Problém s RSS

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal Janata a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22706

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Ahoj, mám na stránkách http://petkapraha.cz/ RSSko a to mi nechce nějak fungovat. Sice se zde zobrazí http://petkapraha.cz/feed/ ale třeba FEEDLY mi to vůbec nezobrazí, ani jiné RSS čtečky. Nevíte co s tím? Potřebuju to RSSko, a tohle mi fakt vadí že to nejede. Popřípadě, nevíte ještě o nějakém pluginu, nebo o tom, jak třídit RSS třeba podle kategorií?

    #22707

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem web přidat do Feedly a zcela bez problémů to funguje? Načtou se poslední příspěvky a mohu si ho přidat mezi ostatní zdroje…

    #22708

    Michal Janata
    Participant
    Web

    To jde, ale poslední příspěvek je tam před 70 dny (viz obrázek) a chybí tam poslední dva co jsou na stránkách. A na jiném webu, mi to jede úplně v pohodě to RSS.

    #22710

    admin
    Keymaster
    Web

    Obrázek musí mít maximálně 1 MB a lepší je .jpg než .bmp.

    Ale už to vidím, podivné… Nemůže to být nějaký plugin nebo problém v odvozené šabloně?

    #22711

    Michal Janata
    Participant
    Web

    já fakt nevím :-( právě že nejvíc mě udivuje to, že když si to rss zobrazím na té stránce v prohlížeči, tak to tam je. Ale ve čtečkách to není. V kódu nedokážu najít chybu, nejsem programátor. Moc nevím kde začít

    Attachments:
    #22713

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to bude asi problém, protože já vidím i v prohlížeči v RSS staré položky (a dvě nejnovější ne). Možná to bude tím, že jsi přihlášen do administrace webu a já nikoli, zkus se odhlásit nebo použít anonymní okno prohlížeče. Nepoužíváš tam nějaké cachování nebo plugin pro správu uživatelských oprávnění?

    Začít můžeš tím, že deaktivuješ všechny pluginy a nasadíš původní šablonu Twenty Fifteen. Potom by to mělo fungovat a můžeš vše zase postupně zapínat a hledat příčinu…

    #22714

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Mám tam super-cache, ale ta mi v úplně stejném nastavení běží i na jiném webu a tam mi to jede v pohodě. Tenhle web je sice jako multi-site, ale jinak by to mělo jet v pohodě. Hlavně nechápu, proč se mi nezobrazují jen ty poslední dva a zbytek v pohodě.

    #22715

    admin
    Keymaster
    Web

    Možná se na webu něco dělo v mezidobí? Nějaký nový plugin od posledního funkčního příspěvku? Funguje ti to v prohlížeči jako nepřihlášenému? Zkus cachování vypnout a zcela plugin deaktivovat.

    #22716

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Tak po vymazání cache to funguje. Ale chtělo by to přijít na to, aby se cache sama přemazávala a to RSSko, aby fungovalo bez zásahů úživatele

    #22717

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou tam máš návštěvnost, že vůbec potřebuješ cachování?

    Příčina se zjišťuje hodně těžko :-) Může jít o nějakou chybu pluginu, problém s nastavením, nějaký další konfliktní plugin a pokud je to ještě v rámci Multisite, tak máš o zábavu postaráno. Každopádně plugin WP Super Cache by měl jít nastavit, aby ignoroval RSS.

    #22718

    Michal Janata
    Participant
    Web

    No tak návštěvnost oddílového webu je třeba do 30 lidí denně. Jde mi de spíš o to, aby se to každému nenačítalo věčnost.

    #22719

    admin
    Keymaster
    Web

    Osobně cachování řeším spíše na straně serveru a poskytovatelé hostingu už to také začali chápat a jsou na to často připraveni. Pluginy totiž často přinášejí různé problémy… Místní fórum má denní návštěvnost docela vysokou, ale zatím jsem tu žádné cachování nenasadil, protože si nemyslím, že by to už bylo potřeba. Odezva se mi zdá vcelku dostačující, občas se to zpomalí při nějakém útoku, ale nebudu si kvůli tomu “hrát” s nějakým pluginem :-) Pro weby, které mají návštěvnost nižší než řekněme několik set lidí denně je to podle mě trochu zbytečné… I když zrychlené načítání je asi vcelku pozitivním důsledkem…

    #22721

    Michal Janata
    Participant
    Web

    nastavil jsem tam to aby to ignorovalo RSS, tak uvidím. Pokud to nebude fungovat, tak ho prostě smažu a bude.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti