Rozhození stylů galerií NextGen po aktualizaci WP na 5.2.1

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Rozhození stylů galerií NextGen po aktualizaci WP na 5.2.1

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  NoFire a poslední změna je stará 4 roky, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37460

    NoFire
    Participant
    Web

    Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit ?
    Na adrese Nesuchyně mám šablonu Dorman a aktualizoval jsem WP na verzi 5.2.1. Fotogalerie, který jsem udělal letos mi rozhodí stránku. Levý okraj je uskočený asi o 200px a vršek asi o 50px a jsou tam i další chyby. K nahlédnutí zde: Dětský karneval. Galerie, který jsem dělal dřív do roku 2019 jsou v pohodě. Možná jsem začátkem roku přeinstaloval galerii NextGen, ale to už si nepamatuju. Zkusil jsem úplně vymazat stránku se špatnou galerií a udělat jí znova, ale to nepomohlo. Nevěděl byste někdo co s tím ?

    Díky za rady a pomoc.

    #37462

    NoFire
    Participant
    Web

    Já jsem si teď všimnul malinkatý zprávy dole v zápatí něco o paměti, že:
    Závažná chyba: Povolená velikost paměti 268435456 bajtů vyčerpaných (pokus o přidělení 10749648 bajtů) v /www/doc/www.nesuchyne.cz/www/wp-includes/wp-db.php on line 1449

    Prohlídnul jsem celý kód tý stránky a nikde jsem nenašel něco čím bych mohl nastavit velikost paměti. Nevěděl byste někdo co s tím ?

    Díky

    #37463

    Lucie
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    já žádný problém nevidím – trvá stále? Osobně NextGen Gallery už delší dobu nevyužívám, místo toho používám https://cs.wordpress.org/plugins/foogallery/, která je opravdu super a plně responzivní.

    Jinak řešení ohledně velikosti paměti, zkuste postup zde: – https://alwaysemmyhope.com/cs/php/666339-wordpress-fatal-error-allowed-memory-size-of-268435456-bytes-exhausted-tried-to-allocate-72-bytes-in-wp-includes-metaphp-on-line-837-php-wordpress-plugins-ini.html

    #37469

    NoFire
    Participant
    Web

    Díky za tip. Podívám se na doporučené řešení a dám vědět. Ona se ta chyba objevuje pouze při zobrazení některé fotogalerie roku 2019. Tam se potom stránka rozhodí. Je mi divné, že u ostatních fotogalerií je zobrazení v pořádku.

    Díka za pomoc.

    #37470

    NoFire
    Participant
    Web

    Tak jsem navýšil wp-config.php memory limit na 64MB, ale bohužel to nepomohlo. Trochu mě mate, že se tahle chyba zobrazí pouze při zobrazení fotogalerie z roku 2019.

    #37472

    NoFire
    Participant
    Web

    Tak jsem našel chybu. Celý problém způsoboval DIV v zápatí stránky. Po jeho vymazání je vše OK.

    Dík za tipy.

    #37477

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, míchaly se tu asi dvě věci najednou:

    1) Nedostatek paměti – podařilo se ho vyřešit? Úprava v souboru wp-config.php nic neřeší, pokud paměť omezuje přímo hosting (což je dost pravděpodobné).

    2) A ten chybějící div byl problém v šabloně nebo je ručně vkládáte přímo do obsahu stránky (to by se moc nemělo)? Potom tam samozřejmě může dojít k chybě. Mimochodem, používaná šablona Dorman má už novější verzi 1.1, doporučil bych asi časem aktualizovat.

    #37479

    NoFire
    Participant
    Web

    OK.
    ad 1) Nedostatek paměti jsem upravil ve wo-config.php, ale samozřejmě to nepomohlo.

    ad 2) ten DIV byl součástí šablony, kde byly informace o tvůrci šablony a odkaz na nějaké jejich stránky. Ona ta aktualizace šablony na 1.1 řešila jen chybu po aktualizaci WP na verzi 5.0. To jsem našel na stránkách “výrobce” šablony a opravu jsem udělal ručně, protože mi automatickou aktualizaci šablona nenabídla. To mě docela poučilo a teď už vybírám jen nejnovější šablony.

    Podle mě ta chyba, která se zobrazovala (nedostatek paměti) byl asi jen důsledek něčeho jiného, protože se zobrazoval pouze u 5 fotogalerií a jinak stránky fungovaly normálně.

    Každopádně díky za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti