Prosím o pomoc s problémy

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2722

    Vocas
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    Prosím o pomoc s úpravami šablony Response. Při staré verzi šablony response jsem měl ty stejné problémy, nicméně z Vaší pomoci (viz. https://www.separatista.net/forum/topic.php?id=1532) se podařily odstranit. Teď jsem však šablonu aktualizoval a zmíněné informace a kódy už neplatí, takže si bohužel nevím rady a budu velmi rád, když mi s tím trošku pomůžete.

    1) Jednak se mi v zápatí stránky zobrazuje logo Cyberchimps, což samozřejmě nechci.

    2) Druhý problém je s češtinou. Většina defaultních textů je napsána v angličtině.

    3) V komentářích pod články mám formulář na diskuzi. Při něm se mi zobrazuje kód :

    Můžete používat následující HTML značky a atributy: <abbr title=””> <acronym title=””> <b>

    <cite> ` <del datetime=””> <i> <q cite=””> <strike> </p>

    Což samozřejmě taky není moc hezký.

    Budu vděčný za jakoukoliv pomoc.

    #14308

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Zdravím;

    1) Tento problém je složitější, podle šablony protože každá to tam dává nějak jinak, a tak kromě normálního přidání se objevují různé funkce (samozřejmě nesmazatelné), a různé skripty a jazyky (alespoň co jsem slyšel). V nejlepším případě, jde jen o vymazání či přepsání části kódu (asi bych to našel, ale nevím no…) Kromě toho, některé šablony mají v licenčním ujednání, že jsou zdarma jen pokud tam ty loga a odkazy zůstanou, jinak jsou nelegální, ale to byste se musel podívat do přesného znění. (zase o tom nic moc nevím :) )

    2)Češtinu vyřešíte (většinou) kontrolou a následnou změnou kódování (Podívejte se na to, pokud máte problém s porozuměním toho co píšu v b.2), jak souborů, tak potom do hlavičky přidáním pár řádků (souvisle s kódováním souboru). Poslední věcí je pak přidání LANG_attr či tak něco do tagu HTML, ale to se snad dnes již nedělá.

    3.Toto je také na drobnou úpravu: Je to tím, že při generování formuláře pomocí funkce comment_form(). Toto se dá předělat změnou hodnoty parametru comment_notes_after takto: ‘comment_notes_after’ => ” (pokud to nedělá zase úplně jinak ;) ) Po této úpravě se vám pod formulářem mělo zobrazovat to co tam dáte.

    Přeji krásné čtení ;)

    #14309

    Vocas
    Participant
    Web

    1) Ano mám zjištěné, že to nelegální není. Tedy aspoň tomu tak bylo v roce 2012. Nicméně jsem nějaký ten kód hledal, bohužel bez úspěchu.

    2) Změna kódování by to mohla být, ale teď zrovna netuším, ale chtěl jsem se zeptat jestli nevíte, jaký to je přesně soubor, poněvadž kdybych to měl hledat ve všech, tak u toho strávím týden.

    3) Bohužel kod nefunguje, ale problém číslo 3 by zase ani tak vadit neměl.

    Díky za trpělivost:-)

    #14310

    Lukenzi
    Participant

    Tuhle šablonu jsem původně chtěl taky použít na mém webu a víceméně jsem tuto volbu zavrhnul i z těchto uvedených důvodů (bylo jich daleko víc, sice drobnosti ale vadili mi).

    Pokud máte alespoň nějaké základní znalosti WP, PHP, HTML a CSS (opravdu základní) tak použijte Boostrap framework (který používá i právě šablona Responze) a vytvořte si svou vlastní. Je to opravdu stupidně jednoduché, 99% věcí je již nastylováno takže jen plácáte HTML kód a máte vyřešen problém s designem.

    Moje šablona byla vytvořena zhruba za necelých 5 hodin práce i s odladěním vzhledu staršího obsahu a doplněním o určité specifické funkce, které mi ulehčují psaní. A to jsem tento framework použil poprvé.

    #14311

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Deklarace kódování (či tak nějak…) se dělá většinou v souboru header.php, který se potom vkládá jako součást ostatních souborů, ve kterých by se zbytečně opakoval stejný kód. Pokud ale jsou špatně uložené soubory, tak budete nucen “přeuložit” soubor do utf-8.

    Problémy s logy a poznámkou vám – jestli chcete – mohu opravit, ale asi by bylo nejlepší kdybyste mi poslal soubory vaší šablony stažené z reálného provozu, abych neupravil zcela čistou šablonu (v případě vašich úprav, byste o ně přišel takže je to lepší) na mail jancikuvmail(zavináč)gmail.com.

    #14312

    Vocas
    Participant
    Web

    Lukenzi- Stáhl jsem si Boostrap framework, ale nějak jsem nepochopil, co s ním mám dále dělat.

    sjiamnocna- dobře, pošlu Vám to na email.

    Díky za odpověďi!

    #14313

    Lukenzi
    Participant

    http://twitter.github.com/bootstrap/getting-started.html – to je jen úvod jak začít, podívejte se na stránky pod odkazy v hlavičce (Scaffolding, Base CSS a Components). Tam vždy najdete ukázku a kód který ji vytvoří. Btw celá ta stránka je taky dělaná v tomto frameworku.

    Jednoduše řečeno do HTML vložíte CSS a JS bootstrapu a pak už jen vytváříte stránku, logo, obsah, sidebar a patičku. Přidáte jim nějaké CSS třídy z bootstrapu a stránka je hotová.

    Chcete tlačítko? Vložíte HTML tag pro odkaz s třídou “btn” a máte tlačítko. Chcete galerii obrázků? Vložíte obrázky do divu s třídou “thumbnail” a máte galerii obrázků. Formuláře? Žádný problém, vše je už nastylováno. Nakonec dopníte samozřejmě nějaké funkce WordPressu (loop pro vypisování článku atd.), rozdělíte do souborů header.php, sidebar.php atd. a máte moderní responzivní WP šablonu.

    #14314

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Lukenzi: Jak to pomůže někomu, kdo nemá moc zkušeností s HTML CSS a hlavně PHP (nevím jak na tom je Vocas, ale předpokládám že asi jako já tápe v některých kódech…)? To už jsem čekal nějaký WISIWYG generátor, ale součástky…

    Vocas: Pošlete mi to zazipované, já se na to mrknu a pokud se to povede, pošlu obratem z5.

    Hezký večer ;)

    #14315

    Vocas
    Participant
    Web

    Poslal jsem Vám to v raru, večer se dostanu k pc, tak Vám to pošlu zazipované.

    #14316

    Lukenzi
    Participant

    sjiamnocna:

    jak jsem už psal

    Pokud máte alespoň nějaké základní znalosti WP, PHP, HTML a CSS…

    tak extrémně.

    Pokud nemá tak samozřejmě nijak.

    btw tvorba nebo správa webu není o nějakých WISIWYG editorech což si bohužel myslí snad 90% uživatelů WP.

    Někdy přemýšlím jak by asi vypadal internet nebýt nejrůznějších fór…

    #14317

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Lukenzi: promiň, občas pár slov nebo vět vynechám… :D, vůbec neříkám že bych potřeboval WISIWYG (naopak – nemám je moc rád) mají většinou děsně svinský kód. Dokonce kvůli tomu abych je nemusel používat jsem hledal SŠ přes Webdesign, bohužel Webdesign není moc oficiání obor a je jich jen pár v republice, a to jsou ještě VŠ, takže asi nějakou IT obecnou.

    Vocas: Ani rar ani zip (pokud jste to už poslal) ještě nedorazily, né že by to vadilo (času mám docela dost :) a na pomoc jiným si jej vždycky udělám) ale je mi podivné že jste psal že už jste jeden z balíků (nelpím na ZIPu) poslal…

    #14318

    Vocas
    Participant
    Web

    Lukenzi – nějaké základní znalosti WP,html a CSS mám, PHP však nikoliv.

    sjiamnocna – to je divné, skusím Vám to poslat z jiného e-mailu.

    #14319

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Aha… Spadl jste do spamu, píšete z mailu info… Zítra dopoledne se na to mrknu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti