Rozšíření pole s textem.

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1864

    jirkavietnam
    Participant
    Web

    Ahoj, neuměl by mi někdo poradit jak docílit rozšíření pole s textem (stránky). Postraní (pravý) sidebar jsem zúžil, ale levý (text) se mi nepodařilo najít kde se upravuje. Jde mi o to, abych mohl vkládat fotky o širší straně 800px.

    http://www.doisuresort.com

    Předem moc děkuji za jakékoliv vodítko. Jirka

    #12242

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně jde o šablonu Cloriato Lite, tak používá nějaký gridový systém, patrně 960 Grid System. Celá šíře webu je tak rozdělena na 24 stejně dlouhých sloupečků a můžete manipulovat pouze pomocí HTML, které definuje jejich rozložení.

    Díval jsem se na zdrojový kód stránky a pravý postranní panel jste nijak nezúžil, pouze jste zvětšil mezeru zleva aneb navýšil hodnotu padding-left na 200 pixelů.

    .sidebar_wrapper .sidebar {
    padding-left: 200px;
    }

    Takže je to sice hezky posunuté, ale to je asi tak všechno :-) Takže co s tím?

    Je třeba upravit HTML a změnit rozložení sloupců. Ve výchozí podobě je celková šířka 24 sloupečků, kdy je na levý sloupec s obsahem vyčleněno 16 sloupečků a na pravý postranní panel 8 sloupečků. Toto rozdělení můžete změnit, např. na 18 a 6 (součet musí být stále 24). Úpravy provedete v souborech page.php a sidebar.php. V původním HTML šablony tak nahradíte pouze čísla a vše ostatní zachováte:

    <div class="grid_16 alpha"> (page.php)

    <div class="grid_8 sidebar_wrapper omega"> (sidebar.php)

    Mimochodem, stejně se mi ta úprava moc nezdá a raději bych zobrazoval trochu menší náhledy, které by se po kliknutí mohly zobrazit ve větším rozlišení (a nebo bych pravý postranní sloupec odstranil zcela).

    P.S. Je to vcelku náhoda (a ironie), ale znal jsem před lety jednoho Jirku, kterému jsem pomáhal s webem a on mi nakonec nic nezaplatil a utekl do Vietnamu. A nejlepší na tom všem je, že měl stejný email :-)

    #12243

    jirkavietnam
    Participant
    Web

    Předem děkuji za odpověď. Co se týká té poslední jedné, nebo druhé věty. Nikam jsem neutekl, nýbrž jsem jel založit nový business. Mám zde rodinu, platím daně atd. Jestli je tohle útěk… no nevím. Za druhé, odpovídat na webu na forech je dobrovolné, a nikdo nikoho k ničemu nenutí. Ani Vás ne. A pokud jste si chtěl pouze vylít srdce, tak takhle je to dosti ubohé… Za třetí, když se řekne A, B, bylo by dobré říci i C. Nicméně, život jde dál, a nehodlám se vracet a rozpitvávat věci několik let staré. Takže ještě jednou děkuji za odpověď a mnoho zdaru.

    #12244

    admin
    Keymaster
    Web

    Když už tady dnes řešíme podobné “zajímavé” věci, tak jen pro pořádek poslední odpověď k tomuto vláknu…

    Pro začátek – Ano, odpovídání ve fóru je dobrovolné a nic za to nechceme, což vyplývá i z toho, že tam máte u svého problému vcelku podrobnou (a pravděpodobně i správnou) odpověď.

    Také bych asi uměl něco objednat (web), převzít a nezaplatit. A potom stačí odjet, založit “nový business” a dělat, že je vše v pořádku a vlastně jsem spořádaný občan platící daně. Nechtěl jsem si vylévat srdce, ale když někdo nezaplatí, tak si to prostě ještě nějakou dobu pamatuju, zejména když neplatič zmizí do Vietnamu. A když se na fóru objeví uživatel s odkazem na vietnamský web a emailem mého neplatiče, tak si prostě nelze nevzpomenout a nepřipomenout :-) Nevím, co je na tom ubohého, prostě jste měl smůlu a svět je malý (náhoda). Ale nic není nikdy zcela zapomenuto a nikdy nevíte, co se kde objeví :-) A nemusíme nic “rozpitvávat”, vše je víceméně jasné, archivuju veškerou komunikaci (i na Skype), takže jen pro připomenutí:

    [12.10.2009 21:57:30] admin: Ahoj, nezapomněl jsi na mě :)

    [12.10.2009 21:59:34] jirkakdyne: nezpoměl ale nedokončili jsme domluvu ohledně ceny

    [12.10.2009 22:00:12] admin: Aha, co se ti na ceně nelíbí?

    [12.10.2009 22:00:51] jirkakdyne: nic. Je to vpohodě.

    [12.10.2009 22:01:41] jirkakdyne: do konce týdne mám nějaké soukromé problémy se stěhováním a podobně. Na začátku příštího týdne to dorovnám

    [6.11.2009 13:12:17] admin: Ahoj, nezapomněl jsi na mě? :(

    [6.11.2009 13:13:26] jirkakdyne: ahoj, jsem momentálně mimo republiku. Přijedu v pondělí a samozřejmě napravím zatím

    [31.12.2009 10:11:27] admin: Budu tě průběžně otravovat i v novém roce :)

    [31.12.2009 10:12:08] jirkakdyne: rozumím :), ale mam to komplikovaný. Nejsem v ČR

    [31.12.2009 10:13:15] jirkakdyne: a k netu se dostanu pouze sporadicky

    [31.12.2009 10:13:26] admin: Převody fungují všude a existuje třeba i PayPal a další možnosti…

    [31.12.2009 10:16:34] jirkakdyne: to jo no, ale ted tak trochu nemam volné peníze. Takze bud to bude muset pockat, a nebo je holt konec s www. tak asi tak

    A tím to symbolicky na Silvestra skončilo a čtenáři si určitě udělají svůj názor sami… Já jen dodám, že mi pan Jiří Zajíc před několika lety nezaplatil za odvedenou práci a i když se tu prezentuje, že se vlastně nic nestalo, tak je to podle mě lhář a podvodník (vše mohu doložit). A za odměnu to tady bude alespoň viset dokud budu moderátorem tohoto fóra :-) Nevěřím, že by za několik let nedokázal sehnat několik tisíc a vyrovnat své staré závazky. Takže asi tak…

    #12245

    Lukenzi
    Participant

    smutné, co k tomu dodat…

    ale na druhou stranu mám taky několik klientů, kteří mi dobrovolně zaplatili víc než jsem požadoval, takže zase tak černé to v tomhle binárním světě není :)

    #12246

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Určitě, všechno je to o lidech :-) Ani jsem to tu nechtěl moc rozmazávat, ale řekl si o to sám…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti