Problém se sliderem

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Mezotar a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2558

    Mezotar
    Participant
    Web

    Zdravím,

    mám nově stránky http://www.lukestarlight.eu a chci používat tuto šablonu. Problém mám akorát se sliderem, který zřejmě nepodporuje přímé vkládání obrázků. V nastavení se dá pouze vybrat, jestli zobrazovat náhledy z individuálních postů, nebo z postů z určitých kategorií. To já ale nechci. Já chci mít možnost vložit do slideru obrázky, které vůbec s posty nesouvisí. Zkoušel jsem jiné šablony a u některých to bez problémů jde: např. http://smthemes.com/soundwaves/.

    Otázka tedy zní: Můžu toho nějak dosáhnout se současným sliderem, nebo je potřeba ho vyměnit – jestli je to vůbec možné a nebo by se dalo ono pole úplně nahradit jen statickým obrázkem? Děkuji za případné reakce.

    #13765

    Lukenzi
    Participant

    Určitě by to šlo, jen by se musel upravit soubor “slider.php” tak aby zobrazoval pouze konkrétní obrázky.

    Jinak na slider lze použít kterýkoliv jiný slider, jen by se musel samozřejmě vložit do šablony.

    http://nivo.dev7studios.com/

    http://sixrevisions.com/demo/slideshow/final.html

    http://www.dreamcss.com/2009/04/create-beautiful-jquery-sliders.html

    http://cssglobe.com/easy-slider-15-the-easiest-jquery-plugin-for-sliding/

    #13766

    Mezotar
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    děkuji za reakci. Udělal jsem přesně to, že jsem místo defaultního slideru použil Content slider a skutečně již můžu přidávat vlastní obrázky. Jen tam je menší problém s centralizací (chtěl bych ten obrázek/konteiner mít pár pixelů pod menu a samozřejmě o něco více pixelů posunout doprava. Na to ale ještě nemůžu přijít, takže bych uvítal radu. Mimochodem, aktivační tag Content slideru, který jsem vložil na místo smazaného kódu předchozího slideru jsem získal jen náhodou z jednoho youtube videa, čímž chci říct, že pokud bych chtěl vyzkoušet jiný slider – např. ten Nivo, tak bych s tím vložením do šablony potřeboval poradit. Je fakt, že mi u současného slideru vadí, že když tam nechám jen jeden obrázek, slyším, že počítač pořád pracuje (vlastně jaksi podivně moc) – tedy že se snaží pořád rotovat, místo aby se funkce “slide” tímto vypnula (slyšel jsem, že tomu tak u různých sliderů je).

    #13767

    Mezotar
    Participant
    Web

    Ok, tak už jsem to vyřešil. Bylo jen potřeba jít do editoru pluginu a nastavit margin na auto a padding na 20px.

    #13768

    admin
    Keymaster
    Web

    Ještě bych to použití šablony Dilapidated přece jen zvážil. Tato šablona byla před lety placená a bylo ji možné zakoupit u ThemeForest. Patrně ale nebyla delší dobu aktualizována, takže ji z prodeje odstranili a získal jste ji patrně na nějakém “neoficiálním” webu. Zkoušel jsem ji někde stáhnout, ale nezadařilo se. Docela by mě zajímalo jak jste na ni přišel a kde se ji podařilo stáhnout? Chtěl jsem se na ní podívat, protože se mohou objevit dva problémy:

    1) Šablona bude obsahovat nějaká zadní vrátka či přímo vir.

    2) Šablona je opravdu velmi zastaralá a bude obsahovat chyby. Nefunkční možnost nastavení vlastních sliderů je podle mě způsobena tím, že před lety (ano posldení zmínky o šabloně jsem našel z roku 2010) neexistovaly vlastní typy obsahu (Custom Post Type, CPT), které se posléze začaly využívat právě pro vlastní obrázky ve sliderech.

    Přehled různých sliderů naleznete v souvisejících vláknech, kde je také mnoho tipů a problémů při jejich zprovozňování. Použitý plugin WordPress Content Slide je už sice také trochu zastaralý, ale pokud funguje, tak to není problém.

    “Aktivační tag” u každého slideru (pluginu) je většinou popsán na záložce Installation v oficiálním adresáři pluginů.

    slyším, že počítač pořád pracuje (vlastně jaksi podivně moc) – tedy že se snaží pořád rotovat, místo aby se funkce “slide” tímto vypnula

    Tomu moc nerozumím? “Počítač pracuje” myslíte využití CPU? To se asi občas u nepěkně napsaných sliderů stává (pozoroval jsem to tedy pouze v některých prohlížečích zejména u Flashe). Zkoušel jste to i v nějakém jiném prohlížeči? Jinak slider pro jeden obrázek trochu postrádá smysl? Potom stačí vložit obrázek a nemusíte zbytečně načítat Javascriptové soubory pro automatické posunování obrázků, když tam je jenom jeden?

    P.S. Díky za doplnění kódu pro vycentrování slideru! Předpokládám, že tato změna proběhla u divu s id wpcontent_slider_container.

    #13769

    Mezotar
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    šablonu jsem myslím stáhl zde:

    http://www.wpbag.com/premium-themes/themeforest/dilapidated-%E2%80%93-blog-cms-grunge-wordpress-theme

    a jak je možné vidět úplně dole v zápatí, zřejmě pochází z “Free WordPress Themes” (avšak když jsem ho tam teď zkoušel najít, tak jsem neuspěl, takže tam je tam možná pod jiným jménem).

    Jinak, o historii této šablony vím a vzhledem k ní jsem si taky vůbec dovolil jí použít. Co se týče chyb, zatím se žádné neprojevily. Ono, původní slider fungoval tak, jak měl, takže v tom já indikaci problémů nevidím. Akorát mi to tak vůbec nevyhovovalo.

    Tou prací počítače jsem skutečně myslel práci CPU. Bylo slyšet, že se snaží onen obrázek pořád měnit. Změnil jsem ale časovou prodlevu mezi jednotlivými obrázky a kupovidu tento problém vymizel, takže už jsem plně spokojený. A používat jeden obrázek ve slideru má smysl v tom, že můžu kdykoliv nějaký obrázek přidat a vytvořit slide, aniž bych musel chodit do editoru a něco tam pořád upravovat :). Jinak ano, změna byla provedena přesně ve vámi uváděné lokaci.

    Jinak, jsem začínající producent a přišlo mi vhodné mít ze začátku “něco takového”, v blízké budoucnosti určitě přejdu na placenou šablonu s podporou, např. Music Pro, aby web vypadal “profesionálnějši” :)

    Každopádně děkuji za reakci

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti