Prosim o radu – fotogalerie

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32511

    HonzaL
    Participant

    Dobry den, zvazuji nasazeni WP, ale nemohu najit vhodnou fotogalerii, ktera by mi plne vyhovovala.
    – Bude se jednat o fotogalerii se stovkama obrazku ruznych temat, takze upload bych si predstavoval pomoci ftp na server do vybraneho adresare (napr. 1 adresar = 1 tema) A TENTO adresar pak vyberu ve WP fotogalerii a dogeneruji se jen nahledy.
    – Vyber jednotlivych obrazku pres “Media Library” je pro me nepouzitelny a neprakticky a dale chci, aby obrazky byly jen v urcenem adresari a nikde jinde se neduplikovaly
    – Aby sla take nastavit ruzna prava, napr.: galerii A,B uvidi jen uzivatele A1B1, ale neuvidi galerii X,Y kterou zase uvidi jen uzivatele X1,Y1
    – Idealne open source plugin

    Diky moc za kazdou podnetnou radu!

    #32513

    mirekk
    Participant
    Web

    Podívejte se na Photo Gallery by WD – Responsive Photo Gallery for WordPress

    Ta přístupová práva k různým fotogaleriím: nevím o žádné takové. Galerie si můžete dát do příspěvků a těm určit, kdo je uvidí. Stejně tak je dáte do alb, alba do příspěvků (či stránek) a zas určíte, kdo je uvidí.

    Já na tento plugin přešel z NGG a jsem spokojen. Mám tedy PRO verzi, která se pro moje potřeby od free liší asi jen tím, že si můžete nastavovat šablony vzhledů.

    Co se týče nahrávání přes ftp – ano, i to je možné, ale to samé lze udělat přímo při tvorbě galerie. Nahráváte do adresářů a z nich si pak do galerie vybíráte obrázky. Pokud nechcete, aby plugin viděl obrázky v Média, prostě zrušíte tuto volbu v nastavení pluginu.
    Doporučuji vyzkoušet free verzi, podívejte se i na oficiální web pluginu.

    #32531

    HonzaL
    Participant

    zkousim doporuceny “Photo Gallery by WD”, nastavil jsem v “Photo Gallery” -> General -> “Images Directory” = “wp-content/obrazky”, kde se pak vytvori slozka “photo-gallery”, A DO TETO SLOZKY je treba umistit vlastni adresare – alba. Vypadalo to skoro dobre – akorat, ze plugin jaksi nefungoval, z nejakeho duvodu mi nezobrazuje nahledy a ani obrazky (v backendu ani fronthendu). Ale i tak diky aspon za nesmerovani.

    #32532

    mirekk
    Participant
    Web

    Předpokládám správně že obrázky do adresářů nahráváte přes ftp? Pokud byste je nahrával z administrace, náhledy tam budete mít.
    A nevytváříte alba ale galerie. Do alb se teprv ty galerie dají vložit.

    Pro pochopení funkcí doporučuji přečíst politický návod na webu pluginu. Pokud obrázky budete nahrávat přes ftp, přiděláváte si práci, ponėvadž pak musíte generovat náhledy. Používejte raději zabudované funkce pluginu.

    #32533

    mirekk
    Participant
    Web

    Píšu z mobilu a dělá si co chce. Opravuji tedy: politický nahraďte slovem PODROBNÝ

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti