Skaut bazar

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal Janata a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25130

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Ahoj,

    mám takový problém s kódováním češtiny v novém skautském pluginu.

    https://wordpress.org/plugins/skaut-bazar/

    Nenapadlo by někoho, jak to opravit? Třeba to, že když mám novou verzi https://wordpress.org/plugins/skaut-bazar/developers/ ale stará 1.0 tam vidět není. Jsem v tomhle nový, tak bych se to chtěl nějak naučit.

    #25131

    admin
    Keymaster
    Web

    Soubor readme.txt musíš uložit v kódování utf-8.

    Když vydáváš novou verzi, tak ji neposílej přes SVN do adresáře trunk, tam by měla být vždy aktuální vývojářská verze. Pokud vytvoříš novou verzi, např. 1.0.1, tak by měla být finální podoba v adresáři tags/1.0.1.

    Díky za odkaz na plugin, podívám se na něj a vyzkouším funkčnost :-)

    #25133

    Michal Janata
    Participant
    Web

    A ještě jak docílím toho, aby se zobrazily screenshoty? Mám je nahrané ve složce “assets”, ale jak docílím toho, aby se zobrazily i na wordpress.org?

    #25135

    Michal Janata
    Participant
    Web

    A přidal jsem ty verze, přes ty “tags”
    Teď už se mi sice verze ukazují, ale ty zipy jsou prázdné. https://wordpress.org/plugins/skaut-bazar/developers/ nějak nechápu, co dělám špatně

    #25141

    admin
    Keymaster
    Web

    Do těch jednotlivých tags ještě musíš nahrát všechny soubory, které byly v aktuální podobě ve chvíli, kdy byla vydána konkrétní verze. Archivy .zip se z toho pak stanou automaticky…

    Pokud jde o obrázky, tak můžeš pročíst následující návod, kde je i ukázka konkrétního souboru readme.txt. A pozor, aby se obrázky uživatelům nestahovaly. Schválně se podívej, jak to má třeba WooCommerce, ani tam nemusíš psát žádné cesty a názvy obrázků, stačí pouze čísla a text (obrázky se pak samozřejmě musí správně jmenovat, tedy screenshot-1.png, screenshot-2.png, atd).

    #25163

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Tak už se mi podařilo tam dát obrázky, úvodní fotku, a opravit texty. Ale pořád se mi tam podle těch “/tags/” nedaří dostat ty starší verze. Aby byly nornálně dostupné. https://wordpress.org/plugins/skaut-bazar/developers/ sice tam jsou vytvořené, ale ty zipy jsou prázdné. Tohle je poslední věc, kterou nějak nechápu, jak tam dostat.

    #25164

    Michal Janata
    Participant
    Web

    A ještě poslední snad… Když si ten plugin vyhledám https://wordpress.org/plugins/search.php?q=bazar tak tam není nějaká úvodní fotka ale hlavně tam není autor. Jak tohle přidám. Pročítal jsem dokumentaci k pluginům a nějak jsem tohle nevyčetl. Jak na tyhle dvě věci.

    Attachments:
    #25269

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak už to vypadá částečně opravené, alespoň obrázky…

    V adresáři tags/1.0 (a dalších) musíš mít nahrané také všechny soubory z příslušné verze, aby se z toho mohl automaticky vytvářet instalační .zip balíček. Jednoduše si to připrav na počítači a přes SVN je tam pošli.

    Aktuální verze 1.0.3 by také neměla být v adresáři trunk, ale měla by mít svůj adresář tags/1.0.3.

    Obrázky se už sice zobrazují, ale když na ně kliknu, tak se stáhnou do počítače, místo aby se zobrazily v prohlížeči (viz odkazy výše).

    Pro zobrazení autora musíš přidat do souboru readme.txt ještě Contributors.

    Abys tam měl ještě ikonku při vyhledávání pluginů, tak musíš do adresáře assets ještě nahrát obrázky s názvem icon-128x128.png a icon-256x256.png.

    Jinak to už vypadá docela dobře :-) Na plugin jsem se díval pouze zběžně, nezkoušel jsem na PC, ale dostanu se k tomu. Připadá mi to jako fork nějakého jiného pluginu (nebo alespoň část), mám pocit, že jsem něco podobného viděl u pluginu pro správu receptů?

    #25270

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Kouknu na to, a snad to tam dostanu. :-)

    Jinak ten plugin je vyvíjený od základu. Navrhnul jsem ho a nechal jsem ho udělat.

    #25271

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Jako něco se mi tam povedlo. Ale z nějakého důvodu to tam vytvořilo i složky jiných verzí v té poslední 1.0.4 http://plugins.svn.wordpress.org/skaut-bazar/tags/1.0.4/ a nevím jak je tam smazat. Asi by se mi hodilo, aby mi to někdy někdo ukázal, jak na to. Nějak to nedělá co bych chtěl :-(

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti