Separátní WP na subdoméně koliduje s WPMU, jak opravit?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Separátní WP na subdoméně koliduje s WPMU, jak opravit?

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3326

    Tombik
    Participant

    Zdravím,

    mám fungující WPMU na kořenovém webu, který umí vytvářet subdoménové weby.

    Potřebuji ale separátní WP na subdoméně, ovšem když ho nainstaluji a nastavím SEO friendly odkazy, tak při přechodu na kterýkoliv z nich mě to hodí na kořenový WPMU, který vypíše formulář pro registraci nové subdomény.

    Předpokládám, že to bude nějak vězet v htacessu či DNS nastavení WPMU. V podstatě jen potřebuji říct WPMU, aby si subdomény nevšímala a přenechala ji WordPressu, který je tam ninstalovaný. Jenže jak?

    Díky všem za pomoc.

    #15542

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    nejsem v tom profík, ale co to zkusit nastavit v DNS záznamech nebo v nastavení domény taky konkrétní subdoména směrovala do tohoto adresáře?

    #15543

    admin
    Keymaster
    Web

    Bude také záležet na tom, jaký používáte hosting. Aby fungovala Multisite verze WordPressu se subdoménami (manuál), tak je třeba mít správně nastavené Wildcard pro DNS a Apache (manuál). Stručně řečeno to znamená, že jsou všechny subdomény směrovány na WordPress a ignorují tak např. klasické adresáře pro subdomény. Takže i když vytvoříte subdoménu někde ručně mimo WordPress, tak DNS a Apache ji podle mě stejně přesměrují na původní Multisite variantu WordPressu. Takže bych to zkusil změnit přímo na této nejvyšší úrovni a pokud to nepůjde, tak se můžete pokusit ještě upravit soubor .htaccess a subdoménu směřovat jinam.

    Hlavně by mě ale zajímalo, proč by měla fungovat jedna subdoména na vlastním WordPressu? Má to nějaký speciální důvod?

    #15544

    Tombik
    Participant

    admin: Zdravím a díky za odpověď. Potřeboval bych poradit s anstavením DNS, jelikož mám nastavený wildcard – hvězdičku. Co jiného mám nastavit, abych nenarušil doposud funkční tvorbu stránek skrz WPMU a přitom zprovoznil ten separátní?

    Separátní nastavuji kvůli pluginům, které nepodporují WPMU a vzhledu, který chci přidělit jen tomu kýženému blogu a pokud se nemýlím, ani jeden z těchto problémů nelze vyřešit jinak.

    Díky!

    #15545

    admin
    Keymaster
    Web

    Na úrovni DNS bych zkusil něco podobného. Ale nevím, nezkoušel jsem. Bude asi také záležet na nastavení hostingového serveru, možná bych jim to raději poslal na podporu jako požadavek :-) Možná to ale půjde nastavit až na úrovni Apache, nevím… Bude to spíše úkol pro správce hostingového serveru… Ale každopádně uvítáme případné zkušenosti :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti