Sablona Arras

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  pavel.stanco a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2317

    pavel.stanco
    Participant
    Web

    Ahoj, pouzivam na svuj web http://www.osvedsku.cz sablonu ARRAS. Rekl bych, ze mi vyhovuje tak z 80 %, coz je u me skoro zazrak, ale jsem spokojen. Jen mam obcas problemy s uvodnimi obrazky, ktere se mi nekdy nechteji zobrazovat (napr. tady http://www.osvedsku.cz/category/fauna/ptaci/ ). Nevim jak to odstranit. Proto hledam pomoc jak na to nebo zda nekdo z Vas nema zkusenost s beta projektem ARRAS. Uz zacinam byt zoufaly a asi chci trosku zmenu. Bohuzel jsem naprosto stoprocentni uzivatel WP, o programovani jsem nezavadil ani malickem, takze nejsem schopen si nic upravit. Bohuzel. Na web mi chodi denne kolem 50-60 lidi a tak zase nechci experimentovat, abych o ty lidi neprisel. Poradite mi nekdo…?

    #13009

    admin
    Keymaster
    Web

    Máte na mysli ten chybějící obrázek u příspěvku “Orel mořský | Havsörn”?

    Všechny obrázky, které se u výpisu odkazované rubriky zobrazují, odkazují na adresu:

    /wp-content/uploads/04-2011-7362-trana-115x115.jpg

    Zatímco ten obrázek, co se nezobrazuje, tak odkazuje na adresu:

    /wp-content/themes/arras/images/thumbnail.png

    To bude nějaká adresa s výchozím obrázkem, když šablona nenajde žádný jiný obrázek. Máte u konkrétního příspěvku správně přiřazen nahraný obrázek? A je zvolený jako náhledový? Podle webu používáte šablonu Arras ve verzi 1.5.1.1. Existují i nějaké trochu novější, ale myslím, že by tam neměl být nějaký zásadní problém. Ještě vzpomínám, jestli nejsou různé velikosti obrázků generovány až během jejich zobrazování na webu (např. pomocí TimThumb). Těžko říci, příčin tam může být opravdu velmi mnoho. Je třeba vysledovat konkrétní nahraný obrázek, proč se nezobrazuje na webu a co je vlastně špatně. Pošlete prosím přihlašovací údaje (administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    P.S. Obsahově je to moc pěkný web a muselo to dát hodně práce!

    #13010

    mirekk
    Participant
    Web

    Krásný web.

    ARRAS používám už dost dlouhou dobu, teď sice jeho novou verzi AR2, pokud chceš, napiš mi mail, s obrázky by neměl být až tak velký problém.

    admin(at)4koridor.cz

    #13011

    pavel.stanco
    Participant
    Web

    To admin: Dekuji moc za odpoved. Co se tyka verze sablony Arras, tak bych snad mel mit posledni, kdyz tedy nepocitam beta verzi 2, kterou jsem sice ovsem zkousel (mam rad “cistci” design), ale tam je dost veci, ktere me v ramci nastaveni vzhledu zklamaly, takze zatim zustavam u stare verze. Na obrazky se mrknu pres FTP zda jsou kde maji byt. Mel jsem ovsem problemy a cela instalace WP i obsah byly smazany. Cely system vcetne databaze byl nahrany z mesic stare zalohy a prave ted hlavne u poslednich prispevku (5) je problem. U jednoho clanku to slo nahrat bez problemu a obrazek se zobrazuje. Ovsem napr. u clanku Nobelova cena jsem udelal stejny postup a tam nic… :(

    Prihlasovaci udaje posilam do mailu!

    PS: Dekuji za lichotku. Prace to dalo dost a doufam stale davat bude. Bavi me to :)

    To mirekk: Pokud to neklapne u admina, tak se urcite ozvu! Jinak by me celkem zajimala zkusenost s demo2 arras. Mam rad “cisty” design a celkem me to zaujalo. Jen mam problemy s nastavenim. Jeste musim zkouset zkouset zkouset…

    #13012

    mirekk
    Participant
    Web

    takzvané Demo2 arras (AR2) provozuju, zkušenosti a dojmy víc než dobré. Zpočátku, po přechodu z Arras chvíli trvá, než se “ustálí” velikosti náhledů. Šablona totiž až u nových příspěvků správně ukládá náhledy, u starších příspěvků je toto nutné udělat ručně (anebo pomocí nějakého pluginu zautomatizovat.

    Ale AR2 mě zaujala právě tím, že není potřeba definovat náhledový obrázek jako u Arras (k tomu se ještě vrátím) ale načte se do slideshow i jako miniatury ten obrázek, který byl do příspěvku vložen jako první. Ne ten, který je první v pořadí v příspěvku, ale skutečně ten, který byl jako první vkládán.

    U Pavla.stanko bych i (takto na dálku) viděl jako jednu z příčin nezobrazení obrázku to, že pravděpodobně nejsou fyzicky uloženy v adresáři. Třeba jsou přes ftp, ale ne v Knihovně médií, takže není odkud načíst správný rozměr obrázku.

    Je možné, že bys obrázky vkládal jinak než pomocí Knihovny?

    Nerad bych aby to vyznělo jako reklama na moje stránky :-) ale podívat se na šablonu AR2 “v provozu” můžete kliknutím na můj nick

    #13013

    pavel.stanco
    Participant
    Web

    Dekuji (mirekk) za tip. Obrazky opravdu chybely fyzicky v adresari. Vsechno jsem smazal (cesty) a znovu nahral. Vse funguje jak ma!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti