Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Šablony, CSS (zobrazení webu) › Rozhození stylů galerií NextGen po aktualizaci WP na 5.2.1
Štítky: Dorman, FooGallery, Memory, NextGen Gallery
Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel NoFire a poslední změna je stará 5 let, 6 měsíců.
-
AutorPříspěvky
-
1. června 2019 (11:05) #37460
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit ?
Na adrese Nesuchyně mám šablonu Dorman a aktualizoval jsem WP na verzi 5.2.1. Fotogalerie, který jsem udělal letos mi rozhodí stránku. Levý okraj je uskočený asi o 200px a vršek asi o 50px a jsou tam i další chyby. K nahlédnutí zde: Dětský karneval. Galerie, který jsem dělal dřív do roku 2019 jsou v pohodě. Možná jsem začátkem roku přeinstaloval galerii NextGen, ale to už si nepamatuju. Zkusil jsem úplně vymazat stránku se špatnou galerií a udělat jí znova, ale to nepomohlo. Nevěděl byste někdo co s tím ?Díky za rady a pomoc.
3. června 2019 (10:44) #37462Já jsem si teď všimnul malinkatý zprávy dole v zápatí něco o paměti, že:
Závažná chyba: Povolená velikost paměti 268435456 bajtů vyčerpaných (pokus o přidělení 10749648 bajtů) v /www/doc/www.nesuchyne.cz/www/wp-includes/wp-db.php on line 1449Prohlídnul jsem celý kód tý stránky a nikde jsem nenašel něco čím bych mohl nastavit velikost paměti. Nevěděl byste někdo co s tím ?
Díky
3. června 2019 (15:02) #37463Dobrý den,
já žádný problém nevidím – trvá stále? Osobně NextGen Gallery už delší dobu nevyužívám, místo toho používám https://cs.wordpress.org/plugins/foogallery/, která je opravdu super a plně responzivní.Jinak řešení ohledně velikosti paměti, zkuste postup zde: – https://alwaysemmyhope.com/cs/php/666339-wordpress-fatal-error-allowed-memory-size-of-268435456-bytes-exhausted-tried-to-allocate-72-bytes-in-wp-includes-metaphp-on-line-837-php-wordpress-plugins-ini.html
3. června 2019 (17:04) #37469Díky za tip. Podívám se na doporučené řešení a dám vědět. Ona se ta chyba objevuje pouze při zobrazení některé fotogalerie roku 2019. Tam se potom stránka rozhodí. Je mi divné, že u ostatních fotogalerií je zobrazení v pořádku.
Díka za pomoc.
3. června 2019 (17:20) #37470Tak jsem navýšil
wp-config.php
memory limit na 64MB, ale bohužel to nepomohlo. Trochu mě mate, že se tahle chyba zobrazí pouze při zobrazení fotogalerie z roku 2019.4. června 2019 (11:39) #37472Tak jsem našel chybu. Celý problém způsoboval DIV v zápatí stránky. Po jeho vymazání je vše OK.
Dík za tipy.
5. června 2019 (11:23) #37477Díky, míchaly se tu asi dvě věci najednou:
1) Nedostatek paměti – podařilo se ho vyřešit? Úprava v souboru
wp-config.php
nic neřeší, pokud paměť omezuje přímo hosting (což je dost pravděpodobné).2) A ten chybějící
div
byl problém v šabloně nebo je ručně vkládáte přímo do obsahu stránky (to by se moc nemělo)? Potom tam samozřejmě může dojít k chybě. Mimochodem, používaná šablona Dorman má už novější verzi 1.1, doporučil bych asi časem aktualizovat.5. června 2019 (20:14) #37479OK.
ad 1) Nedostatek paměti jsem upravil ve wo-config.php, ale samozřejmě to nepomohlo.ad 2) ten DIV byl součástí šablony, kde byly informace o tvůrci šablony a odkaz na nějaké jejich stránky. Ona ta aktualizace šablony na 1.1 řešila jen chybu po aktualizaci WP na verzi 5.0. To jsem našel na stránkách “výrobce” šablony a opravu jsem udělal ručně, protože mi automatickou aktualizaci šablona nenabídla. To mě docela poučilo a teď už vybírám jen nejnovější šablony.
Podle mě ta chyba, která se zobrazovala (nedostatek paměti) byl asi jen důsledek něčeho jiného, protože se zobrazoval pouze u 5 fotogalerií a jinak stránky fungovaly normálně.
Každopádně díky za pomoc.
-
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.