Rozklikávací menu CSS

Zvolené téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (6 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  jahyb a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #737

    ksec
    Participant

    Dobrý den,

    již několik dnů hledám modul, který by mi vytvořil menu jako má tento WordPress http://www.predskolaci.cz/. Majitel webu psal, že se úprava/plugin/widget jmenuje CSS drop-down menu, ale nikde to nemohu nejít. Již jsem instaloval 9 pluginů a widgetů, ale ani jeden nemá takové zobrazení kategorií. Nezná někdo nějaký návod nebo místo, kde se dá tento modul stáhnout?

    Díky za každou odpověď

    #7327

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o horní menu vyjížděcí stránky), tak by asi mělo jít o plugin WordPress CSS Drop-down Menu. Jde to udělat i ručně, existují podrobné návody (anglicky).

    A pokud jde o levý sloupec (sidebar) a rozklikávací rubriky, tak jde patrně o plugin Collapsing Categories (v podobě widgetu).

    #7328

    ksec
    Participant

    Dobrý den,

    toto je přesně modul, který potřebuji “Collapsing Categories “. Byl to jediný modul, který jsem nevyzkoušel, protože se mi nezdál název.

    Děkuji moc za velmi rychlou reakci, hodně mi to pomohlo

    Pracuji na rozsáhlém menu a musel bych to vyřešit dosti neelegantním způsobem.

    #7329

    mirekk
    Participant
    Web

    Já jsem si vymyslel jinou “vychytávku”. :-)

    Používám externí fotogalerii, vytvořenou v Zoner Foto studio. Soubory galerie jsou uložené v adresáři na ftp.

    Já bych chtěl zobrazit seznam galerií na samostatné stránce buď jen jako seznam galerií, nebo ještě lépe, jako rozbalovací menu.

    A proč? Nechce se mi tvořit ručně stránku s odkazy na jednotlivé galerie.

    Bylo by nějaké řešení, jak, třeba v administraci, tuto stránku “vyrobit”, třeba jako se tvoří do widgetu Menu?

    Ještě dodám, že jsem se pokoušel toto udělat tak, že jsem chtěl vytvořit další Menu, a zobrazit jej v příspěvku. Mělo být rozbalovací, to, které nepoužívám jako “horní menu” v header. Ale neumím jej dostat do zobrazení stránky :-(

    A Úplně ideální by bylo vertikální.

    Já vím, jsem asi moc náročný, ale…

    #7330

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel Zoner Photo Studio moc neznám, takže nemohu odborně poradit (možná tento program umožňuje i tvorbu vlastních pluginů a dalo by se vše exportovat rovnou do WordPressu)… Je třeba si ale ujasnit několik věcí:

    Co jsou to uváděné “soubory galerie”? Na FTP jsou vyexportovány soubory fotek, nebo jde už o nějaký HTML soubor s fotkami?

    Asi by šel napsat plugin (možná už něco podobného existuje), který proskenuje určitý adresář na FTP a z nalezených “věcí” automaticky vytvoří stránky (či položky menu ve WordPressu 3.0). Ruční (nejjednodušší) řešení by asi spočívalo ve tvorbě vlastního menu, kde nadefinujete jednoduše odkazy a názvy a máte za chvíli máte hotovo (tedy z galerií uděláte vlastně položky menu, které budou odkazovat na galerie).

    Pokud chcete vytvořit nové menu a zobrazovat ho v příspěvku (stránce), tak je třeba ho registrovat a poté zobrazit pomocí kódu v šabloně (podrobnosti). Toto menu pak bude potřeba nastylovat tak, jak chcete aby se zobrazovalo (vertikální, rozevírací, barvy). Pokud se něco nepodaří, tak se klidně ptejte…

    #7331

    mirekk
    Participant
    Web

    Na web jsou do adresáře vyexportovány .htm soubory. Jeden index, pak každá stránka má vlastní. Všechny fotky a grafika jsou uloženy tamtéž. Takže by šlo o to, asi, umět načíst ty indexy v adresářích a podadresářích (?). No, jenže já jsem dobytek a v tom adresáři (storage) mám vše možné z původního webu :-(

    Pokud by to pomohlo, tady je odkaz na jednu galerii, která má víc podadresářů

    http://4koridor.cz/storage/bn_jih/index.htm

    Děkuji za váš čas

    Edit: Super, to by mohlo jít. I když budu muset položky do menu přidávat ručně, použiju Menu z WP. Chci ho použít na samostatnou stránku, takže se mi snad zadaří.

    Ale pokud by se to dalo řešit jinak, třeba načítat automaticky htm soubory s určitým názvem a “vytáhnout” z nich názvy stránek :-)

    #7332

    mirekk
    Participant
    Web

    Ach jo, jsem prostě lama a neumím to. Po delší době jsem opět včera zkusil udělat menu do stránky. Prostě jsem udělal novou stránku, v ní zobrazím menu pomocí <?php wp_nav_menu (‘title_li=’) ?>

    To jde. Menu, použité z WP (prostě Menu), ručně jsem tam vložil odkazy. Funguje. Ale protože to chci použít jako stránku se seznamem galerií, potřeboval bych přidat další, jakoby menu. Nevím jak to říct jednoduše. Prostě těch menu by tam mělo být víc. Tak, jak si je nadefinuju v admin sekci >Menu. Když budu mít tři, aby se zobrazily pěkně pod sebou všechny.

    Jde to nějak jednoduše i pro tupce jako já?

    #7333

    kvjetina
    Participant

    Ahoj, jsem ve wordpressu nováček a momentálně zápasím se zobrazováním drobkového menu. Používám plugin Collapsing Categories, ale nezobrazuje se mi v něm celá cesta od Home až po poslední subkategorii. Zobrazuje se pouze Rubrika a její název. Koukala jsem, že ksec to na svých stránkách http://www.predskolaci.cz/ vyřešeno má… Možná mám něco špatně nastaveno. Neporadíte?

    #7334

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak teď přesně nevím, kde je problém? Plugin Collapsing Categories řeší pouze zobrazení rozklikávacího menu, drobečková navigace (anglicky breadcrumb) je obvykle řádek nad obsahem článku, který přehledně zobrazuje cestu k tomuto článku (např. úvodní stránka – rubrika – podrubrika). Pokud je problém v této navigaci, tak pro ni patrně používáte nějaký jiný plugin, případně je to přímo součást šablony. Zkuste nám popsat, jak to přesně funguje, kde je problém (ideálně přidejte odkaz na aktivní web) a zkusíme to vyřešit…

    #7335

    kvjetina
    Participant

    Díky za odpověď. Taky nevím kde je problém. Zatím testuji worpress zde: http://galerie.bulterier.com/wordpress/. A po kliku na položku v hlavním menu se mi nezobrazí celá cesta, pouze název “Rubrika” a pod ní název položky menu, ve které jsem. Představovala bych si, že se nahoře zobrazí celá cesta. Ale nevím jesli nepletu několik věci dohromady… Díky.

    #7336

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak teď už je to trochu jasnější :-) Pokud tam chcete zobazit celou cestu (tedy rubrika – podrubrika, atd.), tak budete muset použít nějaký plugin pro drobečkovou navigaci, např. Breadcrumb NavXT. Nebo si můžete vytvořit i nějakou vlastní funkci přesně podle svých požadavků (návod 1 a 2).

    #7337

    kvjetina
    Participant

    Díky, vyzkouším. :-)

    #7338

    kopik
    Participant
    Web

    Chci se zeptat,když si človek nahraje plugin WordPress CSS Drop-down Menu. Dá si aktivaci a ,kde či co má pak dělat pokud chce si udelat na horni liste rozbalovaci menu.Existuje nejaky cesky navod ci nejaky navod printscreenovej? Nebo se musi upravit Css?

    #7339

    admin
    Keymaster
    Web

    Postup instalace je anglicky popsán přímo na stránkách pluginu, o českém návodu bohužel nevím. Pro začátečníka není implementace příliš jednoduchá:

    – Na přílušné místo šablony, kde by se mělo menu zobrazovat, je třeba vložit uvedený PHP kód (nebo si ten prostor budete muset nadefinovat pro použití widgetů).

    – Dále asi budete muset menu nastylovat, aby zapadlo do používané šablony, takže se znalostem kaskádových stylů (CSS) také nevyhnete…

    #28166

    jahyb
    Participant

    Reakce na “admin”:

    “A pokud jde o levý sloupec (sidebar) a rozklikávací rubriky, tak jde patrně o plugin Collapsing Categories (v podobě widgetu).”

    Nevěděl by prosím pěkně někdo o podobném pluginu, který by uměl udělat podobné rozklikávací rubriky pro produkty ve woocommerce? Nyní používám widget “Kategorie produktů”, což je ale pouze seznam kategorií s hypertextovými odkazy. Chtěl bych, aby se po kliknutí na kategorii produktů rozbalily konkrétní produkty – např. zde:

    https://www.eshop-yachtmeni.cz/

    Děkuji za každé “nakopnutí”.
    Pěkný den Jarda

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti