Rozděleno: Problém s fontem na stránkce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Rozděleno: Problém s fontem na stránkce

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  bflmpsvz a poslední změna je stará 9 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18296

    bflmpsvz
    Participant

    Mám problém jako uživatel stránek vytvořených ve wordpressu. WordPress dokáže do prohlížeče vnutit fonty se subpixelovým vyhlazováním, ačkoliv to mám v celých windows i ve Firefoxu důsledně zakázané. Dá se tomu nějak zabránit? Vytáčí mě to neskutečně … :-( Hnusný ClearType, to bych vraždil!!!

    #18298

    admin
    Keymaster
    Web

    bflmpsvz: Povedené uživatelské jméno :-) Nejsem si úplně jist, co tam je konkrétně za problém? Nelíbí se vám použitý font? Kde a co přesně máte v prohlížeči zakázané? Zkoušel jsem to v prohlížeči zazoomovat a vypadá to vcelku dobře a problém ze screenshotu tam nikde nevidím?

    #18312

    bflmpsvz
    Participant

    Aho, nelíbí se mi použitý font. Hlavně to, že je zeleno-červeno-fialový. A v prohlížeči vlastně nemám zakázané nic – zakázane je to v systému (Display Properties-Appearance-Effects-Use the following method to smooth edges of screen fonts – odškrtnuto.) Kdybych to zakázal ještě ve Firefoxu (Tools-Options-Content-Font&Color-Advanced a odškrtnout “Allow pages to choose their own fonts) tak se tam objeví pevně nastavené fonty, které většinou neodpovídají velikostí a ve wordpressu dokonce zmizí ikonky.
    Pokud si v about:config nastavím gfx.font_rendering.cleartype.use_for_downloadable_fonts FALSE, tak ty fonty vypadají taky strašně, sice nehrají duhovými barvami, ale jsou nepravidelně “okousané”.
    A pokud to nejde řešit v prohlížeči, může to řešit webmaster? Třeba tady na webu Separatista je ten duhový hnus jen na horní liště a zbytek odkazů i textu je normální písmo bez antialiasingu, ať už grayscale nebo ClearShit.

    #18314

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaké používáte Windows? Nějak se mi tam to nastavení nedaří najít. Pokud se to na zdejším webu zobrazuje pouze v horní liště (zkuste to prosím vyzkoušet také v administraci), tak to bude souviset opravdu pouze s administrací. Našel jsem jeden hlášený problém (zatím nevyřešený), můžete se na něj podívat, zda by s tím mohl souviset?

    #18322

    bflmpsvz
    Participant

    Mám Windows XP. Něco podobného řeší na tom uvedeném odkazu, ale nějak podle mého neberou v úvahu, že Firefox a asi i další prohlížeče neberou systémové nastavení v potaz. Taky nevím, k jaké změně došlo mezi verzemi 3.7 a 3.8 .
    Vypadá to, jako by WordPress začal posílat fonty s vyhlazováním a ten člověk měl v prohlížeči nastaveno nevyhlazovat, což vede k okousaným fontům.
    Celý WordPres je přehlídka fontových podivností. Třeba tahle stránka ukazuje někde ostrý font bez antialiasingu, někde duhové hnusy od subpixelového vyhlazování a někde okousané fonty, kde se font pro antialiasing předělal na černo-bílá písmena.Zmatek ve fontech WordPressu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti