řazení štítků

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  peekaa a poslední změna je stará 10 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3353

    peekaa
    Participant

    Mrak štítků se mi řadí dle abecedy, až na “š”, kdy mi štítky se “š” (a možná že i další česká písmena, co jsou na začátku slov, ale žádná taková jako štítky nemám), jsou úplně na konci. Díky za nápovědu.

    #15618

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Myslím, že je to tím, že jsou řazeny podle anglické abecedy, ve které žádné Š Ž Ě atp. nejsou, a program je vyhodnotí jako neplatné znaky??!? :D

    Už tady pár podobných věcí se řazením bylo – ale většinou to bylo jen o tom, že se jim tyto písmena buďto odháčkovala -nebo já nevím :D- anebo se zařadila normálně mezi příslušné písmeno bez interpunkcí.

    Já si to nedovedu představit, protože cloud nepoužívám -kdo ví kdy začnu???- ale co můžu tak se snažím alespoň přijít na příčinu. Snad je to ono… ;)

    #15619

    admin
    Keymaster
    Web

    sjiamnocna: Přihořívá, problém je opravdu spojen s českou diakritikou…

    Matně si vzpomínám, že jde asi o problém s kódováním databáze. Zkuste se podívat, jaké kódování využívají stávající tabulky v databázi. Patrně to bude obecné kódování general_general_ci místo speciálního “českého” utf8_czech_ci. Zkuste to změnit přímo v databázi a pak ještě v souboru wp-config.php, kde je následující řádek:

    define('DB_COLLATE', '');

    Zkuste tam doplnit toto:

    define('DB_COLLATE', 'utf8_czech_ci');

    Zálohovat databázi před úpravami je doporučeno :-)

    #15620

    peekaa
    Participant

    zatím díky, zkusíme :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti