Rizika neschváleného spamu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18910

    togur
    Participant
    Web

    Může mi někdo vysvětlit, zda neschválený komentářový spam může znamenat riziko a jaké?

    Na webu mám nasazený antispamový plugin NoSpamNX. Léta fungoval spolehlivě, poslední měsíc ale propouští. Vedle něj mám nastaveno schvalování komentářů, prošlé spamy tedy neobtěžují čtenáře. Nevím ale, zda ponechání neshválených spam komentářů nepředstavuje pro web nějaké riziko. Napadá mě pokles Page Rank, penalizace… Je možné, že selhání antispamu může mít za následek větší vytížení webu?

    Díky

    #18912

    admin
    Keymaster
    Web

    Spamboti jsou asi stále chytřejší, na což může plugin NoSpamNX doplácet. Zkusil bych ho případně nahradit něčím jiným, vcelku dobré zkušenosti mám např. s pluginem Cookies for Comments.

    Pokud tedy všechny vložené komentáře skončí jako “Čekající na schválení”, tak je můžete jednou za čas ručně vymazat? Plugin NoSpamNX spamové komentáře automaticky promazával nebo je nechával označené jako “Spam”? Používám historicky Akismet, který spam nechává pouze 30 dní a poté ho definitivně likviduje…

    Pokud budou komentáře zůstávat označené jako “Čekající na schválení”, tak budou stále uloženy v databázi a možná se trochu ztíží nějaký dotaz do databáze (např. na Nástěnce”), ale na samotný web a jeho rychlost by to mělo mít spíše nepatrný vliv. Ale asi také záleží, kolik se těchto komentářů objevuje…

    #18920

    togur
    Participant
    Web

    Díky za podněty.

    NoSpamNX lze nastavit aby identifikovaný spam buď blokoval nebo označil a zařadil jako spam (mám nastavenou doporučenou blokaci). Pročítal jsem support ve WP repositáři – na pokles účinnosti pluginu si stěžuje stále více lidí. Asi je čas na náhradu – díky za tip.

    Nicméně ztráta účinosti pluginu mě tak moc netrápí. Zajímá mě, jaký dopad může mít, když mi čekají na schválení komentáře se SPAM obsahem nebo není delší dobu (dny) promazán obsah spam koše.

    Zaznamenal jsem naprosto neobvylký nárůst návštěvnosti u takhle komentovaných stránek. Neni mi jasné, zda to nemůže mít negativní následky pro SEO (penalizace webu, pokles PageRank). (Tohle je oblast ve které se moc neorientuju)

    Asi je to trochu mimo záběr tohoto fóra – zkusím oslovit nějaké SEOčkaře a dám vědět, co jsem zjistil.

    #18924

    admin
    Keymaster
    Web

    Žádný vliv na SEO si moc nedokážu představit? Spam i komentáře čekající na schválení nejsou přece nikde na webu vidět? Máte je pouze v administraci a ani čtenáři ani vyhledávací roboti se o nich nedozví… Je to ale vcelku zajímavé téma, určitě případně uvítáme nějaké podrobnosti…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti