šablona twenty eleven a horní menu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem šablona twenty eleven a horní menu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1377

    snoopy
    Participant

    Zdravím,

    jsem úplný začátečník, nainstaloval jsem si wordpress CZ a použil šablonu twenty eleven.

    Vytvořil jsem si první menu, a to se použilo v záhlaví stránky. Pochopil jsem, že v tomto horním menu jsou položky seřazeny podle parametru pořadí a nikoli podle pořadí v menu, takže jsem si u jednotlivých stránek nastavil pořadí. Nicméně teď jsem jako jednu z položek menu nastavil rubriku a ta se mi v horním meny nezobrazuje.

    Hledal jsem v tutoriálech, ale všude je jen povídání o tom jak menu vytvořit, nikoli už o tom na čem závisí a kde se nastavuje horní menu.

    Prosím o nakopnutí, případně odkaz na nějaký rozumný text k tomu hornímu menu. Potřebuji tam mít pár statických stránek a pak kořen stromu rubrik.

    Děkuji.

    p.s. když dělám v menu změny, dost často se mi neprojeví i když zakážu vyrovnávací paměť prohlížeče, kde dělám chybu?

    #10344

    admin
    Keymaster
    Web

    To spíše vypadá, že je tam stále použito pouze výchozí menu, které obsahuje jenom stránky řazené podle abecedy a pořadí. Opravdu máte nastavené pro umístění v šabloně vlastní menu (menu Vzhled – Menu – Umístění v šabloně – zvolte své vlastní menu jako základní navigační menu a potvrďte pomocí Uložit)?

    Jinak jednoduše přesunováním jednotlivých položek pomocí myši určujete vlastní pořadí stránek, přidáváte rubriky, atd. Neměl by tam být žádný problém, pokud je něco s nastavením cache prohlížeče, tak to nejlépe poznáte, když vyzkoušíte i nějaký jiný prohlížeč (či přímo počítač).

    #10345

    snoopy
    Participant

    nevím jak se omluvit, samozřejmě máte pravdu, hledal jsem, četl jsem, ale tohle políčko mne nenapadlo rozbalit a vůbec se mi neasociovalo jako možnost volby :(

    děkuji

    ještě malá otázka, je možné při provádění změn architektury stránek, tedy myslím doplňování menu apod. nějak stránky na dobu provádění změn vypnout, případně zajistit aby se nově přidané věci zobrazovaly jen přihlášeným uživatelům? U jednotlivých příspěvků a jejich formátování lze řešit uložením konceptu, nicméně když se hrabu v menu apod. rád bych se na výsledek podíval, nicméně nechci aby v tu chvíli případní anonymní návštěvníci změny viděli. Něco jako stránky jsou momentálně v rekonstrukci, s tím že jako přihlášený bych je měl přístupné.

    #10346

    rooty77
    Participant

    Sic to nejni vůbec aktuální :-D,

    tak plugin, který dělá to co potřebuješ se jmenuje Maintenance Mode Plugin

    a najdes ho na : http://sw-guide.de/wordpress/plugins/maintenance-mode/.

    nahrat do adresare s pluginy

    aktivovat

    prepsat anglickou hlasku na ceskou a tradaaa

    :-P

    #10347

    admin
    Keymaster
    Web

    rooty77: Díky, vůbec nevadí, že přišla odpověď pozdě. Naopak je to lepší než vůbec, občas při návalu dotazů zapomeneme někde včas zareagovat… Ještě doplním odkaz na podobná vlákna, česky tomu říkáme režim údržby webu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti