Problém ve footer

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 3 roky, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3013

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Prosím o pomoc při vyřešení následujícího problému v zápatí mého webu http://www.multiweblog.cz. Nad údaji o šabloně a vzniku webu se mi ukazuje tento nápis:

    Warning: Missing argument 1 for __(), called in /data/web/virtuals/29670/virtual/www/wp-content/themes/easel/functions/footer-text.php on line 10 and defined in /data/web/virtuals/29670/virtual/www/wp-includes/l10n.php on line 96

    Našel jsem si ve footer-text.php příslušnou řádku, nevím ale, co udělat s tím 1 for _ (). A co je za problém na řádku 96?
    Dík za případné odpovědi.

    #15036

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    co přesně je na řádce 10 v souboru footer-text.php?
    Soubor l10n.php obsahuje Translate API pro WordPress, tam
    myslím chyba nebude. Spíš bude na funkci špatně odkázáno.

    Napište sem kód na té řádce, ať můžeme najít chybu.

    #15037

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Zdrojový kód je tady.

    Edit (admin): Doplněn odkaz na konkrétní soubor šablony (odhadnutá verze podle data).

    #15038

    Musilda
    Participant
    Web

    Nebude to tím, že na tomto řádku chybí data pro překlad?

    $output .= __('Používá šablonu','easel') . " Easel <a href=\"http://wordpress.org/\">WP</a> " . __(). " <a href=\"http://frumph.net/easel/\">Easel</a>\r\n";

    Tady by asi něco mělo být, doplnit, nebo smazat __()

    #15039

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Zřejmě ano, ten translator vůbec dělá problémy, text přeloží zhruba z jedné třetiny. Kdyby ten plugin odstranil, bylo by to řešení?

    #15040

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Co bych případně měl smazat, abych si nezrušil další věci, jako se mi to už 2x

    stalo?

    #15041

    Musilda
    Participant
    Web

    Zkus to takto:

    $output .= __('Používá šablonu','easel') . " Easel WP";

    #15042

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Jako myslíš vložit to sem?

    $output .= __('Používá šablonu','easel') . " Easel <a href=\"http://wordpress.org/\">WP</a> " . __(). " <a href=\"http://frumph.net/easel/\">Easel</a>\r\n";

    #15043

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Myslím před <a href=...

    $output .= __('Používá šablonu','easel') . " Easel <a href=\"http://wordpress.org/\">WP</a>...

    #15044

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Nevyřešilo se to.

    #15045

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    zkus se zeptat na http://wordpress.org/support/theme/easel tvůrce reaguje na dotazy

    #15046

    zdenek_h
    Participant
    Web

    Zkusím, dík. ZH.

    #25838

    admin
    Keymaster
    Web

    Náhodou jsem se k tomuto tématu ještě jednou po letech dostal, tak ho doplním :-)

    Šlo tam nakonec o nekorektní úpravu souboru footer-text.php, kdy došlo ke změně původního kódu:

    $output .= __('Powered by','easel') . " <a href=\"http://wordpress.org/\">WordPress</a> " . __('with','easel'). " <a href=\"http://frumph.net/easel/\">Easel</a>\r\n";

    na

    $output .= __('Používá šablonu','easel') . " Easel <a href=\"http://wordpress.org/\">WP</a> " . __(). " <a href=\"http://frumph.net/easel/\">Easel</a>\r\n";

    Nehledě na to, že se takto úpravy neprovádějí (texty je lepší přeložit než natvrdo přepsat), tak došlo ze změně __('with','easel') na __() a tím vznikla chyba, protože funkce __() očekává nějakou hodnotu (sama o sobě nic neumí).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.