Quick Chat

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1862

    Michales
    Participant

    Ahoj, mám web na hostingu http://www.hosting-zdarma.cz/

    Je tam omezenej traffic na 200% http://img829.imageshack.us/img829/2905/screenshot038i.png nevím co si pod tím číslem představit ale jde o to že pokud používám quick chat tak tu kapacitu vyčerpám za půl dne a tím se na zbytek dne omezí provoz domény. Mám tarif komplet. Ještě jim napíšu na podporu co si pod tím číslem představit.

    Teď k otázce dá se nějak ten chat optimalizovat aby nebyl tak vytěžující?

    #12236

    Lukenzi
    Participant

    Určitě, prvním krokem by bylo přejít na nějaký normální hosting a adminovi na hosting-zdarma.cz oznámit, že je už 21.století

    Pak (až bude web na novém hostingu) bych řešil případné problémy (podle mně žádné nebudou).

    #12237

    Michales
    Participant

    tak jsem to vyřešil tím že jsem zaplatil tarif komplet. Asi hloupost ode mě.

    #12238

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemusí to být hloupost :-)

    Dříve jste používal tarif “Start” a nyní jste ho navýšil na “Komplet”? Nebo jste měl nějaký tarif zdarma? Netuším, co přesně u nich znamená “Využitý procesorový čas” a jak ho počítají, ale z popisu tarifů by mohlo jít o položku “Počet Tera instrukci CPU”, která měla u tarifu “Start” hodnotu 14,75 a nyní u tarifu “Komplet” je to 55, což znamená téměř čtyřnásobek. Takže pokud došlo k omezení provozu po 200% využití dostupného výkonu, tak by měl být limit nyní také téměř čtyřnásobný.

    Každopádně je podivné, pokud se toto chování objevuje pouze v některých případech, konkrétně při využití pluginu Quick Chat. Patrně tam dochází k nějakému neustálému refreshování, což způsobuje potřebu vyššího výkonu CPU. Do jaké míry je ten chatovací plugin využíván? používá ho hodně uživatelů nebo se tam objevuje mnoho různých příspěvků?

    #12239

    Michales
    Participant

    Dříve jsem měl tarif komplet, dnes jsem připlatil za tarif komplet plus.

    Zhruba v jednu hodinu jsem byl na 62%. V té době proběhla změna na tarif plus a spadlo to asi na 12%. Nyní což je asi 18:56 jsem na 65%. Je to opravdu žrout ten chat. Dokud jsem ho nepoužil tak jsem nedosáhl hranice 100% ani jednou. Nemáte nápad jakej jinej provázenej s registrovanými uživateli chat použít? Děkuji.

    #12240

    Lukenzi
    Participant

    Zde je odpověď na problém: http://wordpress.org/support/topic/plugin-quick-chat-preventing-server-stress-1

    Každopádně nejnovější verzi tohoto pluginu si stáhlo nějakých 45 000 uživatelů a na fóru jsou pouze 2 reakce související s vytěžováním serveru.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti