Sitemap

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1467

    pavelb
    Participant

    Dobrý den,

    snažil jsem se vytvořit sitemap pomocí doporučovaného pluginu Google XML Sitemaps ovšem pokud se na sitemap podívám hlásí mi to tuto chybu:

    Chyba při načítání stylů: Vyskytla se neznámá chyba (805303f4)http://17627.w27.wedos.net/wp-content/plugins/google-sitemap-generator/sitemap.xsl

    Věděl by někdo prosím co s tím? Případně radu jak sitemap vytvořit. Našel jsem i online generátor http://www.xml-sitemaps.com bohužel jsem začátečník a nevím kam přesně soubor sitemap vložit.

    Děkuji za rady!!!

    #10790

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Já osobně Vámi zmíněný plugin ke své spokojenosti vesele používám a nikdy jsem s ním neměl problém. Musím zmínit, že styly se zobrazují pouze lidem, na Google to nemá prachžádný vliv, roboti to prostě přelouskají. Na druhou stranu ale chápu, že by jste rád Sitemapu v životě i viděl. Doporučuji vyzkoušet následující řešení:

    * Přejmenujte soubory sitemap.xml v kořenovém adresáři Vašeho webu na cokoliv.xml. V nastavení pluginu muíste mít povoleno nastavení vlastního názvu.

    * Zkuste postupovat podle Tohoto návodu.

    * Zkuste jiný plugin, doporučuji např. Better WordPress Google XML Sitemaps

    Pokud nic z toho nepomůže, napiště znovu a ještě to něják dořešíme. Samozřejmě zkuste plugin přeinstalovat a zkontrolovat přístupová práva.

    S Pozdravem a přáním hezkého dne,

    Neteyes.cz

    #10791

    pavelb
    Participant

    Budu vypadat za vola, ale já nemůžu za boha sitemap.xml najít :-)

    Přeinstalovat plugin jsem zkoušel několikrát, osobně se mi jeho nastavení velice líbí a tváří se jako, že pracuje.

    Vámi doporučený plugin jsem také zkoušel již předtím, ten hlásí následující chybu:

    Plugin vygeneroval během aktivace 310 znak(ů) neočekávaného výstupu. Pokud se objevila i nějaká chyba obsahující text „Headers already sent“ či jiné problémy (např. se zobrazením RSS zdroje), zkuste tento plugin deaktivovat nebo smazat.

    Snad jestli to nemá něco společného s těmi přístupovými právy, ale v tom se vůbec neorientuju.

    Uff…jsem z toho nešťastný…;-)

    #10792

    pavelb
    Participant

    Ještě doplním, že druhý plugin hlásí po otevření sitemap stejnou chybu:

    Chyba při načítání stylů: Vyskytla se neznámá chyba (805303f4)http://17627.w27.wedos.net/wp-content/plugins/bwp-google-xml-sitemaps/xsl/bwp-sitemapindex.xsl

    #10793

    neteyescz
    Participant

    Používáte hosting Wedos, předpokládám, takže je nejspíše chyba ve Vaši konfiguraci, protože mě tento plugin na Wedosu funguje. Každopádně na přechodnou dobu zkuste plugin Very simple sitemap,ten by měl fungovat každému.

    Ještě se na to podívám, popř. napíšu na Wedosu.

    S Pozdravem,

    Neteyes.cz

    #10794

    neteyescz
    Participant

    Pracovník podpory mi sdělil, že si prý máte napsat na http://hosting.wedos.com/cform.html a zde popsat detailně chybu a programátor to prý něják pořeší.

    #10795

    admin
    Keymaster
    Web

    Celé je to velmi podivné. Vrátíme se hned k tomu prvnímu pluginu Google XML Sitemaps. Když přejdete do menu Nastavení – XML-Sitemap – Připojit XSLT stylopis. Zde by asi nemělo být nic vyplněno, zaškrtnuto obvykle bývá pole “Use default”, zkuste ho odškrtnout a uložit nastavení.

    Máte nejnovější WordPress a aktuální verze pluginů?

    Máte standardní hosting od Wedosu nebo nějaký speciální (více domén, atd.)?

    Neupravoval jste soubor .htaccess?

    Provozujete web na provizorní adrese http://17627.w27.wedos.net či přímo na nějaké doméně?

    Neočekávaný výstup při aktivaci pluginu je vysvětlen podrobně v našem starším článku. Obvykle ale po aktivaci nedochází k zásadnějším problémům a plugin je možné používat…

    Budu vypadat za vola, ale já nemůžu za boha sitemap.xml najít :-)

    Zajímavé, takže k souboru sitemap.xml máte přístup na webu, ale už ho nenajdete na FTP v hlavním adresáři?

    #10796

    pavelb
    Participant

    Jako první jsem vyzkoušel radu admina na odškrtnutí pole “Use default” u pokročilého nastavení “Připojit XSLT stylopis” a náhle se mi http://www.jenzdarma.cz/sitemap.xml zobrazí takto:

    <!-- generator="wordpress/3.3.1" -->
    <!-- sitemap-generator-url="http://www.arnebrachhold.de" sitemap-generator-version="4.0alpha2" -->
    <!-- generated-on="8.3.2012 7.08" -->
    <sitemapindex xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">
    <sitemap>
    <loc>http://www.jenzdarma.cz/sitemap-misc.xml</loc>
    </sitemap>
    <sitemap>
    <loc>http://www.jenzdarma.cz/sitemap-categories.xml</loc>
    </sitemap>
    <sitemap>
    <loc>http://www.jenzdarma.cz/sitemap-posts-2012-03.xml</loc>
    <lastmod>2012-03-05T21:37:31+00:00</lastmod>
    </sitemap>
    <sitemap>
    <loc>http://www.jenzdarma.cz/sitemap-posts-2012-02.xml</loc>
    <lastmod>2012-02-28T14:11:13+00:00</lastmod>
    </sitemap>
    <sitemap>
    <loc>http://www.jenzdarma.cz/sitemap-pages-2012-02.xml</loc>
    <lastmod>2012-02-23T10:38:19+00:00</lastmod>
    </sitemap>
    </sitemapindex>

    což už je zřejmě správná verze, že?

    Verzi WP mám z poslední včerejší aktualizace 3.3.1, verze pluginu je Generátor XML Sitemap 4.0alpha2 .

    Hosting u Wedosu standart, soubor .htaccess jsem neupravoval.

    URL adresa instalovaného WordPressu: http://17627.w27.wedos.net

    URL adresa zobrazeného webu: http://www.jenzdarma.cz

    snad takto v pořádku???

    soubor sitemap.xml jsem zkusmo zobrazoval v prohlížeči přes http://www.jenzdarma.cz/sitemap.xml

    v administraci Wedosu přes net2ftp soubor sitemap.xml nikde nevidím

    #10797

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, takto by to mělo být správně, pouze tam chybí vypnutý stylopis pro XML.

    Pokud používáte vývojářskou verzi pluginu, tak si nainstalujte nejnovější verzi, tedy 4.0b8.

    Zkuste URL adresy sjednotit na http://www.jenzdarma.cz a potom XLST stylopisy zase zapnout (zaškrtnout zmiňované políčko). Ta původní adresa je pouze provizorní od hostingu, abyste mohl s webem pracovat ještě než změníte DNS servery u domény.

    Je možné, že soubor sitemap.xml vlastně ani neexistuje, ale jeho obsah je automaticky generován, i když je to neobvyklé.

    #10798

    pavelb
    Participant
    #10799

    admin
    Keymaster
    Web

    pavelb: ?

    Asi budu muset vypnout editování příspěvku po odeslání odpovědi :-)

    Takhle nám sem vždy někdo napíše odpověď, pak si to rozmyslí a už se nic nedozvíme…

    Dotaz na uživatele: Používáte editaci po odeslání příspěvku nebo ne?

    P.S. Podle odkazu na sitemapu to vypadá, že už je vše vyřešeno. Teď ještě zjistit, co nakonec pomohlo?

    #10800

    pavelb
    Participant

    Ještě že tady ta editace příspěvku je. :-) Napsal jsem něco o své chabé mysli, protože jsem něco vyvedl a nevěděl co s tím, ale nakonec jsem to k úlevě vyřešil a příspěvek již nebyl aktuální. Tím, že tu není možnost smazat příspěvek, tak jsem alespoň smazal text. ;-)

    Již výše jsem odpovídal, že pomohlo odškrtnutí pole “Use default” u pokročilého nastavení “Připojit XSLT stylopis” jak hned radil Admin.

    Místní Admin je totiž geniální! :-)

    #10801

    pavelb
    Participant

    Protože jste opravdu skvělý a umíte vždy poradit, vznáším další dotaz ohledně struktury nadpisů, resp. jejich správné pořadí.

    Má současná struktura vypadá takto:

    <h1> Název webu

    <h2> Popis webu

    <h3>Menu1

    <h3>Menu2

    <h3>Textové pole pod menu

    <h3>Textové pole pod menu

    <h2>Rubrika

    <h2>Rubrika

    <h2>Rubrika

    <h2>Rubrika

    <h2>Rubrika

    <h1>Nadpis titulní stránky

    <h3>Copyright

    Vím, že by měl být na stránce pouze 1 nadpis H1 a pak by měli popořadě následovat další nadpisy.

    Teď si pokládám otázky:

    1. je struktura nadpisů opravdu tak zásadní a má velký význam pro vyhledávače nebo je to ztráta času to řešit?

    2. pokud je to podstatné, jak to změnit?

    3. Může za to šablona?

    4. Dá se to opravit ručně v editoru kódu nebo pomocí nějakého pluginu?

    Používám šablonu Graphene 1.6.

    Jako vždy velké děkuji!

    #10802

    admin
    Keymaster
    Web

    Geniální opravdu nejsem, spíše trávím hodně času hledáním odpovědí :-)

    Každopádně “Use default” by tam zaškrtnuté být mělo, problém je podle mě v těch rozdílných URL adresách. Zkuste to raději upravit podle výše uvedeného popisu a dejte prosím vědět…

    Nové dotazy prosím příště do nového vlákna. Pořadí nadpisů a příslušné HTML značky jsou zcela ovlivněny šablonou. Zkuste si schválně aktivovat výchozí šablonu Twenty Eleven a porovnat vygenerovanou strukturu nadpisů. Změnit to tedy můžete pouze úpravou šablony. Samozřejmě až na vyjímky, kdy může být HTML součástí nějaké funkce, kterou lze modifikovat např. pomocí filtru nebo používá šablona pro tyto účely svoje vlastní speciální funkce (jako třeba právě Graphene, mimochodem nejnovější verze je už 1.6.2). Zkuste procházet zrojový kód šablony a hledat…

    Moc se mi ale nezdá výše uváděná struktura nadpisů. Zkoušel jsem to a menu nemá žádný h3, atd. Myslím, že obecně struktura nadpisů může mít vliv na vyhledávače např. v logice indexování, ale podle mě nepomůže lepší struktura přivést více návštěvníků. Každopádně je hezké mít v tom pořádek :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.