pomocí kodovacích jazyků (HTML, PHP). Pokud by jste si tedy chtěl vytvořit realtivně skrytou stránku, stačí si vytvořit (HTML či PHP) soubor a nahrát jej na web pod jménem, jež se nedá “vytipovat”. Vyhledávače budou tento soubor ignorovat, pokud do hlavičky přidáte meta-tag: <meta name="robots" content="noindex,nofollow">. Vyhledávači tak dáte najevo, že nechcete, aby tento soubor zobrazoval ve vyhledávání. Zmíněný způsob se hodí na data, jež nechcete přímo šířit se světem, ale nejsou nijak citlivá. Obecně se říká, že to, co jednou vložíme na internet, už z něj nesmažeme a z části je to pravda, protože vyhledávače si všechen obsah “kešují”, aby utáhly nápor dotazů. Odkaz na tuto stránku pak jen vložíte do mailu.

    Druhou možností je zpřístupnění stránky za ochrany nějákého hashe, který se bude náhodně generovat a vytvoří zabezpečený soubor. Každému uživateli by se tak zobrazil jiný odkaz, kterému by pro efektnost mohla vypršet platnost, ale v podstatě by si všichni zobrazili totéž. Ničí to možnost “sdílení” odkazu mezi uživateli a potažmo zpřístupnění zabezpečeného obsahu třetím osobám. Pro tuto funkci by asi bylo nejlepší si napsat vlastní PHP skript, ale něco by mohlo existovat i pro WordPress. Jako příkladu uvedu plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/omni-secure-files/ .

    Je to na Vás.

    S Pozdravem,

    Neteyes.cz

    #11142

    xtradesman
    Participant

    Díky za odpověď, v podstatě si rozumíme. Ale víte co, nejde mi o to, vložit jen tak nějakou html/php stránku někam na server, ale stránku ve WordPressu. Zkrátka aby vypadala jako jakákoliv jiná stránka WordPressu, jen byla přístupná jakoby tímto způsobem. Tedy WordPress se na ní neodkazoval nikde v menu, ani v jiných odkazech, ale přitom by tato existovala.

    Ta myšlenka zabezpečení se mi velmi líbí, díky za tip, ale to je asi jen na sdílení souborů, že? Prostě něco tam uploadnu. Ideální když by to šlo praktikovat i na stránku WordPressu.

    Napadlo mě, že si udělám prostě druhou instanci WordPressu v nějaké složce s nepředvídatelným názvem. To by řešilo můj problém. Sice to není úplně čisté, tak jak jsem to původně chtěl, ale je to určité řešení.

    Nebo máte ještě jiný tip? :-) Díky moc

    Potom mám ještě jeden problém týkající se sociálních sítí. Potřeboval bych na tu druhou neviditelnou stránku přidat možnost odezvy do sociálních sítí typu AddThis apod. Jenže aby tyto ikony nepřidávaly tu neviditelnou adresu, ale hlavní adresu webu. Čili plugin typu AddThis, kterému se dá podstrčit adresa, s kterou bude pracovat.

    #11143

    neteyescz
    Participant

    No, pokud si dobře nakonfigurujete menu a nikde na webu neuvedete onen odkaz, pak by to mělo jít. Na tuto práci slouží plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/exclude-pages/ .

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti